Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mazda 3 mu alsam Leon 1.2 mi?


Esau

Öne çıkan mesajlar

Aslina bakarsaniz arabalardan cok iyi anlayan biri degildim. Bunun sebebi de arabalara karsi ilgim yoktu. Ancak hayatimda ilk defa kendime ait bir araba almaya karar verdigimden beri yani son bir ayda 6 7 defa galerilere gittim ve arastirmalar yaptim. Arastirma yaptikca da yeni yeni seylere ilgi duymaya basladim.

Yakit tuketiminin dusuk olmasi, arabanin dis tasariminin guzel olmasi ve sanzimanin otomatik olmasi benim icin en onemli sartlar diyebilirim. Ornegin Hyundai i30`u sirf goruntusunden dolayi sevmedim yoksa icindeki malzeme kalitesi ve genisligi Leon 1.2`den cok daha iyi diyebilirim.

Buyuk ihtimalle Leon alacagim gibi duruyor. Cunku fiyat olarak daha hesapli ve yukarida saydigim ozellikleri karsiliyor. Ayrica led farlar, on ve arka park sensoru, sunroof ve apollo mavisi metalik bir renk eklettim; 65 Bin TL gibi bir fiyat cikti. Acikcasi araba bu sekilde guzel bir gorunume kavusacak gibi duruyor. Fakat ic malzeme kalitesi hosuma gitmeyen durumlardan bir tanesi diyebilirim. Bunu da Mazda 3`u gormeye gittigimde anladim.

Mazda 3`te ozellikle reflex ve power paketlerde guzel ozellikler var. Ayrica aracin dis kisminin tasarimi kesinlikle harika ve ici de cok genis olup malzeme kalitesi de gayet iyi gorunuyor. Acik soylemek gerekirse bu arabayi 5 dakika gormem yetti ve keske bunu alabilsem dedim. Kendimi zorlarsam 77 bin TL verip bu araci alabilirim cunku goruntusune ve icindeki ozelliklere hayran kaldim. Ancak yakit tuketimi konusunda hesap yaptim. Seat Leon 1.2 yerine bu araci alirsam aylik ortalama 175 TL daha fazla yol masrafim ( arac yillik vergisi dahil) olacak. Aylik 175 TL fazla odemek az bir para degil ayrica cevremdeki insanlar Mazda alma diyorlar; servis kotu vs. diyip gecistiriyorlar. Bunlara kolaylikla inanasim gelmiyor cunku Turk halki ne yazik ki genelde on yargilariyla yaklasiyor ve tuketim kulturu aliskanliklara bagli diyebilirim. Rekabet hukuku ile ilgilendigim sirada ozellikle bu durum cok net bir sekilde ortadaydi.

Neyse ilginc bir durumdayim... Kisacasi Leson 1.2 DSG vs Mazda 3 Hatcback hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Kriterlerimi dusuncelerimi kisaca yazdim. Artik son noktaya geldim bir ay sonra Leon`um hazir ama Mazda 3`u de ciddi ciddi dusunuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi Leon 1.2 cok iyi olmayabilir ama aslina bakarsaniz temel manada ve ilk arabam olacagi icin beni karsilayabilecek nitelikte diyebilirim. O yuzden buyuk ihtimal bu arabayi alacagim. Ancak baska onerilere acigim ve ozellikle Mazda 3 hakkindaki fikirlerinizi merak ediyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

abi ilk aracin..git ikinci el dizel arac al normal al araba kullanmayi ogren..60 70 verecegine 20 30 a temiz dizel arac al vura kira ogren sonrasini sonra dusun..


Aslinda arabayi kullanmayi biliyorum 8 senelik soforum ama arac ilk kez kendi uzerime olacak.

Mazda 3`te yakit olayi en buyuk sorun benim icin. 6.8 yaziyor kesin o 7.5 en az yakar. Honda Civic Vtec 2001 kullaniyorum ve o da boyle yakiyor. Cok sikinti oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mutlaka test sürüşü yap. Özellikle otomatik vites alıyorsan her iki şanzımanı da konfor açısından karşılaştırman önemli.

Yakıt konusunda, şehir dışı sakin kullanımda iki araç arasında fazla fark olmayacaktır. Günlük şehir içi İstanbul trafiği diyorsan, düşük motorlu bir araç daha iyidir (her ikisinde de start/stop olduğunu varsayıyorum). Fakat aradaki fark ayda 170 TL olur mu bilemiyorum. Günde ne kadar yol yapıyorsun ki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hesap kesin, ayda 175 TL kendi acimdan fark edecek Mazda 3 alirsam. Ankara trafigi icin de Leon daha uygun. Mazda`yi alirsam limitimi yaklasik 22 bin TL asmis olacagim. 55 bin TL yi gecmem derken bugun 65 bin TLdeyim. Mazda`ya ulasmak icinse 12 bin TL daha eklemem gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Stop-start özelliğini aktif kullanıp da seven var mı?

Saygılar.


yok hatta motor kendine gelsin diye kapatıyorum
60snlik kırmızı ışıklar da iyi o zaman da kendisi devreye girmem diyor gıcıklık yapıp

para vermem ama bu özelliği istemem de demem

bir hız sabitleyici değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Stop-start özelliğini aktif kullanıp da seven var mı?

Saygılar.


İstanbul trafiğinde gideceğim yere 45dk'da varıp ekranda 10dk eco yazısını görünce bir tarafım seviniyor bir tarafım çok üzülüyor. Genelde üzülen yanım ağır basıp araçtan çıkana kadar gerekli mercilere ve kendime küfrediyorum.

Tasarruf konusunda, %10 farkettirse yeterli. Durup çalışması benim araçta rahatsız etmiyor. Her ne kadar dizel de olsa, bir pancar motoru değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...