Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süt (!)

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Antreman günleri, günde total 0,5 - 1 lt 'yağsız' süt içiyordum.

1 Litrede; 32 gr protein, 1300 kalori, 1 gr yağ. Aslında kas gelişimi için benzersiz.

Ancak her süt içtikten sonra sonra baş ağrısı yaşamaya başladım. Ve iki hafta sonra heryerim kızarıp kaşınmaya başladı. Hayatında hiç alerji, hastalık vb geçirmemiş biri olarak ne oluyo lan dedim.

Yıllarca hayvan gibi süt içmiş ben, 1 Litre kürünü uygulayınca vücut isyanlara geçti ve farkettim ki benim süte alerjim varmış.

Ve bu bir bardak ile anlayabileceğiniz birşey değil ancak vücudunuz etkileniyor. Ve araştırdım ki dünyada süte alerjisi olupda haberi olmayan milyonlarca insan varmış.

Sizin de süte alerjiniz olabilir!

Süt alerjisinin yarattığı yan etkiler:
*Yorgunluk
*Baş Ağrısı
*Baş Dönmesi
*Migren
*Migren Benzeri Baş Ağrıları
*Bunalım
*Depresyon
*Eklem Ağrıları
*Gaz
*Mide-Barsak Şikayetleri
*Ciltte Kızarıklıklar
*Egzama
*Burun Akıntısı
*Sinüzit İltihapları
*Ağız ve Burun İçinde Yaralar

Keçi Sütü ya da Laktozsuz Süt için

Süt alerjilerine gelince, daha önce belirttiğimiz şekilde bunun adı "inek sütü alerjisi" dir. Keçi sütü bu tip alerjik reaksiyonlara sebep olmaz. Keçi sütünde protein ve yağ zerrecikleri inek sütünden farklı olup, sindirimi zorlaştırıcı protein olan betalaktoglobulin bulunmaz.

Kazein yani süt proteini inek sütüne göre daha az Alpha S1 fraksiyonu bulundurur. Hatta bu kolay sindirilebilme özelliğinin tam olarak neden kaynaklandığı ise henüz kesin bir biçimde açıklanamamıştır. Ancak; bilinir ki keçi sütü sindirimi kolay ve "dokunmayan" bir süttür.

Kuzey Amerika'da yaşayanlar sütün yararlarını bildiklerinden veya sütten yapılmış gıdaları tüketmek istediklerinden, süt tüketebilmek ve hasta olmamak için lâktaz enzimi içeren tabletler yutmaktadırlar. Ülkemizde de laktozsuz sütler piyasada satılmakta olup, hem süt içmek hem de süt şekerinin sindirilememesi durumunda hasta olmaktan korunmak mümkündür.

Diğer yandan keçi sütünde süt şekeri (laktoz) miktarı da, inek sütünden daha azdır. Laktozun az olması, protein içeriği, yağ zerreciklerinin çok küçük olması gibi özellikler keçi sütünü daha kolay sindirebilir bir hale getirmektedir. Bu sebeple inek sütünün kendisine dokunduğunu söyleyenler, süt içtikten sonra mide gurultusundan, karın ağrısı ve ishalden şikayet edenler laktozsuz süt içerek hem sütün nimetlerinden yararlanmış hem de hasta olmadan süt içmiş olurlar.
http://www.gazeteyenigun.com.tr/yazar/tahir-s-yavuz/bazilarina-sut-dokunur-26214.html

Mesaj tarihi:
bende de var büyük ihtimalle. farkına varman iyi olmuş.
benim bildiğim en büyük örnek djokovic bu besin alerjisi konusunda. adam alerjisi olduğu şeyleri bırakınca 1 numara oldu dünyada.
Mesaj tarihi:
reyou said:

sute karsi alerji gelistirmis olmayasin fazla abaninca? yillardan beri icip bisey olmadiktan sonra birdenmi ortaya cikti

Bünyen güçlüyse abanmadıkça farkedemiyorsun sanırım...
Mesaj tarihi:
Anadolu topraklarında laktoz intöleransı çok yaygın bir şey. Bu yüzden mayalandırılmış süt ürünleri açısından çok zengin bu topraklar. Süt yerine ev yapımı yoğurt abanırsan hem hazım olarak rahatlarsın, hem de laktoza karşı geliştirdiğin reaksiyonlar gelişmez

Ama paketli yoğurtları tavsiye etmem. Onlar hayvan gibi işlemden geçtiği için artık içinde yaşayan herhangi bir probiyotik bakteri var mıdır bilemem
  • Yeni Oluştur...