Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaz dönemini değerlendirmek

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Staj için geç kaldın bayağı. Bir de artık üniversiteler stajerlerin sgksını ödedikleri için firmalar kendileri ödemek istemiyor stajer sgklarını.

Eğer bölümde isteğe bağlı staj olanağı varsa başvurduğunda okul ödüyor sigortayı ama biz mesela 12 gün önce kapattık başvuruları. Sizde durum nasıldır bilemem tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Staj için geç kaldın bayağı. Bir de artık üniversiteler stajerlerin sgksını ödedikleri için firmalar kendileri ödemek istemiyor stajer sgklarını.

Eğer bölümde isteğe bağlı staj olanağı varsa başvurduğunda okul ödüyor sigortayı ama biz mesela 12 gün önce kapattık başvuruları. Sizde durum nasıldır bilemem tabii.

İsteğe bağlı çoğu yerde kabul görmüyor sanıyordum. Çoğu staj ilanlarında zorunlu stajı önkoşul olarak istiyorlar. Bizde isteğe bağlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

deadwoll said:

İsteğe bağlı çoğu yerde kabul görmüyor sanıyordum. Çoğu staj ilanlarında zorunlu stajı önkoşul olarak istiyorlar. Bizde isteğe bağlı.

Öyle yazmalarının nedeni eskiden okulların yalnızca zorunlu stajı olanlara SGK ödemesi yapmasıydı. Şu anda isteğe bağlıda da ödeme yapılıyor. İşveren açısından çok farketmez yoksa zorunlu ya da isteğe bağlı olması.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Anhora said:

deadwoll said:

Öyle yazmalarının nedeni eskiden okulların yalnızca zorunlu stajı olanlara SGK ödemesi yapmasıydı. Şu anda isteğe bağlıda da ödeme yapılıyor. İşveren açısından çok farketmez yoksa zorunlu ya da isteğe bağlı olması.

Bunu öğrendiğim iyi oldu sağolasın.
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:

İş hayatına atılmadan cidden tadını çıkar biraz hayatın 8-)

bunun kralını yapıyorum
sanırım 2-3 yıl daha yapacağım
ha kısmen zevkine çalışıyorum gerçi parttime ama sayılmaz
neyse sonuç olarak 10 yıl sonra falan kötü durumda bulursam kendim bunu diyenleri tek tek bulup seri cinayetler işleyebilirim sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Evde otur otur patladım ya. Bir yandan da babamın laf sokmaları bıktırdı beni. Kinayeli kinayeli senden rahatı yok diyor ikide bir sdf

Mezun olamadığımdan iş vermiyorlar. Üni'ye uzakta yaşadığımdan gidip gelmek sıkıntı. İstanbul'da arkadaş var. Konaklama çok sıkıntı olmaz. Ya üniye tekrar gidip bir daha masraf yapıcam konaklama vs. Ya da istanbul'da kurs, eğitim, uzun dönem staj vs yapıp sınavlara gidicem. İstanbul'a harcayacağım para daha mantıklı üniye dönmekten. Var mı böyle İstanbul'da uzun dönemli bir şey bildiğiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...