Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Balayı / Roma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gittim abi daha önce. Hep yürümüştüm. Şimdi de planım o yönde. Otobüslerde bilet var ama yok gibi bişi. Kimse kullanmıyor.

Airbnb ile piazza navonada bir ev buldum. Oralarda cafeler filan da varmış baya.

Opera'ya gitmemiştim. Fiyatına bir bakayım.

Onun dışında güzel restaurant önerebilirsin ama. Böyle güzel akşam yemeği için.

Yol üstü lezzetli ye-git tarzı pizzacılar varsa önerilen onlar da tatlı olur. Severim öyle şeyleri. Hem de ucuz.

Bir de şu şehir dışındaki villa "random roman name" evlerine gitmeye gerek var mı? Güzel bişiler var mı?
Mesaj tarihi:
Çok yer gezmek istiyorsan sadece yürümek yorar. Ama Navona çevresini kesinlikle yürümek lazım. Zaten oralarda gezecek şeyler birbirine yakın olduğundan bir tarafından başlayıp diğer tarafa doğru gidersin. Ama Roma'nın diğer bölgelerine mesela Vatikan'a giderken, ya da Collesium'a metro büyük kolaylık. Çünkü yürü yürü yoruluyorsun zaten, arada metro iyi geliyor :)

İki günlük sınırsız metro 7 euro mu ne zaten kişi başı, çok değil.

Otobüse bilet almadan bindik bizde bir kere problem olmadı kimse de sormadı.

Hm hm. Navona meydanı ve İspanyol merdivenleri arasında gezilecek çok şey var zaten, orası yürüyerek gezme rotası gibi bir şey olduğundan etrafta dilim pizzacı çok görürsün. Biz Navona'ya yakın adını unuttuğum bir yere oturduk rastgele, yavşak Fransız garsonu vardı eğlendirmeye çalışıyordu. Trip advisor dan excellent falan almıştı ama adını hatırlamıyorum. Yemekleri iyiydi.

Restoran isimlerini hatırlamıyorum açıkçası gezerken rastgelip oturdugumuz yerler genelde. Ama dharma otelin altındaki cotto muydu neydi orada güzel bir akşam yemeği yemiştik. Tavsiye ederim. (cotto)

Biz Roma'ya sadece iki gün ayırdığımız için villaları gezmedik. Ama Villa Borghese'ye iki sene önce tanıdıklar gitmişti çok tavsiye ettiler. Oraya gitmek isterim bir dahakine.
Mesaj tarihi:
italya'nın roma'sında mı dondunuz?
büyük şanssızlıkmış sizinki eğer roma'da donduysanız. istanbul'un 5-10 derece üstünde oluyor kışın genelde.

genel olarak italya'dan bahsediyorsan, bahsettiğin ülke zaten alplerden başlıyor.

2010'da yılbaşına orda girdim, gayet tshirt'lük hava vardı akşam atıştıran 1-2 saatlik yağmur dışında
Mesaj tarihi:
paspatur said:

Hanımla Roma 'ya gidicez 4 günlüğüne.

Merkezde, temiz eli yüzü düzgün orta halli otel tavsiyesi alim?

kışın gidin ben gittim aşırı memnunum dinleme buradakileri.

numidio quadrata semtinde rome city guest house var, çok memnunum kendilerinden, odalar temiz güzel, metro istasyonuna 2 dk yürüme mesafesinde oradan termini tarafına vs artık neresi merkezse senin için geçebilirsin.

fiyatlarıda makuldu cghın.

+ otelin hemen yanında büyük bir market + pizzerialar falan var, acil bir ihtiyacınız olursa rahat erişim imkanınız olur aramazsınız uu bunlar nerede diye.

balayı için basit mi kalır bilemedim o senin tercihin

http://www.tripadvisor.com.tr/Hotel_Review-g187791-d253151-Reviews-City_Guest_House-Rome_Lazio.html
Mesaj tarihi:
Myrica said:

balayında roma-paris-barselona üçlüsünden kurtulup,adam gibi yer keşfedene 1 haftalık cruise hediye edicem.

direkt cruise..norvec fiyordlari olur..guney amerika olur..cruise suz kuba olur..jamaica olur..
Mesaj tarihi:
Myrica said:

balayında roma-paris-barselona üçlüsünden kurtulup,adam gibi yer keşfedene 1 haftalık cruise hediye edicem.

gezmece görmece mi istiyorsun?
stockholm-helsinki-tallinn 3'lüsünü dene. cruise ile yapıyorsun transferleri aralarında, ayrı bir havası oluyor. stockholm'ü araya koyarsan 2 gece cruise'da geçirirsin.

edit:roma-paris-barselona da çok ağır bu arada. 1 haftaya fazla gelir gördükleriniz.
Mesaj tarihi:
Ekim sonu gittik. Hava gayet guzeldi. Sarap cok ucuz o baya iyi. Kaleye yakin yerlerde, hatta hemen onundeki kopruyu gecince ara sokaklarda cok basarili restorantlar var. Dilim pizzacilar var istasyon yakininda. Yine basarili baya. Her yer yurume mesafesi zaten. Guzel sehir vesselam.
Mesaj tarihi:
cappucin mahzen mezarlarınıda görün, kafatasından yapılma abajürler flm :P

çok yakınında hard rock cafe var varsa alacağınız bir şey hediyelik vs klasik zaten.

benim içimde kalan bir bar vardı orta çağdaki bir zindana restore edilip kurulmuş oraya gidememiştim :/
Mesaj tarihi:
e tamama söyle o zmana. hem millete soruosun cevap gelmeyince de daha iyi yerler var diyorsun fasdad

floransa ya gitmiştik biz geçen sene bu zamanlar üstüne bologna. soğuk değildi kesinlikle. akşamları tabi dondu bir taraflarımız, yağmur vardı gerçi. ama gündüz çiçek gibiydi valla.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
2 hafta sonra 3 geceliğine Roma'ya gidiyorum eşimle. Balayı amaçlı olmasa da bu topic'den devam edeyim. Turla gitmiyoruz. İnternette aratınca zibil tane blog sayfası çıktı. Neyi okuyacağımı bilemedim. O yüzden patiler size soruyorum.

Vatikan'a yakın bir yerde airbnb'den bir ev ayarladık. Roma Pass'a gerek var mı? Ulaşım ve bedava 2 müze girişi veriyor ama 36 eu kişi başı. Yürürüz bol bol diye düşündüğüm için karar veremedim. Ayrıca bildiğiniz yemek ve gezmek için güzel, ilginç mekanlar var mı?
  • Yeni Oluştur...