Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Farkında olmak bana ne sağlıyor, acıdan başka?

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

Anhora said:

Ahahaha işsiz.

Daha güzel bir dünyada yaşamayı herkes ister.

yok benim işim var. hayal dünyasında yaşayıp sonra insanlara atarlanan sensin.

isviçreye gidip kapağı atayım. nasıl? cevap yok
ucuza telefon alayım. nasıl? dolandırılarak

kuzey avrupada 1.500 usd + çat pat ingilizceyle yaşarım ben
http://forum.paticik.com/read.php?23,7739161,page=1

istanbul'a gelsem bana 5 sene garanti verseler yaşarım aslında
http://forum.paticik.com/read.php?20,7716089,7716089#msg-7716089

bu neymis ya, adam negatif enerji vortexi
Sosyal ağlarda paylaş

Sooooo, understaaaaand. Don't waste your time always searching for those wasted years. Face up, make your stand. And realize you're living in the golden years.

Kendini suçlama ya da hor görme. Bir potansiyelin olduğu konusunda da kendini kandırma. Kendini tanı, neler yapabileceğini, neleri yapamayacağını bil ki mutlu ol. Hayat ve dünya öyle adil bir yer değil. Ama bunun nedeni herkesin gözüne sokulan o "DEV BAŞARI" hikayeleri. Sorsan üniversite mezunu herkes kendisini 5-10 bilemedin 15 sene içinde boş vakitlerini St. Tropez'de geçiren bir CEO olarak görüyordur mezun olur olmaz.

Konu buradan kapitalizmden emperyalizme çok farklı yerlere kayabilir ama kaymasın. Başkalarının senin için önerdiği yaşamlara heves etme. Kendini direkt olay ve durumlara aynen yerleştirme. Önce bir düşün, sana uygun mu değil mi. Kendine göre bir süzgeçten geçirip uyarlamaya bak.

Ne herşeyin başkalarının tanımladığı şekli ile en iyisine ne de en kötüsüne layıksın. Bu lafım moral bozmasın. Neyin ne olduğuna kendin karar ver, bunu yapmaya yetersizsen asıl onu düzeltmeye bak.

Okuduğun bölüm ne bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen sene aynı yerden bende geçtim, hala geçiyorumda. 25 yaşındayım.
Bazı şeyleri kabul edip, rahatlamak gerekiyor.
Yoksa sırf gerilirsin. Stres sıkıntılı bir olay gerçekten.

"-potansiyelim var, ama kullanamıyorum.
-Hırsım yok.
-zamanı iyi değerlendiremiyorum.
vs"

Bunlardan bende dertlendim bir süre. Geç kalma korkusu vs.

Hayatımız hakkında bir takım zor kararlar aldığımız yaşlar olduğu için kararsızlıklar yaşanabiliyor. Herkes öğreniyor sonuçta.

Bu hayatta mutlu olmak istiyorsan yapmayı sevdiğin işi yapıcaksın.
Kendini ne yaparken mutlu hayal ediyorsan, ona yoğunlaş.

Başarı illa ev taksidine girmek, araba almak, evlenmek vs değil.
Sosyal ağlarda paylaş

bide basarili insanlara ozeniyorsun misal, kendini kahrediyorsun potansiyelim var neden bende tepeye cikamiyorum diye vs, ben misal saglikli insanalra ozeniyorum cunki bendede o yok. gelecegi olan insanlara uzuluyorum cunki oda yok.

ama bak senin ozendigin X ceo su da kendisinden 5 metre buyuk yati olan adama ozeniyor, turkiyedeki bir sirketin ceosu misal amerikadakine ozeniyor, 500m2 villasi olan adam 800m2 villasi olana ozeniyor, 9/10 olan kiz 10/10 olana ozeniyor ama 10/10 da 11/10 icin pushliyor.

hani insan isteklerinin limiti yok, piramitin bir ustune goz dikiyoruz bir basamagi tirmandiktan sonra. eldeki ile tatmin olmayi ogrenmek ve sistemle barismayi ogrenmek lazim, hayat sistemle kavga ederek gecmiyor, dunya degil evren zaten bizden nefret ediyor, hayatta olmamiz, bu kadar canli bilinc kazanamamisken bizim kazanmamiz ve av iken avci olmamiz mucize zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

laurelin BACIM, al:

I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist... I think human consciousness is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware. Nature created an aspect of nature separate from itself - we are creatures that should not exist by natural law... We are things that labor under the illusion of having a self, that accretion of sensory experience and feelings, programmed with total assurance that we are each somebody, when in fact everbody's nobody... I think the honorable thing for our species to do is to deny our programming. Stop reproducing, walk hand in hand into extinction - one last midnight, brothers and sisters opting out of a raw deal.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece ilk ve 10. sayfaları okudum. Bu son sayfada söylenen şeyler, hakikate yakın şeyler. Bu algılar üzerinde düşün ve başkaları ile kendini mukayese etmeyi bırakarak rahatlama yoluna git. Zaman çok hızlı akıyor. Sonunda elinde kalan sadece birkaç dizi pişmanlık olmasın. Ben dün salsa gösterisine çıktım mesela. Kariyer anlamında bir şey katmıyor ama benim için keyifli ve güzel bir başarı hikayesi oldu. Hayattan zevk al be kardeşim. Senin güzel kafada dostlara ihtiyacın var ama kafayı rahatlatamazsan o dostlar da senin onlara vereceklerinden memnuniyetsiz kalacaklar. Zamana bırak. Olaylar bir şekilde yolunu buluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

laurelin BACIM, al:

I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist... I think human consciousness is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware. Nature created an aspect of nature separate from itself - we are creatures that should not exist by natural law... We are things that labor under the illusion of having a self, that accretion of sensory experience and feelings, programmed with total assurance that we are each somebody, when in fact everbody's nobody... I think the honorable thing for our species to do is to deny our programming. Stop reproducing, walk hand in hand into extinction - one last midnight, brothers and sisters opting out of a raw deal.

ulan ben de diyorum bu diyalog çok tanıdık geliyor. direkt rust geldi aklıma. yaşlanınca onun biraz daha aksi versiyonu olucam sanırım :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...