Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW'u diger MMORPGlerle karsılastırırmısınız?

Empo

Öne çıkan mesajlar

Battlegrounds yazisini okuduysaniz gunlerce haftalarca surecek pvp aksyonundan bahsedildigini gorursunuz...

Ayrica bir çok bolgede iç içe olan Horde ve Alliance donem donem birbirlerinin şehirlerine saldırılar düzenliyolar.

1 saat suren 25-25 ve daha kalabalik bir çok pvp hadisesi yasadim.

Yani ne yapilabilir ; insanlar ne bekliyo bu pvp mevzuundan anlamis deilim.[signature][hline]Oyun : Vakit geçirmeye yarayan, belli kuralları olan eğlence.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada raid'ler hakkında kuşkuluyum. ya eu sunucuları çok kişilik raid'leri kaldırmıyor ya da ben hep şanssızdım.

neden?

son bir haftada devasa raid'lerde bulundum. yaklaşık 200 kişi falan vardı. almanyadan bağlanmama ve 100 pingle oynamama rağmen her şey 5-6 saniye gecikmeli oluyordu. garip garip şeyler oluyordu. adama saldırıyorum önünde duruyorum ama tepki yok. bakıyorum 5 saniye sonra adam kaybolmuş, ekrana 20 tane too far away mesejlarıyla dolmuş. aynı şey sorduğum herkeste olmuş. olay yerinden 1 dk uzaklaşınca her şey normale dönüyor.

hadi bir raid'de olsa anlarım, aynı şey 3-4 kere oldu. bir meydana 200+ kişi falan toplanınca kaldırmıyor. ya avrupa beta sunucusu sorunlu ya da oyun sisteminde bir şey var.

amerikada nasıl durumlar? böyle devasa raid'lerde sorun olmuyor mu? (tekrar diyeyim sorun ne ping ne de bilgisayar yetmezliği, server taraflı)[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

bende daha oyunu oynamadan ss lara bakmadan movie indirmeden oyun hakkında atıp tutanlara sinir oluyorum..swg nin mi goruntuleri ii?bu soruya hade ordan demek istiyorum ..swg 8 ay kadar oynadim gezegenler de bisi yok sehirler player sehirleri ve gezegende ki birkac gorev haric hic bisi goremiyosunuz o oyunda grafik ayarlarini en ust e getirince yine bos bos olan bi oyunu guzel grafik olmaz zaten bole gorsel seyler olacakki guzel grafik var diyelim..

wow da cogu oyundan daha cok pvp olacagina eminim..tamam proflar az olabilir ama 3 ayri talent secenegi icinde kacar tane buyu vs var bakan bakti zaten burda yazmamın bi geregi yok..bi class bile icinde ne kadar degisiyo beta oynayanlar bilir zaten..

swg ilk baslarda guzel geliyodu cogu kisiye gore cunku hem sw dunyasında oynuyoduk hemde mmorpg tahti gercekten bostu ve o tahta oturdu..guzelim senaryoyu igrenc bi oyun haline getirerek baydirdilar 5-6 ay sora oynayanlar baska oyun bilmediklerinden ya da oyuna alıstıklari icin oynamaya devam ettiler..oyun cıktıktan 9ay sora falan ise ilk ayrılıklar basta ve bunun ardı arkadası kesilmedi herkes bıraktı oyunu su an swg olu bi mmorpg oldu..yukardada yazdıgım gibi 9 ay sora swg olunce taht bos kaldi su an da WoW bu tahti aldi en az 2 yıl tahtta kalır diye dusunuyorum cunku oyunu yapan firma yaptıgı oyunlarla binlerce hatta onbinlerce hayran kazanmıs bir firma olan blizzard..

simdi wow in + larina gelecek olursak bi kere sunu soylemek istiyorum bence warcraft dunyasında senaryosu olmasi bi + degil notr bisidir..nedenine gelecek olursak zaten oyunun adi world of warcraft bu oyunu yapan kisilerin zaten ilk amaci bizi o dunyadaymisiz gibi hissettirmek olmalı..hissettiremiyince ne oldugunu gorduk(swg den)

oyunun en buyuk + si bence arayuzu kısayolları..oyun cok kolay oynanıyo herkes oynayabilir..

grafikleri bence cogu oyundan daha guzel bu grafiklere nasi bi laf atılır bilmiyorum ne olmasını istiyonuz ki p4 3.6 1532 ram 800 dolarik ekran kartının calistiracagi oyun mu istiyosunuz grafiklerin ii olmasi soyle olur..256 ramli adamda oynayabilir grafikleri kısarak ama yukarda yazıgım uber bilgisayarlı adam oyunu en guzel sekliyle oynayabilir bence wow da bunu sagladi grafikten baska bisi istenmez..yukarda dedigim gibigrafikten bisi beklenemez kendi yaptıkları oyunun grafiklerini(wc3)mmorpg e en ii sekilde uyarlamislar..

pvp sistemi bence cok guzel tabiki oyun daha yeni classlarda bazi dengesizlikler olacaktir ama blizzard isini guze yaptıgından en kısa zamanda duzelecektir zaten kimse dahe yeni cıkan bi oyundan super bi pvp sistemi falan bekleyemez beklemesi sacmalık olur..oyun cıktıktan en az bi 6 ay sora hala duzelmemisse sorun vardir denilebilir..swg iste bu yuzden bu kadar cok oynandı soe nin buadar ilgisiz oacagını daha onceden gorseydi player lar swg nin oyuncu kitlesi bu kadar fazla olmazdi herkes bi umit bekledi biisler degisir falan diye olmadı..insallah bole bi fiyasko wow da da olmaz..

bide merak ettim pvp monoton olacak diyenler pvp si monoton olmayan bi oyun gosterebilir mi?cidden pvp adamıyım solesinlerde b en orda oynayayim..warcraft in classlari bellidir su an olan classlairn hepsi warcraft a uygun seyler daha sirf daha fazla class ekliyecez diye warcraft dunyasını bozmak olmaz..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Way, 23 Ocak 2005 21:48 tarihinde demiş ki:
bide merak ettim pvp monoton olacak diyenler pvp si monoton olmayan bi oyun gosterebilir mi?cidden pvp adamıyım solesinlerde b en orda oynayayim..

Shadowbane dene, Pvp'den başka birşey aramayacaksın ama, bunun kadar iyi pvp gvg oyunu yok
Sosyal ağlarda paylaş

uo gelmis gecmis en ii oyun falan degildir uo o yıllarda hic mmorpg olmadıgından direk tahta oturdu zaten su an banada sorsanız ilk oynadıgım bi strateji oyunu vardi bence o oyun su an tum strajedi oyunlarından daha guzel dedigim gibi ilk oyunun tadi bi baska oluyo su an uo gelismis gecmis en ii oyun diyenlerin hepsinde bole bi sorun var..

pvp monoton demek gercekten hic bii gormeden yapımlıs bi yorum olur shadowbane le wow un pvp sini karsilastirmak gercekten cok komik..pvp movie si indirin birazda internetinize kıyıp pvp nedir gorun size verebilecegim en buyuk tavsiye bu :)
Sosyal ağlarda paylaş

shadowbane i ciktigi gun oynamaya basladim tek buyu ile 900 dmg verip adam oldurmek pvp degil..yanina gelince uç catır cutur 900-1k arasi dmg vur sora adami oldurdum de pvp denilen sey bu degil yanlis oyunu ornek vermissin gercekten bi sure sora zevk vermiyo o oyunda pk lıkta yaptim raidlere de katıldım gvg deyaptim kale yıkımlarına tanık oldum ama onlar bi süre sora bayık geliyo diyorum yani tek buyu ile adam olduruyodum bunun hic bi tarafi zevkli degil lvl 60 ol +35 int rune yuzukler vs tek buyude 900 dmg ver vs vs..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Way, 23 Ocak 2005 22:17 tarihinde demiş ki:
shadowbane i ciktigi gun oynamaya basladim tek buyu ile 900 dmg verip adam oldurmek pvp degil..yanina gelince uç catır cutur 900-1k arasi dmg vur sora adami oldurdum de pvp denilen sey bu degil yanlis oyunu ornek vermissin gercekten bi sure sora zevk vermiyo o oyunda pk lıkta yaptim raidlere de katıldım gvg deyaptim kale yıkımlarına tanık oldum ama onlar bi süre sora bayık geliyo diyorum yani tek buyu ile adam olduruyodum bunun hic bi tarafi zevkli degil lvl 60 ol +35 int rune yuzukler vs tek buyude 900 dmg ver vs vs..

hehe az once kendin laf ediyodun ,, oyunun betasini oynamadn gelip atan tutanlar diye ..
ee simdi ben sana dememi , ilk ciktiginda oynamissin ,patchiz halini falan sonra gelmissin oyuna laf ediyorsun diye :)
yok ama oyle bisey demiyorum ben
yalniz SB de pvp icin birde daocdaki gibi sistem koymus olsalar herhalde en iyi pvp oyunu olurdu..
edit:daoctaki sistemden kastim, oldurdukce yeni puan kazanmak,ekstra ozellik alabilmek falan. insanlari pvpye tesvik yani
rang sistemi tarzi.

[Bu mesaj GEd tarafından 23 Ocak 2005 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

En uzun DAOC oynadigim icin onla bir karsilastirma yapayim.
PvE olarak DAOCtan kat be kat ustun. Tartisilmaz bence quest sistemi. Ama PvP olarak bi o kadar geride ama daha cok yeni gelecek expansionlarla cok guzel olacagina ve DAOC'u her yonden gececegine eminim..[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher - Retired
Necrocks - Necromancer - 1L8 - Retired
Olcayto - Infiltrator - 3L4 - Retired
Alaattin -Sorcerer - 2L3 - Retired
Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor - Retired
Sungur - Orc Hunter - Level 1x - (Warsong) - Active

Now in Sydney, Australia...
Sosyal ağlarda paylaş

Daoc'a ilk basladıgımızda alınan realm point lerin hicbir ise yaramadıgını hatırlarsın :) Yaklasık bir sene sonra oturmustu realm abilty sistemi. Hatta gelen bir patch'den sonra trainer window'da realm abilty'leri gördügümüzü ama secemedigimizi hatırlıyorum. Bunlar zaman icinde oturur diye düsünüyorum.

Skill sistemine gelince. Daoc'da cesitlilik vardı ama o cesitliligin icinde sadece sınırlı bir class/skill kombinasyonu oynanabilir oluyordu. Ör: Albion'da armsman. Hibernia'da mage isen mana spec, hero isen shield spec. Yani oyun ve oyun sistemi oyuncuya istedigini degil oynayabilmek icin zorunlu olanı dayatıyordu. Bir araba class koyuyorlar ama gidip animist acarsan rvr'da grupsuz kalıyorsun gibi.[signature][hline]Borges
Enchanter
Kerghan lvl50 Animist ML10
Duman lvl50 Valewalker
Sosyal ağlarda paylaş

mmorpg değil ama bence diablo benim gördüğüm en iyi pvp sistemine sahip oyundu.world of warcraft , wc3 ile diablo karışımı birşey oldugu icin bence wowun pvp sistemide harika olcaktır..[signature][hline]My girl, my girl don't lie to me
Tell me where did you sleep last night
Sosyal ağlarda paylaş

en iyisi swg idi, onun yerini aldı. swg den daha "kolay" ve daha az detaylı olduğu kesin. swg'ye yeni başladıysanız, herşey rahatlıkla karışabiliyor. ama wow'da öyle değil.

ancak sanmayın ki wow'un ömrü uzun. matrix online'ı sanırım wow'un sıktığı zamanlarda piyasaya sürecekler, bu sefer herkes ona yönelecek.[signature][hline]Neden feminist olayım ki? Ben güzel bir kadınım. - Courtney Love
<Anatolian Sunrise>
Sosyal ağlarda paylaş

diablonun pvp si bugune kadar gordugum en karmashik pvp sistemlerinden 1 tanesidir. oyun cok kolay olmasina ragmen pvp bir o kadar da zordur ve karmashiktir. saatlerce hesap yaptigim zamannari bilirim karakterde neyi ne yapiyim diye.Wow da shu anda belli olmasada ayni hesaplar var o yuzden 1 tane mage cikip tum classlari otturebiliyor yada bashka bir mage cikip agliyor yaratik olduremiyorum diye.[signature][hline]http://www.yourgameshop.com
Sosyal ağlarda paylaş

char yapmak ayrı , pvp yapmak ayrı diabloda kardeşim.pvp esnasında çoğu yerde potion içmek yasaktır, barbar deyince ww , berserk akla gelir vede cogunluk one hand sword ve shield kullanır.zor birşey göremiyorum öteki charlarda da fix bazı skiller ve eşyalar vardır hep bunlar kullanılır.[signature][hline]My girl, my girl don't lie to me
Tell me where did you sleep last night
Sosyal ağlarda paylaş

Karşılaştırmaları ve aynı anda forumu okurken şu ilgimi çekti.

"Last night i was killing a mob when a giraffe walked inbetween me and my camera view.
Nothing strange yet, but suddenly the giraffe turned, ran up to my camera, stuck out it's tongue(spelling?) and wiggled its neck and then ran off.

Some creators joke?"

Blizzard ve WoW arkadaşlar, başka oyunda hiç karşılaşmadığım birşey mesela..[signature][hline]Fear Me..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...