dasBock Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 selamlar yanılmıyorsam forumda amerikada yaşayanlar var o yüzden eksiduyuruda sorup sadece yanıt almak yerine burada tartışmak daha uygun olur diye düşündüm. bu aralar ciddi anlamda kafaya koydum amerikaya göçmeyi. sebeplerine girmeye gerek yok tahmin edebiliyorsunuzdur. elimde olanlar neler öncelikle belirteyim: makine mühendisiyim şu an yurtdışında yüksek öğrenimime devam ediyorum. çok kabaca cv'me bakarsak sıradan bir mühendis olmadığımı, sürekli kendimi geliştirmek adına farklı aktivitelerde bulunduğumu belirtebilirim. daha önce WAT ile amerikada bulundum, şartların üç aşağı beş yukarı farkındayım. 3yıldan fazla mesleğimle alakalı full time, yine 3 yıl kadar da mesleğimle bağlantısı olmayan gerek full gerekse part time işlerde çalıştım. son çalıştığım firma alman firmasıydı ancak amerikada da çok sağlam bir merkezleri bulunuyor. firmada bıraktığım izlenim pozitif, eski müdürüm de bu firmanın herhangi bir ayağında iş bulmama çok sevinmekle beraber kendi çıkarı için destek de olur. ileri düzey ingilizce ile almancaya sahibim. abim green card kazandı ancak şu an işi dolayısıyla sadece giriş çıkış yapıyor (sponsorluk-kardeş statüsü) kabaca bu bilgiler dahilinde planım öncelikle önceki işimden bildiğim firmanın amerika ayağına gerek kendi portalları üzerinden gerekse kişiler üzerinden başvuruda bulunmayı planlıyorum. onun dışında rastgeldiğim birkaç mühendislik ilanların 'dil, din, ırk, cinsiyet, milliyet gözetilmeyecektir' diye belirtilmişti bu bana biraz umut verdi her ne kadar amerikan vatandaşlarına yönelik olsa da. abimin green card'ı üzerinden yürümek için abimin en az 30 ay amerikada ikamet etmesi gerekiyormuş sanırım o yüzden o kısım yaş. green card'a başvurayım dersem o işin de oluru belirsiz. sizlere danışmak istediğim bu strateji üzerinden yürürsem şansım nedir tecrübeleriniz dahilinde? bana önerebilecekleriniz nelerdir 'şöyle yap, şu portalları incele, şu yolu tercih et' diyebileceğiniz? bir de varsa bilginiz amerikan firmaları böyle bir işe girişince risk almış oluyorlar mı yani almamak için mantıklı caydırıcı sebepleri var mı? benim için önemli bir konu olduğu için çok trollemezseniz sevinirim, zira iş ciddiye bindi :) napıcan amerikayı da demeyin 2 yıl oldu avrupada yaşıyorum bana göre değil, ayak uyduramıyorum. tercih meselesi deyip konuma odaklanabilirseniz sevinirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Tam bu zamanlarda amerikaya gidilir mi, kaos yaklaşıyor. Kanada'ya git insanlar daha eğitimli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Kanada soğuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 O zaman Avustralya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 nasıl olur bilmiyorum ama bence senin iş olacak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 anhora diye gelmiştim, dayum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Hic durma her yolu dene degisim iyidir .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 senin adına sevindim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 anhora diye geldim ben de fdsk kos git diyeyim bari, IT disinda sektorlerden birilerinin gittigini cok duymuyoruz burada =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 6 yıl kalmıssın amerikada, yarısı tam zamanlı is diyosun. gelip niye foruma soruyosun ki daha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 6 yil kalmamis ametikada cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 bana niye oyle dedi gibi geldiyse. zor ya abd. orda master yapmak en kısa cozum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Makine muhendisiysen projeye baslayacak firmalar oluyor genelde calisan ihtiyaci oldugundan yurtdisindan sponsorlukla adam getirmek koymuyor bunlara arkadasin avusturalyali esi o sekile gelmis 2-3-5 sene ne kadarsa proje kaliyorsun, sonra sirketin baska projesi oluyor ona gecebiliyorsun fln. Genelde essek gibi calisma saatleri var ama para olarak karsiligini iyi aliyorsun ozellikle gelismekte olan sehirlerden birindeysen. 2 seneye birini bulur evlenirsin istersen zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Anhora said: Tam bu zamanlarda amerikaya gidilir mi, kaos yaklaşıyor. Kanada'ya git insanlar daha eğitimli. kanada ikinci alternatifim aslında. amerika hep hayalimdi şimdi bu kadar uğraşıp da komşu ülkesine gitmek koyar :) ha bi de dayım orda yaşıyor 40 yıldır, evet soğuk. çok soğuk :) Araknafobia'dan ötürü avusturalya da yaş :) Soris said: nasıl olur bilmiyorum ama bence senin iş olacak gibi. ne güzel dedin mübarek @Kanuni + Zikko teşekkürler. köklü değişim peşindeyim. aile harici ülkede beni tatmin eden birşey kalmadı. zorluğun bin türlüsünü yaşasam da denemek istiyorum. @toggie evet arkadaşın da dediği gibi 6 yıllık tecrübe TR'de, amerikada değil. yüksek öğrenim de yanlış bilmiyorsam über pahalı. en net çözüm evlilik aslında :): DoruK said: Makine muhendisiysen projeye baslayacak firmalar oluyor genelde calisan ihtiyaci oldugundan yurtdisindan sponsorlukla adam getirmek koymuyor bunlara arkadasin avusturalyali esi o sekile gelmis 2-3-5 sene ne kadarsa proje kaliyorsun, sonra sirketin baska projesi oluyor ona gecebiliyorsun fln. Genelde essek gibi calisma saatleri var ama para olarak karsiligini iyi aliyorsun ozellikle gelismekte olan sehirlerden birindeysen. 2 seneye birini bulur evlenirsin istersen zaten. bu çok güzel bir bilgi, teşekkür ederim. eğer hala iletişimdeysen ve zamanın varsa o arkadaşına sorabilir misin bu ilanları takip ettiği siteler platformlar nelerdir? belki bende olmayan sayfalar mevcuttur. çalışmak koymaz, severim hatta. WAT yaparken tabi biraz da gençliğin verdiği heyecanla günde ortalama 15 saat çalışıp partilerden kalan 2 3 saatte uyuyorduk. keşke olsa da yine yapsam:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 bu arada bir ek bilgi daha vereyim belki biyerden birşeye yarar. Kuzenim 10 yıl önce master için gitti bitirdi şimdi NVIDIA'da proje bilmemne müdürü pozisyonunda. sürekli diyor gel her türlü yardımda bulunurum diye ancak hem saat farkından hem de yoğun çalıştığını bildiğimden soru sormaya çekiniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Bende California'da yaşamak istiyorum ama, Amerika'nın gerçek yüzü bu: http://www.aljazeera.com.tr/haber/binlerce-litre-petrol-okyanusa-sizdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Kaliforniyanın iki handikapı var aslında 1. japonyadaki nükleer patlamanın hali hazırda kıyılarını tehdit etmesi 2. en tehlikeli volkanik oluşumlara sahip olması 2.si bir nebze göz ardı edilse bile 1. madde gerçekten can sıkan boyutta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Kuzenin nvidia da, gel gardaşım diyor, sen aramaya çekiniyorsun? ver telefonunu ben arayacam ben gidecem senin yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 DRaGoN_SLaYeR said: Kuzenin nvidia da, gel gardaşım diyor, sen aramaya çekiniyorsun? ver telefonunu ben arayacam ben gidecem senin yerine. bilader siraya gir ..ticket al.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 qwsdfklşa benim tickette 130 yazıo :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Nvidia'dan kuzenin bize Graphic Card atsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 abi bırak nVidia i, ABD de sana gel diyen kuzenin var, işin hazır, gitmiosun? Tuhaf olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Anhora said: Nvidia'dan kuzenin bize Graphic Card atsın. GET açsın mı? Yoksa önden bi kapora yollamak istermisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Yav he he. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2015 Anhora 5000$ yolla benim hesaba 3 güne amerika yollim seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar