Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3 gündür alkol alınmamasına rağmen 0,77 promil çıkması!

Afterdeep

Öne çıkan mesajlar

ginaly said:

Bright said:

Afterdeep said:

Zaten birisi şöyle birşey dedi bugün şirkette, o şerefsiz senden önceki arabalardan birini enselemiştir, o araba onlara güzel bahşiş atmıştır, onlarda onu silemediklerinden sizi öpmüşlerdir. Gerçekten alete hiç bakmadık, alkol zaten yok onun rahatlığı var aklımıza bile gelemez böyle bir şey. Bugün okudum 155'i arayın, polisler eşliğinde kan testine gidin falan yazmışlar bazı yerlerde. Kan testini tam 1 saat sonra vermiştik o nedenle o her 2 saatte 0,4 olayı da işlemeyecek ama uğraş dur yok yere. Kamu davası da açacağız polisler için. Uğraşsın şerefsizler.

Üflettikten sonra rüşvet almıyorlar öyle başkasına kitlemeye uğraşmamak için işte :)

Su içme olayı çıkan promili düşürüyor da bir miktar düşürüyor, öyle tertemiz çıkma gibi bir durum söz konusu değil.

üflettikten sonra alıyorlar.
tecrübeyle sabittir sdfsd

edik: adam hatta ben bunu başkasına kitleyecem vebali senin dedi ahah

Valla bu makinalardaki kayıt hikayesi çıktıktan sonra üflemeden sonra genelde almamaya başlamışlardı, tabi 15 sene öncesinden bahsediyorum dsfsd

Eşarp (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

dün almanyada türk ehliyetimle 850km yol yaptım. yol boyunca ne bir trafik kazası gördüm ne de başka bir vaka. sadece 1 kez motorlu polis gördüm o da tünel çıkışı radardı. oyle kolay kolay radar da yok yollarda. hiç bir sorun yaşamadım çünkü buradaki yasalar insanların hayatını korumak üzere öldürüp parasını almak değil. aradaki uçurum farkı görünce hayret ediyorum gerçekten. üstelik alman otobanlarında trafik işareti yoksa hız limiti de yok. asıl hırsız kim diye sorarlarsa devlet diyin.
Sosyal ağlarda paylaş

ilgincmis almanya trafik cezalari..

Seyir defteri tamamlamamistir
Eski -> 40 €uro + 1 Ceza Puani
Yeni -> 60 €uro, Puan yok

Cevre koruma bölgesine Plaketsiz giris
Yeni -> 80 €uro, Puan yok

Cep Telefonu kullanmak arac hareket halinde iken
Yeni -> 70 €uro + 1 Ceza Puani

Sehir icinde hizli gitmek
21-25km/h hizli= Simdiye kadar 80 €uro + 1 Ceza Puani iken, yeni olarak ayni kaliyor
26-30km/h hizli= Simdiye kadar 100 €uro + 3 Ceza Puani, yeni olarak ayni kaliyor
31-40km/h hizli= Simdiye kadar 160 €uro + 3 Ceza Puani + 1 Ay Ehliyete el konuluyor, yeni olarak ise 160 €uro + 2 Ceza Puani + 1 Ay Ehliyete el konuluyor

Kirmizi Lambadan gecmek 1 saniyeye kadar
Eski -> 90 €uro + 3 Ceza Puani
Yeni -> 90 €uro + 1 Ceza Puani

Kirmizi Lambadan gecmek 1 saniyeden fazla yandiysa
Eski -> 200 €uro + 4 Ceza Puani ve 1 Ay Ehliyete el konuluyor
Yeni -> 200 €uro + 2 Ceza Puani ve 1 Ay Ehliyete el konuluyor

Mesafe 130km/h dan yüksek hizlarda 2/10 Hiz Göstergenin yarsindan az ise
Eski -> 320 €uro + 4 Ceza Puani ve 2 Ay Ehliyete el konuluyor
Yeni -> 320 €uro + 2 Ceza Puani ve 2 Ay Ehliyete el konuluyor

Trafikte Hakaret ve Asagilamada
Eski -> Kisinin 1 Ayligi + 5 Ceza Puani
Yeni -> Kisinin 1 Ayligi, ceza Puani yok

Alkol 1,1 Promilden fazla
Eski -> Kisinin 1 ila 2 Ayligi, 6 Ay Ehliyete el konuluyor + 7 Ceza Puani
Yeni -> Kisinin 1 ila 2 Ayligi, 6 Ay Ehliyete el konuluyor + 3 Ceza Puani.

01.02.2014 den itibaren Yeni Puan sistemine geciste dikkat, artik 8 Puan ile kisinin Ehliyetine el konulacaktir 6 Ayligina. Tekrar almak icin ise MPU Doktor Psikoloji tedavisi ile alinabilecek 6 ay sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle cihazlarin kalibrasyonu yok ve de kesinlikle bence bir onceki uflettigi adami size iteleme ihtimali cok yuksek. adam cikartip 300-400 tl veriyorsa elden rusvet. tamam kardes sen gec biz bir sonrakinin ehliyeti aliriz senin okumadan da diyebilirler cok gayet. tabi sizin de dikkatsiz veya dalgin olmaniz gerek bunu yemek icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Reina çıkışında arkadaş çevirmeye giriyor alkollü, 100 üstü promil çıkıyor, işte para veriliyor telefonlar açılıyor biryerlere en sonunda polis abi söyleyesen bu kadar taşaklı oldugunu üfletmezdik neden üflettin şimdi ne yapıcaz biz sisteme kayıt oluyor vs yapıyor, en sonunda istemeye istemeye gönderiyor adamı oradan,

e adamında sisteme birşey girmesi gerekiyor 100 promillik, ne yapıyor ibr sonraki gelen adamın üzerine yığıyor olayı baktı ki saf salak bir adam yapıştırıyor.

exit: bir cihazdan üfletip arkasını döndügünde diger cihazı gösterebilir size
Sosyal ağlarda paylaş

Uğraşacağız şimdi, ilk dava açılıyor yarın. Dava açınca da ehliyeti sonuçlanana kadar geri alıyormuşsun, internette bir örnek okudum, davayı kazanmış sonra valilik itiraz edip yargıtaya yollamış tekrar. Bizde de muhtemelen aynı süreç olur, mahkemeden sonra da kamu davası ile polis arkadaşları ödüllendireceğiz.

İnşallah bu hafta aynı yere çevirme koyarlar, iki çift lafım var..

@KuddusiMavra hiç alkol almadığın birgün tek dileğim aynısını yaşaman, ne kadar sakin kalabileceğini görürüz o zaman. O zaman görürüm ne kadar kovboysun...
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

kesinlikle cihazlarin kalibrasyonu yok ve de kesinlikle bence bir onceki uflettigi adami size iteleme ihtimali cok yuksek. adam cikartip 300-400 tl veriyorsa elden rusvet. tamam kardes sen gec biz bir sonrakinin ehliyeti aliriz senin okumadan da diyebilirler cok gayet. tabi sizin de dikkatsiz veya dalgin olmaniz gerek bunu yemek icin.

Kalibrasyon olmaması çok muhtemel ama hiç içmeyen birine 0,77 çıkaracak kadar saçmalayabilir mi kalibrasyon? O zaman o gece o alete üfleyen herkeste 100% çıkacaktır? Bu kadar sapamaz diye düşünmek istiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

dasBock said:

dün almanyada türk ehliyetimle 850km yol yaptım. yol boyunca ne bir trafik kazası gördüm ne de başka bir vaka. sadece 1 kez motorlu polis gördüm o da tünel çıkışı radardı. oyle kolay kolay radar da yok yollarda. hiç bir sorun yaşamadım çünkü buradaki yasalar insanların hayatını korumak üzere öldürüp parasını almak değil. aradaki uçurum farkı görünce hayret ediyorum gerçekten. üstelik alman otobanlarında trafik işareti yoksa hız limiti de yok. asıl hırsız kim diye sorarlarsa devlet diyin.

geçen ay almanyada otobüsteyken polisler otobüsün önünü kesip parka çektirdi. araç muayenesine fln baktılar şöförün kaç saattir araba sürdüğünü fln kontrol ettiler. yola çıkalı 1 saat olmamıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Spiegel said:

Kalibrasyon olmaması çok muhtemel ama hiç içmeyen birine 0,77 çıkaracak kadar saçmalayabilir mi kalibrasyon? O zaman o gece o alete üfleyen herkeste 100% çıkacaktır? Bu kadar sapamaz diye düşünmek istiyorum...

bence alkol alması OLASI herkese üfletip herkesi cezalandırıyorlardır. beni mesela HİÇ pas geçmez polis kontrolü, illa üflerim. Tipimden ayyaş sanıyorlar, ki HİÇ içkili araba kullanmam. Yalan olmasın 89'da beri sürekli araba kullanırım üç kere alkollü kullandım üçü de mücbir sebep.
Sosyal ağlarda paylaş

Aiko said:

dasBock said:

geçen ay almanyada otobüsteyken polisler otobüsün önünü kesip parka çektirdi. araç muayenesine fln baktılar şöförün kaç saattir araba sürdüğünü fln kontrol ettiler. yola çıkalı 1 saat olmamıştı.

işte bu çok güzel bir olay. arkadaşım ukraynadan gelmiş almanyaya. otobüsteyken şöför anons yapmış polis çevirirse ve sorarsa daha 2 saattir araba kullanıyor şöför değişikliği oldu dersiniz demiş. ultra tehlikeli bir olay şu işi sıkı tutmaları çok önemli. almanlar bu yönden iyi iş başarıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bundan 4 ay once karakoyde basima geleni soyliyim

soforum, bizi karakoy de bekliyordu biz eglence cikisi arabaya bindik donerken polis cevirdi. ben genelde arkada oturuyorum, polis durdugunda arkadas sofor deyince birakiyorlar, o gun araba dolu olunca one oturdum, poliste sofore ufletince 38 cikti

bizim arac arazi tasiti diye geciyor bu yuzden 20 promilde ehliyeti aliyorlarmis, ben tabi cildirdim soforde nasil alkol cikar diye polisin yanina gittim

polise dedigim su, ben adamima guveniyorum bir daha ufletin , yok bir ehliyete bir kere olur, o zaman al beni ehliyetimide dedim uflet, yok yapamam baska araba lazim, dedim sana baska araba ruhsat bilgiside vereyim uflet. neyse bu ikladi mikladi, dedim bak bu adam sofor, 5 bile ciksa ben bu adami kovucam, sen emin misin? bu sefer kivirmaya basladi yok dedi, ben bunu araba yazayim size ehliyetini vereyim gidin falan, dedim kardesim adam icki icmis ve soforse kovulacak emin misin?

verdi ehliyeti, bende aldim soforu direk hastane ye, kan testi, iki gun sonra 1 cikti alkol testing sonucunda.

neyse ben bolge emniyette tanidiklarim var gonderdim soforu, sikayette bulunduk adamlar hakkinda, zaten bunlarin bir halt yediklerinden supheleniyorlarmis biz halledicez dediler gittiler.

ben bayag eminim benden onceki adam kimse onunkini gosterdiler bize,

ben artik uflemeden polis bey siz bir ufleyin 0 cikiyor mu gormek istiyorum diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne polis canlısı oldunuz birden hepiniz arkadaş ya. "Madem her türlü üfleticen niye soruyon abi" demek, üstüne "biz sorunca da anlıyoruz ya" diyen adama "e ben alkollü değilim üflettin yine işte?" demek bu kadar mı ters geldi? Sanki hakaret edip dayılanmış adam.

Bana "alkol var mı" dediler de "tabii abi buyrun" diye torpidodan bira çıkardım bir kere, alkolsüzdüm. Sonra iliklerime kadar üflettiler tabii eheh. Rahat 5-6 sene oluyor, şimdi yapsan araba genelinde yazılacak en dip köşe cezaları yazar, üstüne nezarete bile alırlar, orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Alkol zor. Genç memura pek veremezsin, yaşlı memur denk gelirse de 500-600'den üflememek üzerine açman lazım kapıyı. Zenginlerin takıldığı tatil beldelerine gidersen de biraz götleri kalkıp 1000'e kadar çekerler. Bildiğim duyduğum standartlar buralarda.

Kullanmamak en güzeli ama bazı beldeler var ki rüşvet kadar taksi parası istiyorlarmış, Bodrum falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Ya komik olmayın "neden hem alkollü müsün diye sorup hem de üfletiyorsun diye sormak" atar yapmak mı? Nasıl hayatlarınız var merak ediyorum :)

Olayda haklısınız alkolsüzken öyle bir duruma düşmek yeteri kadar sinir bozucu.
Ama dediğinin savunulacak bir tarafı yok. Şu söylediğin lafın eve gelince annenin geldin mi diye sormasından hiçbir farkı yok. Bende senin nasıl bir hayatın var onu merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...