Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Excel help pls


NeroWarden

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

Ufak çaplı bir yardıma ihtiyacım var. İmalathanemde bir pc ve monitörüm var. İki farklı excel tablosu var. 1. tablodan girdiğim veriyi 2. tabloda gösterip imalathane mönitöründe görüntülemek istiyorum. Yani benim kendi ekranımdaki excel tablosunu sık sık güncelleyip veri girerken diğer imalathane monitöründen ustalar bir tabloyu devamlı takip edecekler.

Access kullanmadan bunu kotarabilir miyim acaba? İmalathanedeki takip edilen tablonun kendini yenilemesi lazım devamlı. Yeni gelecek verileri bu şekilde takip etmesi gerekli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu daha detaylandırayım. İmalathanedeki pc kullanılmayacak sadece yukarıda sabit bir monitör olacak. Monitörde devamlı açık bir excel tablosu olacak ustaların neyden ne kadar yapmalarını görmeleri için. Ben üstten kendi excel tabloma veri girdikçe ustaların gördüğü excel tablosu yenilenip benim girdiğim veriyi alması gerekli.

Konu kısaca bu şekilde.

Aramaya inanıp google a saldırdım. Excel tablosunda bağlantılar sekmesi ile iki tabloyu birbirine bağlaya bildim. Yenileme süresi ekleyip tablonun yenilenmesini de sağladım. Fakat imalathane pc sindeki excel tablosu açık olduğu zaman benim kullandığım excel tablosu salt okunur oluyor. Onu bir türlü çözemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NeroWarden said:

imalathane pc sindeki excel tablosu açık olduğu zaman benim kullandığım excel tablosu salt okunur oluyor. Onu bir türlü çözemedim.


Önce kendinde aç tabloyu, sonra imalathanede aç salt okunur olayı için. Hatta aynı tablo olmasın hiç iki ayrı tabloda çalış, = ile hücreleri bağla direk (yani imalathanedeki tabloyu şekil olarak sendeki gibi ayarla, sonra gir bi hücreye eşittir de, kendindeki tabloda istediğin hücreye tıkla. ='//server/nerowarden/exceltablo.xlsx'sheet1!A5 gibi bi formüle dönüşecek). İkinci tablon güncelleme yapıp kendisini kaydedebilir böylelikle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...