Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
_Rave said:

dany

artık iyice baygınlık geldi bana bu karıdan ve plot armorundan ya.osursa ordu spawn oluyo.diğer karakterlerin inişli çıkışlı plotlarına bakıyosun sonra bide artık marvel karakteri tadı veren danye.bi işinde rast gitmesin arkadaş.

hayır bide aptal karı tutturmuş köleliği bitircemde edicemde.demokrasi dağıtan abd gibi.meereen halkınada ''işletme 101'' için test amaçlı hükmediyor falan.

bug abuse işte
Mesaj tarihi:

dany

abi hele bu khal'lar ile konuşurken o bokum gibi oyunculuğuyla sesini yükselttiği yer yok mu, resmen kalkıp benim tokatlayasım geldi. en sinir bozucu karakter olabilir dizideki, umarım teorideki jon snow kombinasyonu doğru çıkmaz...

Mesaj tarihi:

6x4

Emilia Clarke'ın Non-Memesure Agreement'ı bozup ortaya memeleri salması Jon Snow'un dirilişinden daha büyük sürprizdi, daha heyecan vericiydi adeta

Öte yandan osursa ordu toplaması hakikayen baygınlık verdi. Dothraki'ler zaten buna bağlı değil miydi önceden? Sonra zamanla eridiler yanında yürürken. Hepsini değil sadece Drogo'nunkileri eritmiş demek ki.

Bu arada "yere alkol döktüm reröre"den öte kadın alevleri kontrol edebiliyor gibi geldi bana. Kitapta o kadar ilerlemediğim için bilmiyorum okuyanlar aydınlatsın var mı böyle bi gücü diye. Bi sahnede özellikle bi yere bakıyor çünkü kafayı çevirip sonra oradan alev ilerlemeye başlıyor baktıkça.

Mesaj tarihi:

Granny: Do Targaryens become immune to fire once they "bond" to their dragons?

George_RR_Martin: Granny, thanks for asking that. It gives me a chance to clear up a common misconception. TARGARYENS ARE NOT IMMUNE TO FIRE! The birth of Dany's dragons was unique, magical, wonderous, a miracle. She is called The Unburnt because she walked into the flames and lived. But her brother sure as hell wasn't immune to that molten gold.

Revanshe: So she won't be able to do it again?

George_RR_Martin: Probably not.

THANKS DAN & DABID
Mesaj tarihi:

göt kadar yeri alev sarmış, duman, kafa gitmiş, adamlar heyecan içinde, kadın yanmıyor, napsın adamlar?

dany nin hiç bir işi düzgün gitmiyor bu arada, karı yıllardır olduğu yerde resmen. sikko sikko işlerle uğraşıyor muhtemelen de westerosa gelir gelmez ölür, şişkonun sevdiği styla.

bu arada bölüm 5de white walkerlar ilk kez konuşacak gibi geliyor.

Mesaj tarihi:
bonuSimo said:

George_RR_Martin: Granny, thanks for asking that. It gives me a chance to clear up a common misconception. TARGARYENS ARE NOT IMMUNE TO FIRE! The birth of Dany's dragons was unique, magical, wonderous, a miracle. She is called The Unburnt because she walked into the flames and lived. But her brother sure as hell wasn't immune to that molten gold.

THANKS DAN & DABID

Buranın kaynağı nedir bilemedim ama gerçek değil galiba.

Çünkü okuduğum kısmı azdı ve okuyalı yıllar geçti ama hatırladığım kadarıyla Targaryen'lerin bir kısmının ateşe "immune" olduğunu söylüyordu. Hatta Dany kitapta sanırım önceden de biliyordu ateşten etkilenmediğini, o ilk sahneden daha önceden farketmişti diye biliyorum. Yani hem Dany'nin immune olması tekil olay değil hep var, hem de Dany ateşe immune tek Targerian değil tarihteki bildiğim kadarıyla, ama tüm aile sülale de immune değil aynı şekilde.

Dediğim gibi çok oldu kitabı okuyalı. Hayal meyal. Hatalı olabilir.

Mesaj tarihi:
Emre333 said:

dany nin hiç bir işi düzgün gitmiyor bu arada, karı yıllardır olduğu yerde resmen. sikko sikko işlerle uğraşıyor muhtemelen de westerosa gelir gelmez ölür, şişkonun sevdiği styla.

Tam "yuvarlanıp gidiyoruz"cu işte Dany. İyi gitmiyor ama kötü de gitmiyor hep sabit. Westeros'a geçme şansı varken burayı temizleyecem diye kendi geçmiyor, arada ordusu bitiyor, sonra yeni ordu spawn ediyor. Kendi başına takılıyor oralarda işte.

Diğerleri PVP'de season üstüne season rank kapışırken, team deathmatch'ten free for all'a capture the flag'e koşarken Dany plus üyelik açtırmamış PS'çi gibi PvE serverda takılı kaldı, bikaç tane easy AI'a karşı tutorial oynuyo hala Slaver's Bay'de kaç sezondur.

Mesaj tarihi:

Atese immunluk traiti "gercek Targaryenlik" gibi, her Targaryende olmayan ama bazilarinda olan, kanindaki guce isaret olan bir ozellik olabilir mi? Cunku Viserys'i eriyik altinla oldurduklerinde "Gercekten Ejderha soyundan olsaydin atesten etkilenmezdin" gibi birsey soyluyordu?

Mesaj tarihi:
Nigger_of_the_sand said:

Jon gecen bolumun sonunda gidiyorum diyip keepin kapisindan yuruyup cikmamis miydi? O ihtisamli terkedisten sonra esyalarini toplamak icin geri mi donmus? asdf

Güzel bölümdü, şuna ben de dikkat ettim ahah sonra kendi kendime tamamladım işte herhalde orada hava almaya gitti falan ajshd

Davos'un olayını da artık demek ki savaştan mavaştan haberi yokmuş ondan hiç sorma ihtiyacı hissetmemiş olarak yorumlattırdı bize bu bölümde asdf

osha

Özleyeceğiz seni bebeğim :( Sanki daha yapacakları vardı ya erken gitti. Bunca sezon+bölüm sonrası 2 bölüm 5 dk için mi sokmuşlar diziye tekrar, yazık..

ramsey

Kaç oğlum, greyjoylar bir yandan, stark+wildlingler bir yandan, littlefinger bir yandan geliyor. Herhalde hatred'ın orijin noktası, bu kadar çok düşman edinmiş başka bir karakter olmadı daha. Jofrey'e bile kişi bazlı nefret vardı, bu herif bütün North'u saldırtacak kendine.

Bu kuvvetler Ramsey'in üstünden geçtikten sonra şöyle bir öncü whitewalker akınıyla savaşsa çok tatlı olmaz mıydı?

daenerys

Karakter açısından güzel, işleyiş olarak kötü bir sahneydi kanımca. Bari ortamı şöyle daha alevli, devirdiği şeyleri biraz daha farklı birşey yapsalardı da koskoca dothrakilerin o anki korkusunu daha iyi anlayabilseydik, döt kadar iki meşale devirdi ortalık duman oldu..

Bir de tamam, cahiller primatlar falan ama bu karının yanmadığını zaten biliyorlar, 3 ejderhası olduğunu bilmeyen de kalmadı artık. Madem önünde secde edecen hemen yanmıyor diye, en baştan yapsana asdf
Hadi Dothrakiler'de khal'ı öldüren saygı görüyor başa geçiyor muhabbeti var ondan eğildiler desek, o zaman da adil bir meydan okumayla olması gerekmiyor muydu sorunsalı var.

brienne

Gözlerinizi hazırlayın, Brienne-tormund sex sahnesi incoming in 3..2..1..

cersei

Önceki sayfalarda yazılan cersei teorisi hoş olmuş. Tam lannister'lık olur o tarz bir şey yapmak. Ama bir şekilde ally ihtiyaçları var ve kuzey+doğudan gelecek sıcak çatışma haberlerine askeri olarak dahil olmak zorunda kalacaklardır diye düşünüyorum. O yüzden tyrell'leri o kadar kolay harcamamalılar. Daha bir de Dorne var başlarına...

Genel dünya düzeni ve gidiş hatları açısından belirleyici, dolu dolu bir bölüm olmuş.
Mesaj tarihi:

@nig

Kitapta öyle diye hatırlıyorum ben. "Gerçek Taygeryenlik" mi bilmem ama bazılarında var. Çekinik genle geçen özellik gibi işte nadir çıkıyor diye aklımda kalmış. Dediğim gibi okuyalı yıllar geçti ki yarı da bırakmıştım, hatırlamıyorum detayını.

Mesaj tarihi:

genel ortaya karışık cevaplar

1) GRR martin'in röportajı var targaryenlerin ateşe dayanıklılık diye bir şeyi yok, ejderhaların doğuşunda olaya büyü felan da karıştı gibilerinden bişeler diyor.
2) brienne - tormund sex sahnesi olmasın lütfen ya :D brienne'in memintolar falan efsane kötü bu arada, sapık bi arkadaşım (evet bir arkadaşım anasını satiim :D) oturup bütün got karakterlerinin nude'larını bulup göstermişti. baya kötü brienne
3) ramsey'i kazığa oturtsalar ağzından çıkarsalar üzülmem o derece
4) cersei bence de salladı "kraliçeyi de cıbıldak dolaştıracaklar" diye.
5) khal'ların en azından daenrys'e falan bi saldırmasını beklerdim ben ya ne bilim. "biz öleceksek sen de gebereceksin" diye boğazına yapışmaz mı insan? net yapışır :D
6) son bölümün sonunda jon kale kapısından çıkmış gibi hava yaratıp yeni bölümün hemen ilk sahnesinde kalede göstermeleri komik oldu evet. muhtemelen orada kaleden falan çıkmıyordu da biz öyle algıladık diye düşünüyorum :D

Mesaj tarihi:

Bu arada,

- Ben de Cersei'ler böyle kandırıp "isyan çıkardılar" diye idam ettirecekler gibi geliyor bana. Daha doğrusu böyle planlıyorlardır, ama tahminen Cadoloz da "Sparrow bahanesiyle orduyu içeri sokmuşken bi ele de geçirelim şehri" diye düşünerek karşı atak yapacaktır. Artık kimin kumpas üstün görücez.

- Jon'un kaleye dönüşü hakkaten komikti. Öte yandan pek destek toplayamaz heralde, sonuçta soyadı hala Snow. Sansa ile Ramsey'le evli olarak bilindiğinden kendi ismiyle çok şansı kalmadı hak iddia etmek için.

- Son sahnede dragonlar, hatta baştan hatunu atıp giden ergen dragon gelip yakıp yıkacak diye tahmin etmiştim ben. CGI'i komple memelere harcadılar, ejdere bütçe kalmadı heralde.

- Dediğim gibi öyle taşların alev almasından ve özellikle kadının baktığı yerde alevin ilerlemesinden ben sanki kadın bakışlarıyla alevleri kontrol edip yayıyormuş gibi bir izlenime kapıldım.

- Davos nihayet savaş sonucunu sormayı düşündü, o kadar Jon'a sarması saçmaydı. Arada pörtledi.

- Tormund'un Brienne'ye bakışından hiç hoşlanmadım, hakkaten geliyo galiba seks :S

- Hikaye akışı hızlandı, güzel. Ama hikaye çok daha zorlama akmaya başladı, o göze batıyor artık. Senaryo kalitesinde ciddi bir düşüş var kitabın öteye geçtiğinden beri.

Mesaj tarihi:
Rewendor said:

bonuSimo said:

THANKS DAN & DABID

Çünkü okuduğum kısmı azdı ve okuyalı yıllar geçti ama hatırladığım kadarıyla Targaryen'lerin bir kısmının ateşe "immune" olduğunu söylüyordu. Hatta Dany kitapta sanırım önceden de biliyordu ateşten etkilenmediğini, o ilk sahneden daha önceden farketmişti diye biliyorum. Yani hem Dany'nin immune olması tekil olay değil hep var, hem de Dany ateşe immune tek Targerian değil tarihteki bildiğim kadarıyla, ama tüm aile sülale de immune değil aynı şekilde.

http://www.astralgia.com/sfzine/chats/transcripts/031899.html
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

bonuSimo said:

THANKS DAN & DABID

yok immune değil targaryenler ateşe.dany de değil.ama fire resistance var.hatta tam neredeydi hatırlamıyorum, sanırım arenadan kurtarırken drogon dany'i yakıyor ciddi zarar vericek kadar olmasada.

ama dizide milletin kafası karışmasın diye immune yaptılar muhtemelen.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

genel ortaya karışık cevaplar

1) GRR martin'in röportajı var targaryenlerin ateşe dayanıklılık diye bir şeyi yok, ejderhaların doğuşunda olaya büyü felan da karıştı gibilerinden bişeler diyor.
2) brienne - tormund sex sahnesi olmasın lütfen ya :D brienne'in memintolar falan efsane kötü bu arada, sapık bi arkadaşım (evet bir arkadaşım anasını satiim :D) oturup bütün got karakterlerinin nude'larını bulup göstermişti. baya kötü brienne
3) ramsey'i kazığa oturtsalar ağzından çıkarsalar üzülmem o derece
4) cersei bence de salladı "kraliçeyi de cıbıldak dolaştıracaklar" diye.
5) khal'ların en azından cersei'ye falan bi saldırmasını beklerdim ben ya ne bilim. "biz öleceksek sen de gebereceksin" diye boğazına yapışmaz mı insan? net yapışır :D
6) son bölümün sonunda jon kale kapısından çıkmış gibi hava yaratıp yeni bölümün hemen ilk sahnesinde kalede göstermeleri komik oldu evet. muhtemelen orada kaleden falan çıkmıyordu da biz öyle algıladık diye düşünüyorum :D

geçen bölümün son sahnesinde baya duvarın geçidinden çıkıyo gibi algıladım ben açıkcası. son bölüme bakarsak muhtemelen sigara içmeye çıkmış kapıya sdfs bu arada bölüm yine dandikti ama sonu merak uyandıracak şekilde bitti bakalım umarım biraz heyecan katarlar

Mesaj tarihi:
bonuSimo said:

THANKS DAN & DABID

dany

aslında burda sanki sadece targaryenler ateşe immune değil demiş gibi, dany'nin abisinden falan bahsetmiş ama dany'nin diğerlerinden farklı olarak immune olmadığını söylememiş, ya da dragonlarla olan magical dediği olaydan sonra belki de böyle bi özellik kazandı, tek söylediği "probably not" .

Mesaj tarihi:
1999'da yaptığı chat'te açıklamış adam (spoiler'da yazdım). 1999 ya şaka gibi. 20 sene geçti anasını satiim adam kitabı yazalı harbi.

http://web.archive.org/web/20000615222300/http://www.eventhorizon.com/sfzine/chats/transcripts/031899.html

Granny - Do Targaryens become immune to fire once they "bond" to their dragons?
George_RR_Martin - Granny, thanks for asking that. It gives me a chance to clear up a common misconception. TARGARYENS ARE NOT IMMUNE TO FIRE! The birth of Dany's dragons was unique, magical, wonderous, a miracle. She is called The Unburnt because she walked into the flames and lived. But her brother sure as hell wasn't immune to that molten gold.
Revanshe - So she won't be able to do it again?
George_RR_Martin - Probably not.

Mesaj tarihi:
@sabonis

aynı şeyi tekrar yazmak istemedim, 2 yukarda birisi daha onu koymuştu bu arada iddia falan etmiyorum yanlış anlaşılmasın, olabilir mi diyorum çünkü o chatte dany ile ilgili kesin bişi dememiş sanki, genel olarak targaryenler için demiş gibi daha çok.

Catze said:

aslında burda sanki sadece targaryenler ateşe immune değil demiş gibi, dany'nin abisinden falan bahsetmiş ama dany'nin diğerlerinden farklı olarak immune olmadığını söylememiş, ya da dragonlarla olan magical dediği olaydan sonra belki de böyle bi özellik kazandı, tek söylediği "probably not" .

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...