Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

Marty said:

adam yazmis iste, hound zaten olmedi. oldur beni diye bagiriyodu en son.

dizide de mountaini qyburn kesip bicip frankenstein yaparken muhabbetini yapti cerceiye, nerd merd olmaya gerek yok.
kitabi okumadin ok. diziyi de mi izlemedin.

hadi onu da izlemedin. ozetini falan izleseydin su kizlarin kanallarindan

Kıtapların hepsini okudum, Sexdiceın yazdıklarını da tekrar yazmana gerek yoktu eleştirimi anlamamışsın. Kitabı okuduysan Aryanın gözünden kesin ölüme terk edilmiş bir karakterden bahsediyoruz, o dereceki dediğin gibi gitmeden önce öldür beni diye yalvarıyor yavaş yavaş ölmek yerine. Bu durumda okuyucuya direk bu karakter de muhtemelen ölecek mesajı veriliyor ,ha ölür ölmez ayrı. Mountanin durumu daha da kötü ama hadi orda black magic döndüğü için ölmemesini beklemek daha normal. Bir kere olur iki kere olur, ölmeye oldukça yatkın durumdan bir karakter kurtulur, iki karakter kurtulur ama bu duruma düşen karakterlerin %80i ŞAKAAAA diye kurtuluyor bu durumlardan. Ölümden dönmek diye buna denir. "Aslında onun ölmeyeceği belliydi tamam mıaaa" diye durumu esnetmeye çalışmanız bir şeyi değiştirmez. "Tolkien Gandalf"ı geri getirmemeliydi" diyen adam bütün karakterleri geri getirdi, işin özeti bu hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani böyle bazı korku oyunlarının tek olayı karanlık yerlerden üzerine zıplayan canavarlardır ya, GOT'taki bütün olay da ölenkaybolanölmesi beklenen karakterlerin geri gelmesinden oluşan plot twistlere döndü.
Şu an sırada Arya ve Stannis var farkındaysanız hehe. Yani bunlar da geri gelirse artık yine ağlarsınız "Ama onların öldüğünü göstermedi tamam mıaaa" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

XLegolas said:

GOT'taki bütün olay da ölenkaybolanölmesi beklenen karakterlerin geri gelmesinden oluşan plot twistlere döndü.

Bütün olay bunların ölüp ölmediğini gösteren ipuçlarını yakalayacak kadar dikkatli bir okur olmakta. Foreshadowing olmayan hiç bi major gelişme yok nerdeyse, adam yemeklerle bile foreshadowing yapıyor bazen.

Ben sana fizikçi olamazsın demedim, okuduğunu anlayamıyorsan eleştirme dedim. Gerçi hobi olarak yine eleştir..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben latince versiyonunu okuduğum için foreshadowingleri kaçırıyorum herhalde :(

Ölmediğini foreshadowlamasına gerek yok ki zaten artık direk tahmin edebiliyoruz ölmeyeceğini.

Ayrıca Kitapta Houndun ölmediğine dair tek foreshadow (son gördüğümüz sahnede ölmemiş ama ölmesi beklenen bir durumda olması dışında), o civarlarda bir adamın kafasında houndun kaskıyla sağa dola saldırıyor olması. Buysa foreshadow dediğin ben sadece wishful thinking derim buna.
Sosyal ağlarda paylaş

Elder brotherın briennele konuşmasındaki sözleri, hound un atının quiet isleda ve hounda şüpheli şekilde benzeyen bi adamın yanında olması, hound un maskesini takıp etrafı yakan yıkanların rorge ve bloody mummers tayfası olduğunu öğrenmemiz gibi foreshadowingler.

İkinci defa oku, belki işaretleri görürsün bu defa.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Elder brotherın briennele konuşmasındaki sözleri, hound un atının quiet isleda ve hounda şüpheli şekilde benzeyen bi adamın yanında olması, hound un maskesini takıp etrafı yakan yıkanların rorge ve bloody mummers tayfası olduğunu öğrenmemiz gibi foreshadowingler.

İkinci defa oku, belki işaretleri görürsün bu defa.

Elder brotherın kendisi Brienne Sandor öldü ben onu gömdüm diyor. TAbi ki yine bu noktada orda gördükleri mezar kazan iri yarı adam (ben buna şüpheli derecede benzemek demezdim) aslında Sandor clegane ve Elder Brotherda onu saklamak için öldü diyor diyebilirsin. Ama bu foreshadowing değil tahmin. Benim tahminim de sandor cleganenin cesedini bulup onun eşyalarını çaldıkları yönünde olabilir mesela.

En nihayetinde ne kadar foreshadow yaparsa yapsın aynı temayı 20 kere kullandığı gerçeğini hala değişmiyor malesef. Ana karakterleri sapır sapır öldürtme temasını bile bu kadar kullanmadı. Sırf foreshadowing yapıyor diye bu temayı bu kadar sulandırması kalitenin düşmesini engellemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Ben de diyorum ki seyirciye öldüğü gösterilmedi. Kitapları okuyan kültürlüler diğer detayların da farkında. Kültürsüzler de bi zahmet kendilerinden üstün olan kitap okuyucularının yorumlarını dinlesinler.

artistlik taslayacak bişe yok elin dizi izleyen adamından 5000 kelime fazla okudun diye. klasik boş axedice cümlesi.

kitapta hound'un ölmediğine dair şüphe uyandıracak detaylar var evet 3-4 gün önce arkadaşla konuşurken o da söyledi, brienne alakasız bir yerde bunu görüyor gibi oluyor falan diye.

şurada adam da güzel açıklamış: https://www.quora.com/Is-Sandor-Clegane-The-Hound-really-dead-Why-do-people-think-he-will-return?redirected_qid=8137467

ama bütün, dizide hound'un bi anda ortaya çıkması ucuz gözükmediği anlamına gelmiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

5000 kelime fazla okudu diye artislik taslamıyor adam zaten.dizi izleyicisine göre daha kaliteli,daha detaylı,daha mantıklı kısacası daha iyi bi edebi eser okuduğu ve setting hakkında dizi izleyicisinin bi 15-20katı daha fazla bilgi sahibi olduğu için artisleniyor.

daha çıkmamış kitabıda diziden izleyip eleştirmeyin bi zahmet.
Sosyal ağlarda paylaş

kujo123 said:

stannis

lan öldumu kesin diye sordum gecen 10 kişi öldü dedi adama simdi ölmedi çıktı nerenizle okuyorunuz olm bu kitaplari fln aloo öldü diyenler?

Set çalışanının verdiği bir spoiler

bu iddia setteki bir figürandan çıkmış sanırım kesin bir bilgi yok yani zaten. Ama belki Martin ilerki çıkacak kitaplarında foreshadowing yapmıştır orası ayrı :|

Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

5000 kelime fazla okudu diye artislik taslamıyor adam zaten.dizi izleyicisine göre daha kaliteli,daha detaylı,daha mantıklı kısacası daha iyi bi edebi eser okuduğu ve setting hakkında dizi izleyicisinin bi 15-20katı daha fazla bilgi sahibi olduğu için artisleniyor.

daha çıkmamış kitabıda diziden izleyip eleştirmeyin bi zahmet.

yani özet geçersek evet 5000 kelime fazla okudu diye artisleniyor. dizide bir şey iyi anlatılmadığı zaman "kitabı okusaydın" demek diziyi iyi yapmıyor. dizi o noktada sıçmışsa sıçmıştır, kitaptan bağımsız olarak. bu kadar basit yahu. o zaman bundan sonra kimse hiçbir kitap uyarlaması diziyi/filmi izlemesin, ne de olsa yeterli detay verilemiyor, direk çöpe atalım bütün dizi/filmleri.

kimse de çıkmamış kitabı falan eleştirmiyor, ne alaka?
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

axedice said:

Ben de diyorum ki seyirciye öldüğü gösterilmedi. Kitapları okuyan kültürlüler diğer detayların da farkında. Kültürsüzler de bi zahmet kendilerinden üstün olan kitap okuyucularının yorumlarını dinlesinler.

artistlik taslayacak bişe yok elin dizi izleyen adamından 5000 kelime fazla okudun diye. klasik boş axedice cümlesi.

kitapta hound'un ölmediğine dair şüphe uyandıracak detaylar var evet 3-4 gün önce arkadaşla konuşurken o da söyledi, brienne alakasız bir yerde bunu görüyor gibi oluyor falan diye.

şurada adam da güzel açıklamış: https://www.quora.com/Is-Sandor-Clegane-The-Hound-really-dead-Why-do-people-think-he-will-return?redirected_qid=8137467

ama bütün, dizide hound'un bi anda ortaya çıkması ucuz gözükmediği anlamına gelmiyor..

zaten bu etkiyi başka türlü veremezsin yani. dizide illaki bam diye çıkmış olacak. okurkenki gibi olması zaten zor.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anlama olmasın ben diziyi değil Martinin bu temayı sürekli kullanmasını eleştiriyorum benim eleştirim direk yetkili mercilere yani. diziyi eleştirmeyi bıraktım zaten o artık bağımsız bir ürün oldu heheh. adamlar kitabın plotuna izomorfik bir graph yaratıp kendi hikayelerini yarattılar zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...