Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

debriyajdan gelen gıcırdama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2014 model c4, 32 bin kilometrede. bugün başka bi araç kullandığımda fark ettim ki benim aracın debriyajı inanılmaz sertmiş. trafikte daha da sertleşiyor. öyle ki bazen trafikten çıkıp eve gelip, sessiz yerde debriyaja basınca garç gırç ses geliyor, sanki iki metal birbirine sürtüyor gibi.

en son 22 binde servise götürdüm, benzer bi sorun vardı bakın dedim deb balatası falan mı, sıkıntı yok dediler. neden olur bu? öküz gibi kullanmaktan olur mu mesela?
Mesaj tarihi:
bendede pejo 308 var aynı sorun bendede vardı baskı balata değişti. Baskı bitmiş bide içinde bilye var o bitmiş o yuzden gırç gırç ses yapıyomuş. baskı balata değişince sorun kalmadı çok belirgin şekilde de daha rahat debriyaj artık.
Mesaj tarihi:
75 bindeyken aldim arabayi 85bin de degistirdim ses gelmeye baslyinca. onceki sahibi degistirdimi bilmiyorum ama aldigimda da zaten degismesi gerekiyodu baya sertti.
Orjinal parca 420 lira 200 lirada işçilik verdim. Baya ulasilmasi zor bi yere koymuslar fransizlar sagolsunlar.
Mesaj tarihi:
Aldıgım tüm arabaların maksimum 15 binde debriyaj sertliği sorunu yaşatıyor,birde yüksekte kavrama.Hanıma araba kullanmayı öğreten dallamaya her yıl sevgilerimi yolluyorum,yarım debriyaj kullanıyor butun gun.
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

baskı balatanın bilyenin falan normali kaç binde bir değişir?

standardı yok bunun.
misal bizim peder çok titizdir, 2004 model araç 90k km'de, debriyaj hala ilk günkü gibi.
Mesaj tarihi:
Abi yarım debriyajsız nasıl kullanıyorsunuz hastalık oldu bende, geçen bakkalköyde yokuş yukarı trafiğe takıldım yanık kokusu geldi galiba emin olamadım da benden mi diye
Mesaj tarihi:
Selam,

Benim eski Scenic'i 2010 yılında 40bin km ve 2 yaş iken almıştım. Geçen sene debriyaj değişti ki değişim km'si 140bin km oluyor. İlk kez değişti. Tabi bunda en büyük etken kullanım. %90 otobanda kullanıldığı için pek debriyaja işim düşmüyordu. Ama sıkışık trafikte veya şehiriçi trafikte kaçınılmaz olarak ömür kısalıyor.

Rampada en güzel yardımcı; hillholder :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Benim sattığım araba da sertti debriyaj ve önceden kadın kullanmıştı daha çok. Şimdi aydınlanmaya başladım. Gerçi bende tık demedi araba. Bak arabamı hatırladım hüzünlendim
Mesaj tarihi:
gırç gırç sesi debriyaj yayından da geliyor olabilir...

Yinede debriyajın sert olması demek illa baskı balatanın bitik olduğu anlamına gelmez... Sen yinede detaylı bilgiyi aracının servisinden alabilirsin
Mesaj tarihi:
ginaly said:

karı gibi yarım debriyaj yapıyon demekki roket.

ahah kadınlar mı böyle yapıyormuş genelde

çok sıkışık trafikte debriyaj ve fren ile gidiyorum ben. alıştım bayağı kavrama ile kullanmaya aracı.
Mesaj tarihi:
senko said:

ginaly said:

karı gibi yarım debriyaj yapıyon demekki roket.

ahah kadınlar mı böyle yapıyormuş genelde

çok sıkışık trafikte debriyaj ve fren ile gidiyorum ben. alıştım bayağı kavrama ile kullanmaya aracı.

başka türlü nasıl gidiliyor ki ya ginaly aydınlatsın bizi valla bilmiyorum ben.
Mesaj tarihi:
ginaly said:

"roket adam" said:

baskı balatanın bilyenin falan normali kaç binde bir değişir?

standardı yok bunun.
misal bizim peder çok titizdir, 2004 model araç 90k km'de, debriyaj hala ilk günkü gibi.

195 binde 99 model hilux vardi, hicbir sikintisi yoktu debriyajin mesela. Ama egitim doneminde ayagi debriyaj ustunde hazir beklettigimiz zaman kafaya yedigimiz tokatlar sayesinde saglam kaldi o debriyaj hep shxjsb.
  • Yeni Oluştur...