Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sanayi tutorial

Liebe

Öne çıkan mesajlar

Acemi ve eski bir araca sahip bir şoför olarak bilgili arkadaşlarımın tavsiyelerine ihtiyacım var. Dün Bostancı sanayideki Ford servisine gittim, aracımın debriyaj kavrama noktası felaket biçimde yukarıda onu düzelttirmek istiyorum fakat hidrolik olduğu için ayarlanamıyormuş malesef. Baskı balatalar ilk değiştiğinde sadece ayarlanabilir dediler (buradan önce başka bir debriyaj tamir ustasına sorduk o da aynısını dedi ama balatalar yeni idare et bence dedi). Ayrıca bitiktir bunlar zaten o yüzden böyle yukarıda kavrıyor dedi 600 TL'ye yaparız dedi, emniyet kemerleri değişsin istiyorum bir önceki muayenede problemli çıkmışlar ve ağır tehlike demişler muayene sonucunda . Bunların tekine de 200 TL dediler alıp arabayı kaçtım. Ben şimdi internette 165 TL Ye luk marka baskı Balata buldum Amazonda 30 dolar kemerler bunları alsam gitsem bi ustaya uygun bir fiyata hepsini Takar mı? Daha aklımda bin tane soru var sırayla soracağım =D
Sosyal ağlarda paylaş

600 tl baskı balata değişimi için çok çok iyi bi rakam. NE marka baskı balata seti kullanacak, ne kadar, işçilik ne alacak ayrıntılı öğren bence.

Bir de benim tavsiyem ağır bakım yaptırmadan önce bir iki kere ufak tefek şeyler yaptırıp servisi tanıyın.

Bir de debriyaj kaçırıyorsa anlaşılır zaten. (1. vites ani gaz verince motor devri yükseliyor ama aracın hızı aynı oranda artmıyorsa kaçırıyordur, yokuş yukarı falan daha kolay olur bu)
Sosyal ağlarda paylaş

bir de tabi usta secimi dediysem ..elemanin huyunu suyunu bilmek lazim her halti farkli elemana yaptirirsan kim ne yapti bilemezsin birsey oldugunda hepsi bir digerini suclar..cevrende senin arabanin markasinda arabasi olanlarin gittigi 2-3 yer vardir senin oturdugun yere yakin..onlara bir bak..
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

600 tl baskı balata değişimi için çok çok iyi bi rakam. NE marka baskı balata seti kullanacak, ne kadar, işçilik ne alacak ayrıntılı öğren bence.

Bir de benim tavsiyem ağır bakım yaptırmadan önce bir iki kere ufak tefek şeyler yaptırıp servisi tanıyın.

Bir de debriyaj kaçırıyorsa anlaşılır zaten. (1. vites ani gaz verince motor devri yükseliyor ama aracın hızı aynı oranda artmıyorsa kaçırıyordur, yokuş yukarı falan daha kolay olur bu)

Aracım Ford fiesta 98 model flair 1.25

Abi Ford Clubı okudum baya, herkes tekfordtan sipariş verip kendi ustasına yaptırıyormuş, aracın tepkileri çok iyi inanılmaz hızlanıyor dokununca gaza. Debriyaj Seti sağlam gibi. Dieevil bir usta tavsiye etmiş ona bi uğrucam en kısa zamanda.

Aracın koltuk kaplaması baya gidik şimdi ilk işim bir döşemeciye gidip komple değiştirtmek, 250 TL civarı bir rakam var kafamda eğer çok üstünü söylerlerse gidip 100 TL'ye standart kılıflardan alıp geçiricem şimdikine. Bi fikriniz var mı kaça yaparlar, bi yer tavsiye etmişler ama numaraları çalmıyor soramadm
Sosyal ağlarda paylaş

çok sağol dragoncum ya valla.

bir de şey soracağım burda maltepe köprüsünün orda bi oto kuaför buldum hakikaten çok güzel çalışıyordu elemanlar, hatta bir araba temizliyorlardı ben böyle bişi hayatımda görmedim. arabanın içinde 20 kişi fuhuş içki ve uyuşturucu alemi yapmışlar galiba, sökmüşler içini falan çok güzel çalışıyordu elemanlar. baya muhabbet ettim sahibiyle, 225 liraya kendi arabam gibi bakıcam hiç merak etme çiçek gibi teslim edicem dedi. sadece komple iç temizlik, koltuklar sökülecek tavan mavan her yer temizlenecek, bir de sıcak kocaman borulu bi alet var onu tutuyolar içine araba ısınıyor baya falan. uygun mudur acaba fiyat bana normal gibi geldi sanki?
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bu isparkı napçaz arkadaş allah belasını versin, pendikte resmen her kenar köşeyi ispark yapmışlar her yeri çevirmişler. mecburen çektim boş bi yere acelem vardı. park ederken koşarak geldi ipne, sonra yağmur var falan diye kaçmış gitmiş çıkarken bulamadım elemanı. girerken 4 tl demişti şimdi sitelerine baktım 9 tl gözüküyor, her gün artar da şimdi bu napmak lazım yav?
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar arabadaki ses sistemini yeniledim bir de düzgün teyp alayım dedim de arabadaki teybi söktüm, içinden şu üstteki eski teybe göre bi kablo var yenisine uymuyor. nasıl uydurtçaz bunu ya var mıdır buna uygun kablo falan :S

http://oi59.tinypic.com/709zfb.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

elektrikçim 20 tl ye yaptı hakikaten,

haluk 98 fiesta flair var.

o elimde tuttuğum kabloyu kesti bir de arabadaki teybin eski sigorta kablosunun uçlarını kesip açtı bağladı işte doğru olanları çalıştı mis gibi. çok uç bir nokta değil ama güzel teypmiş http://www.teknosa.com/urunler/110021441/pioneer-mvh-171ub-kumandali-usb-oto-teyp

paramecium said:

Selam,

Arayüzlerin standart olması gerek ???

Yeni ve eski görselleri detaylı koysana.

Saygılar.

değilmiş abi valla işte orda elimde tuttuğum kablo alttaki teybe bağlanıyor, teybin sol tarafında siyah bir giriş var oraya. eskisi de zaten standart olan elektrik girişi üstteki teypte belli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

arka tarafa 10 cm lik şunları aldım
http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_KENWOOD-KFC-E1065-210-W-10-cm-2-yollu-Hoparl%C3%B6r,103452,502991,1781129.html?langId=-14
ön kapılara bunları

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_KENWOOD-KFC-E1665-160-mm-6-5-in%C3%A7-2-Yollu-300-W-Oto-Hoparl%C3%B6r,103452,502991,1494099.html?langId=-14

arka sağ hoparlör hafif bozuk ses veriyor, eski teyp takılıyken duymamıştım sanki pek dikkat etmemiştim. bir önceki çirkin hoparlörler takılıyken de ses düzgün gelmiyordu o taraftan ben hoparlöre yormuştum da şimdi düşününce acaba kabloda bozukluk olabilir mi diye düşünüyorum. hoparlör direk patlak çıkmaz herhalde pff ne sıkıcı işlermiş ya bunlarla uğraşmak hakikaten can sıkıyor problem çıkınca. kayınpederin i20 yi alınca keyfim yerine geliyor sonra yine fiestaya binince eşeğe binmiş gibi oluyorum sadafds
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...