Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO (Kitaplardan sıpouylır yasak)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

ipe sapa gelmeyen yeni teorilerim

içime doğdu diye yazıyorum, kaynak popom.

ilki:
ramsay'nin 20 kişi gitmesi olayların akışını etkilemeye muktedir geldi bana, ordan bi mıcırık kesin çıkıcak.
sonuç itibariyle piç de olsa o da soylu kan. acaba bi mucize olur da kızıl kadının ihtiyacı olan kan stannis'in kızından diil de ramsay'nin kıçından alınabilir mi?
(gerçi bu teori kötülere bişe olmaz savıma uygun diil ama istisnalar da kaideyi bozmaz di mi ama)

ikincisi:
cersei kesinlikle ölmeyecek gibi hissediyorum, o kepçeli karıya biat da etmeyecek manyak. dolayısıyla o taraftaki tıkanıklığı çözecek tek şey mountain'in tez zamanda kraliçe susuzluktan ölmeden bir nevi frankenstein formatında hortlaması gibi görünüyor. ama bu teorimi dallandırmam için bu faith denen şeyin askeri kuvvetini okkalayabilmem lazım. var mı spoilersız fikri olan? mountain avluları, koridorları geçip, kapıyı kırıp, kraliçeyi sırtına alıp çıkabilir mi ordan?

üj:
jon snow kendini vahşilere çoktan ıspatladı. bu çocukta kral kumaşı var, babasının sertliğiyle kendi piçliğinden kaynaklanan egosuzluğu süper karışım. ama karga karga nereye kadar? acaba herif kalkıp winterfell saldırısına katılır mı, ramsay'i bizzat şişler mi? of şişlese çok yakışmaz mı yha?

tamamen desteksiz sallama 4:
stannis ölür ama jon snow winterfell'de zafer kazanır, melissandre de ona yanaşır filan? ehühe..

ondan gayrı, sürüp giden tartışmaya istinaden, spoiler'ın tanımı belli: dizide henüz izlenmemiş olabilecek şeylerin açık edilmesi. lineer konu akışı gereği asla izlenemeyecek şeylerin açık edilmesinin, kimileri için sorun olabilir ama, en azından "kural dışı" olduğunu sanmıyorum.

şahsen de benim baya hoşuma gidiyo derinleşmek, bir türlü kitaplara girişemeyen tembel tarafıma hitabediyor, kocama da anlatıyorum, ukalalık da ediyorum, o da öğreniyor filan. paylaştıkça artıyor mutluluklar, ehe.

özetle bence gayet süper böyle devam (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler içi teoriler

Jon'un krallık içişlerine karışacağını sanmıyorum, yapsa şimdiye kadar yapardı, o da Bran gibi, siyasetten uzak asıl tehlikeye karşı savaşacak. Gerçi kendisi hakkında başka teorilerim de var ama, onlar kalsın şimdilik.

Westerosu düzeltecek olan Tyrion - Khalesi ikilisi, hepsini ipe dizecekler, bir tek Jaime onlara katılabilir, belki, gerisinin sonu yaş.

Cercei'nin işi bitti zaten, amcası gelmiş, geçen sefer de Cercei'ye karşı gelmişti, bu sefer gücü eline alıp Cercei'yi kenara alır bence. Tek korkum adam düzgün, delikanlı birine bekliyor = ölecek.

Sosyal ağlarda paylaş

bu da benim sezon finali ön görüm,uysa da uymasa da

sansa o kadar mızraklandıktan sonra gergef gibi işlediği bir intikam planı yapar.
buna göre sürekli ramsay'e doğacak olan erkek çocuğun kendisinin papucunu dama atacağını işler.babasına kendisini acilen ispatlaması gerektiğini söyler. hatta bunu yaparken de ramsay'le cilveleşir(ne de olsa littlefinger onun bu konulardaki hocasıdır,köprüyü geçene kadar ramsay'e kocacığım de hesabı).

bunun sonucunda Ramsay babasından habersiz kendisini babasına ispatlamak adına savunmada kalması gereken güçlerinin bir kısmı ile Stannis'e saldırır. Theon(Reek)çoktan bu durumu Sansa'nın talimatı ile Brienne'e(Brienne Sansa'ya dışarıda kendisine yardım etmek için beklediği bilgisini uçurmuştur çoktan) bildirmiştir. Brienne'in önceden haber vermesi ile Stannis tabi bu salağı perişan eder ve esir alır.
Winterfell düşer. Sansa özgür kalır.

Melissandra aynen yukarıda Emaleth kardeşimin dediği şekilde bu Ramsay psikopatının kanını dökerekten büyük trip döndürür.
Jon Snow vahşileri getirir,yer yurt sahibi eder. Onunla ilgili daha fazla yazmıyorum,kitabı okumayanlara haksızlık olur(gerçi kitap ile senaryo farklılaştı yer yer ama olsun).
Cersei suçlarını itiraf eder. Ancak yine bir son dakika hamlesiyle kendisini kurtarır,ya gardiyanlara kendisini mızraklatır ya da baş rahibe. Hapisten kaçar sonucunda. Yollara vurur kendisini.

Tyrion ise Dyanerys ile acaip iyi bir ikili olur. Hatta hazır boyları da birbirlerine çok yakınken bu yakınlığı ilerletirler.
Arya ablasının Winterfell'i yönetmeye başladığını öğrenince "yerim lan çok suratlı tanrıyı" der ve ver elini Winterfell diyerek ilk yelkenliyle winterfell yollarına düşer.

Jaime ve Brann Dorn'dan serbest bırakılır çünkü bu yeğeninin(kızının)düğün hediyesi isteğidir. Bu sırada Brann geçen bölüm kendisine boob show yapan abla ile yakınlaşır.
Son sahnede HODOR sesini duyarız ve Bran ve Rickon'un dağların tepesinden aşağıya doğru AK GEZENLER'e baktığı bir sahne ile sezon sona erer.

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...