Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

debriyajdan gelen gıcırdama

roket adam

Öne çıkan mesajlar

2014 model c4, 32 bin kilometrede. bugün başka bi araç kullandığımda fark ettim ki benim aracın debriyajı inanılmaz sertmiş. trafikte daha da sertleşiyor. öyle ki bazen trafikten çıkıp eve gelip, sessiz yerde debriyaja basınca garç gırç ses geliyor, sanki iki metal birbirine sürtüyor gibi.

en son 22 binde servise götürdüm, benzer bi sorun vardı bakın dedim deb balatası falan mı, sıkıntı yok dediler. neden olur bu? öküz gibi kullanmaktan olur mu mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benim eski Scenic'i 2010 yılında 40bin km ve 2 yaş iken almıştım. Geçen sene debriyaj değişti ki değişim km'si 140bin km oluyor. İlk kez değişti. Tabi bunda en büyük etken kullanım. %90 otobanda kullanıldığı için pek debriyaja işim düşmüyordu. Ama sıkışık trafikte veya şehiriçi trafikte kaçınılmaz olarak ömür kısalıyor.

Rampada en güzel yardımcı; hillholder :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ginaly said:

karı gibi yarım debriyaj yapıyon demekki roket.

ahah kadınlar mı böyle yapıyormuş genelde

çok sıkışık trafikte debriyaj ve fren ile gidiyorum ben. alıştım bayağı kavrama ile kullanmaya aracı.

başka türlü nasıl gidiliyor ki ya ginaly aydınlatsın bizi valla bilmiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

"roket adam" said:

baskı balatanın bilyenin falan normali kaç binde bir değişir?

standardı yok bunun.
misal bizim peder çok titizdir, 2004 model araç 90k km'de, debriyaj hala ilk günkü gibi.

195 binde 99 model hilux vardi, hicbir sikintisi yoktu debriyajin mesela. Ama egitim doneminde ayagi debriyaj ustunde hazir beklettigimiz zaman kafaya yedigimiz tokatlar sayesinde saglam kaldi o debriyaj hep shxjsb.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...