Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Farkında olmak bana ne sağlıyor, acıdan başka?

Anhora

Öne çıkan mesajlar

yav boşver bitir sen okulunu kafanı açık tutmaya bak gez dolaş insan tanı
yani batman'ı bilmem tabi daha acıklı olabilir ama
ben ege'de başladım, talihsiz bir yönetmelik hikayesi oldu onu bahane edip tekrar sınava girdim, iü iktisat fak. bitiyo şimdi bi kaza bela olmazsa. birlikte okuduğum adamlardan utanıyorum (hoş benim gibi düşünen az olmayan sesi çıkmayan bir sürü vardır bir ihtimal), onu geçtim hocaların %80'ini dinlerken facepalm yapmaktan gına geldi kendi kendime. onlar adına da utanıyorum dolayısıyla.

ha kendimi farklılaştırdığımı düşündüğüm üç beş bişey var ama yine de motivasyon kaybı potansiyel kaybına da yol açıyor sanıyorum. gerçi kimseyi hiçbişeyi suçlayacak değilim bu konuda yine de. neyse. türkiye böyle bir yer
Sosyal ağlarda paylaş

ege'ye girdiğim sene not sistemi değişmiş
fakat ben hazırlık atlamıştım
başladım gidiyom okula buruk bir hevesle (beklediğimden kötü sonuç gelmiş,, şehirdışında okumak istiyodum, tekrar hazırlanmak istedim eş-dost ikna etti vs.) sonra anladım ki ben 60'la CC alabiliyoken millet çanla 35-50 alıp CB 60-60 alıp BB falan getirebiliyor aynı dersten. hemen dilekçeler yazıldı, aynı durumdaki arkadaşlarla konuşuldu onlara da dilekçe verdirildi falan. red cevabı geldi öğrenci işlerinden ne yazıyosa odur biz bişi yapamayız. dedim tamam bi üste çıkayım, dur önce dekanla konuşayım. gittik dekan'a, 30-40dk'nın sonunda kavga etmeye başladık. adam özetle arada bir oluyo böyle 5 senede bir sizin gibi 3-5 kişi rezil oluyor ama iyi öğrenciyi not sistemi belirlemez bilmemne. ben bastırıyorum falan, sonra beni çakallıkla suçlamıştı, yanımdaki adama dönüp sen bunla takılma fazla bu herif kolay yoldan iyi not almaya çalışıyo falan. ben de dedim sikerler bu işi ben gidiyom. dediğimi yaptım 1 sene kaybettim ama gururu + istanbul macerasının kattıkları falan derken hayatımda verdiğim en iyi kararlardan birisi oldu.

epeydir anlatmıyodum kimseye bi özet geçeyim dedim sdfjfds o sıralar herkese anlatmakdan dilim damağım kurumuştu.

ha iü'de başka rezillikler de başıma geldi ama onları sonra anlatayım sdfifg.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Anhora said:

Benim sorunum bu galiba, çok sızlanıyorum, çok konuşuyorum, ama bir şey yapmıyorum. El bebek gül bebek yetiştirilmemden kaynaklanıyor. Çevremden bunu duyuyorum. Ama farklı olduğumu da söylüyorlar. Bilmiyorum.

http://www.wisdomination.com/screw-motivation-what-you-need-is-discipline/

Duyguları yaptığımız işe karıştırmak en büyük sorunumuzmuş. Sağolasın okudum bilinçlendim.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora tipik anadolu genci. Bartın mı batman mı nereyse gidin sokağa çıkın herkes bu kafada işte.

"Ben çok iyiyim, potansiyelim çok iyi AMA...." sonrasında illa ki bir bahane.

Aslında potansiyel falan yok, hepsi mal sürüsü, kolay yoldan çok para kazanıp zengin olma derdindeler. O yolda da bunları gelen geçen yoluyor işte. Bir bok olacakları da yok zaten, bir kaç yıla evlenir 2-3 çocuk yapar ev-iş mekik dokuyup ölür gider.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

cok takmamak lazim bu kariyer islerine hele turkiyede, gidip 20 sene okuyup ilkokul mezunu patronla veya sermayedarla ugrasmak zorunda kaliyor cogu, hele son 12 yilda iyice bok oldu sermayenin el degsitirmesi ile. kacabiliyorsaniz kacin gidin bu ulkeden hani, gelecek yok burda, artik cocuklar yetisirken kariyer planini yurt disi uzerine kurmak hatta mumkunse kredi cekip cocugu baska ulkede dogurtmak gerekiyor falan filan. ulke bok her bakimdan. bende o kadar okudum, calistim kendimi gelsitirdim ama home office disinda calisma sansim yok bu ulkede. ne memur olabiliyorum, ne ozel sirkete girebiliyorum nede universitede kalma sansim var. dogru baglantilarim ve sermayem olsa en issiz ve tembel isi olan siyasetle ugrasirdim belki ama ihhh o kapida kapali.

bu ulkede yasiyan herkes benzer sorunlari cekiyor, kisisele indirgeme.

yazar ol şekerim.
tam senlik.
orhan pamuk'un yaptığını senin zekanda birisi mi yapamayacak?
bu kadar eğitim,bu kadar hayat tecrübesi ile nobellerden kolye yaparsın 3 vakte kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...