xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Ev beğendik, 8 yıllık apartman. Kat irtifakı var ama mülkiyeti yok. Alırken nelere dikkat etmek lazım? Projeye sadık yapılmadı denilip yıkcaz deme ihtimali ne belediyenin? Bir de ev alırken belediyeden, tapudan vs. neleri doğrulatıp kendimizi güvenceye almalıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 büyümüşte ev aliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 irtifakla projeye uygun olmamasının ne alakası, bilmediğim için soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 ben de bilmiyorum aslında, 20-30dk baktım da öyle bi sonuç çıkardım. kat irtifakını inşaat bitmeden yapıyorlarmış, belediye porjeyi onaylıyor adamlar inşaata başlıyor falan. inşaatın bitmemiş olma ihtimali bile olabilir diye anladım da inşaat bitmiş, ev düzgün vs. onu gördüm. kat mülkiyeti olmadığı için iskan var mı yok mu bilmiyorum, aynı zamanda projeye uygun olup tamamlandığının da garantisi olmuyor diye anladım mülkiyet olmadığından. yanlışsam düzeltin lütfen (ev sahibinin dediğine göre bina bazı şartları sağlamadığı için; sığınak yerine otopark yapmışlar örneğin, binadaki tüm daireler anlaşıp mülkiyet çıkartmamışlar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Çok kısaca yazayım . 1 kesinlikle o evi fiyatı uygun oldugu icin seciyorsundur . Bir düşün fiyatı neden bu kadar uygun . 2 sana herkes %70 evler mulkler böyle der . hicbir şey olmaz der sakın dinleme. 3 kat irtifakının olması demek sen ev degil arsa alıyorsun demektir. zaten tapusunu okursan acıkca arsa oldugu yazar . sen o arsa üzerinde ileriye dönük su kat su daire benim diye sozleşme satın alıyorsundur kat mulkiyeti kısaca budur. Ama yapılışı üzerinden 15 sene gectikden sonra bu sözleşme kanunlara göre yok mahiyetindedir. ilerde bir sürü kanunsuz duruma yol acar. 4 yapı ya kusurludur yada belediyeye borcludur. ilerde sana bir sürü borc cıkabilir . mesela mutahit iscilerin ssksını ödememiştir. veya projelerden biri sorunlu veya eksiktir . Bunlar sana patlayabilir. Çok daha yazılacak var cok . Serefiye özellikle cok büyük bir sorun bu yapılarda mesela sen caddeye bakan birinci katı alırsın yarın birgün yeni kat mulkiyeti kanunun okursan bu arka yüze bakan catı katına dönebilir . Neyse kısaca sakın alma özellikle satarken çok zorluk çekersin . Çünki artık kullanıcı bilinci ve kat mülkiyeti olmıyan yer almak zaten akıllıca bir olay degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 senko said: büyümüşte ev aliyor... kocaadam oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 akirafes said: Çok kısaca yazayım . 1 kesinlikle o evi fiyatı uygun oldugu icin seciyorsundur . Bir düşün fiyatı neden bu kadar uygun . 2 sana herkes %70 evler mulkler böyle der . hicbir şey olmaz der sakın dinleme. 3 kar irtifakının olması demek sen ev degil arsa alıyorsun demektir. zaten tapusunu okursan acıkca arsa oldugu yazar . sen o arsa üzerinde ileriye dönük su kat su daire benim diye sozleşme satın alıyorsundur kat mulkiyeti kısaca budur. Ama yapılışı üzerinden 15 sene gectikden sonra bu sözleşme kanunlara göre yok mahiyetindedir. ilerde bir sürü kanunsuz duruma yol acar. 4 yapı ya kusurludur yada belediyeye borcludur. ilerde sana bir sürü borc cıkabilir . mesela mutahit iscilerin ssksını ödememiştir. veya projelerden biri sorunlu veya eksiktir . Bunlar sana patlayabilir. Çok daha yazılacak var cok . Serefiye özellikle cok büyük bir sorun bu yapılarda mesela sen caddeye bakan birinci katı alırsın yarın birgün yeni kat mulkiyeti kanunun okursan bu arka yüze bakan catı katına dönebilir . Neyse kısaca sakın alma özellikle satarken çok zorluk çekersin . Çünki artık kullanıcı bilinci ve kat mülkiyeti olmıyan yer almak zaten akıllıca bir olay degil. tapuyu istedim de daha gelmedi, arsa yazıyordur dediğin gibi katta tek daire, 6 katlı bina. ama en üst kat mesela, normalde çatı katıdır, adam daire yapmıştır olayı çıkabilir. bilemiyorum bunları. fiyatı nispeten uygun ama çok da farkı yok etraftaki diğer dairelerden, gerçi diğerlerinde de hep aynı probleme denk geliyorum. 15 sene geçtikten sonra sözleşmenin "yok" olması konusunu açabilir misin biraz daha? bu durumda mal sahibi kim oluyor orada? bu sorunları yaşamamak için ev sahibinden neler isteyip, nasıl kontrol edebilirim, kendimi garantiye alabilirim? var mı bunun bi yolu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Kat irtifakı arsa tapusunun bir üst versiyonudur, o kadar dandik bir şey değil. Kat irtifakı inşaat aşamasında alınıyor, projeye uygun gidildiği görüşü anlamına geliyor. Tamamen bittikten sonra da belediyeyi tekrar çağırıp "tamam artık bana kat mülkiyetimi ver" demek ve daire başı binlerce lira vergi vermek gerekiyor. İnsanlar genelde bundan kaçıyor. O yüzden bu kadar çok Kİ tapulu ev var. Yapman gereken oranın üşengeçlikten mi yoksa proje uyumsuzluğundan mı Kİ tapulu olduğunu öğrenmek. Bunun için kendin belediyeye gidebilir veya parana kıyıp bir ekspertiz firmasıyla anlaşabilirsin. Projede bir sakatlık yoksa alınabilir, "kesinlikle alma" diye bir şey yok. Bir diğer seçenek ev kredisine başvurmak. Son aşamaya kadar gelip, kredin onaylanırsa çekmekten vazgeçebilirsin. Bankalar ekspertiz raporu isteyip ona göre karar veriyor, bir uygunsuzluk varsa onu bulur ve reddederler zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 hiç bi fikrim yok ama duyduğum tek şey kat irtifaklı daire kesinlikle almayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Bankalar nedense bir cok uygunsuzluga ragmen kredi verebiliyor. Buna defalarca şahit oldum . Kat müliyetine geciş ortalama daire başına 900Tl civarı Bunda zaten mütahit yapmak zorunda. catı dubleksleri genelde kacak oluyor bir cok yapı bundan katmülkiyeti alamıyor. Bodrumdada çok sorunlar oluyor. Israrla söylüyorum satarken çok zorlanırsın . Her zaman bir sorun çıkabilir. Belediyeye git iskanı varmı yokmu ogren iskanı yoksa sakın alma. En kötüsü yarın yıkalınabilirde bina ufak bir ihtimal olmasına karşın. çok uzun bir konu yazıcak çok sey ver kısıca belediyeye git iskanı varmı yokmu bak iskanı yoksa asla alma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Ekspertiz belediyedeki projeyle evin durumunu mu karşılaştırıyor? Bankadan kredi alıcam zaten, o zaman en rahatı öyle olcak gibi gözüküyor. Tek korkum ilerde bi gün burası çatı katıydı, normal kat yapılmış; balkon olmicaktı, buranın yıkılıp duvarın içe çekilmesi lazım, apartman boşluğu eve dahil edilmiş vs. bir şey ile karşılaşmıyım. Bunun dışında da bi sorun olmaz sanki(?) Tapuyu aldım da kat no yazıyor, katta tek daire var zaten. Arsa payı ve bağımsız bölüm no yazıyor. çok da bilgi yok zaten edit: pafta ve parsel var bi de, ada kısmı da boş tapuda edit2: belediyeye bi gitmek şart anlaşılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Baggio said: Kat irtifakı arsa tapusunun bir üst versiyonudur, o kadar dandik bir şey değil. Kat irtifakı bir arsada ilerde yapılacak olan 2. kat benimdir gibi hissedarlar arasında yapılan ama kanunda baglayıcı hükmü zamana dayanan sözleşmedir . Bu zaman icinde eger kat mülkiyetine gecilmezse bu sözleşme bozulur. Kat mülkiyeti ise bu arsad sana ait bir kat oldugunu kabul eder . deprem kentsel dönüşüm veya herhangi bir yapılanma olayında hem yeniden imşaat ruhsat alımını kolaylaştırır hemde deprem sigortasını almana sebeb olur. ilerde mahkemelerde dogucak sorunlarda kat mülkiyeti burada bir dairem var diyebilecegin belgedir. Kat irtifakında ise burada arsada payım var diyebilirsin kagıt üzerinde kanun hükmünde orada olan bir daireni ispatlıyamazsın . Cünkü kagıt üzerinde orası bir arsadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 ev sahibi ile konus normal tapusunu alsinlar sen de o zaman al.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Belediyeye git iskanı varmı yokmu sorgula . Eger iskanı yoksa 8 senelik bir evin sakın alma. Sakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 kat mülkiyetine geçin, öyle alcam desem mantıklı bi talep mi olur? mantıklı olur da, uygulanabilir mi pratikte? tek başına yapıp alabiliyor mu, yoksa bütün apartman mı geçmeleri gerekir? bir de suç değil mi mülkiyete geçmemiş olmak, bunun şikayet edilmesi durumunda ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 olm ne zaman büyüdük ev alma topikleri açıldı lan. sıçayım böyle işe, zaten evlilik topiklerine kalbim var diye girmiyordum, şimdi ev alıyoruz topikleri mi başladı? cennet manzaralı mezarlığa kadar yolumuz var ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 8 yillik binanın hala iskan alamaması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 işte öyle bi durum var, adam yumuşatıp aramızda anlaşıp almamaya karar verdik diyor da mutlaka bir şey vardır altında.. yoksa niye almasınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Yeni kat mülkiyeti kanunda 1 kişinin müracatı yetiyor. Bunun icin belediyeye gidip yapı kullanma izni alman gerekiyor. eger yapı kullanma izni alabilirsen ki bu zaten iskan anlamına geliyor . Hic bir sorun yok kat irtifakli daireyi alabilirsin . Önemli olan iskan. Aralarında anlaşmaya da gerek yok bir kişi isterse müracat edip herkes adına alabiliyor . Ben bir aldıgım dükkanın binasını bu şekile kat mülkiyetine cevirdim. Diger binadakinlerin tapularının hepsini bana verdiler . Onlara dagıtayım diye. Buna şaşırmıştım hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Tabi şartları sağlıyor olmak gerekli değil mi? Şu an evin sahibi olmadığım için yapı kullanma izni alamam, ama en azından yapı kullanma izni alınabilcek durumda olduğunu öğreniyim. Bunu aracı birilerine mi yaptırmak gerekir, yoksa checklist tarzı bir şeyi mi var? Adama siz yapın bu işi, öyle alıyım desem hiç sanmıyorum uğraşacağını. Başka alıcı bulur satar birine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Adam durumun sebebi olarak sığınak olmadığını, sığınak olarak ayrılan bölümün otopark olarak kullanıldığını söyledi. Bu söylemden projeye uygun yapılmadığı sonucunu çıkarttım. Ama başka uygunsuzluklar var mı bilmiyorum tabi. Otopark sığınak olarak kabul edilemez mi? 12 bağımsız bölümden az (7 bağımsız bölümlü) bulunduğu için sığınak gerekir mi? Adamın sığınakla ilgili savunmasını çürütürsem belki başka sebepleri de öğrenirim, ya da o kadar basitse belki halledebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 o tip islere belediye bakiyor..hersey super bile olsa belediye kesfi bilmemnesi abuk subuk birsuru olay var ki oturanlardan kimse ugrasmaz..mutahitlerin genel olarak belediye ile kanka daha seri halledebiliyor.. simdi atiyorum siginak eksik ciksa hadi otopark yikilacak yerine siginak yapilacak bunun olculeri su olacak dese belediyeden gelen, o parayi kime nasil odeteceksin.siginagi yapacaksin bu sefer otopark eksik kalacak o olmadigi icin yine sorun yasanacak..kaldi ki muhtemelen bir suru eksigi daha cikacak cunku 8 senede yine muhtemelen bir suru yonetmelik bilmemne degismistir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Baggio said: Kat irtifakı arsa tapusunun bir üst versiyonudur, o kadar dandik bir şey değil. Kat irtifakı inşaat aşamasında alınıyor, projeye uygun gidildiği görüşü anlamına geliyor. Tamamen bittikten sonra da belediyeyi tekrar çağırıp "tamam artık bana kat mülkiyetimi ver" demek ve daire başı binlerce lira vergi vermek gerekiyor. İnsanlar genelde bundan kaçıyor. O yüzden bu kadar çok Kİ tapulu ev var. Yapman gereken oranın üşengeçlikten mi yoksa proje uyumsuzluğundan mı Kİ tapulu olduğunu öğrenmek. Bunun için kendin belediyeye gidebilir veya parana kıyıp bir ekspertiz firmasıyla anlaşabilirsin. Projede bir sakatlık yoksa alınabilir, "kesinlikle alma" diye bir şey yok. Bir diğer seçenek ev kredisine başvurmak. Son aşamaya kadar gelip, kredin onaylanırsa çekmekten vazgeçebilirsin. Bankalar ekspertiz raporu isteyip ona göre karar veriyor, bir uygunsuzluk varsa onu bulur ve reddederler zaten. Su direk, 14 sene once aldigimiz ev kat irtifaki ama hicbir sorun yasamadik ki bankadan kredi ile aldik evi, ekspertiz okay vermisti. Bizdeki sorun laz mutehait binaui projenin tam tersi yapmis, iki blok arasindaki garajda birbirine bakiyor gozukuyormus binalar ama o 180 derece dondurmus, duzeltelim dedik binlercr lira istediler ve apartmandan kimse yanasmadi. Kentsel donusum hedesini bekliyorlar simdi heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 dana22 said: o tip islere belediye bakiyor..hersey super bile olsa belediye kesfi bilmemnesi abuk subuk birsuru olay var ki oturanlardan kimse ugrasmaz..mutahitlerin genel olarak belediye ile kanka daha seri halledebiliyor.. simdi atiyorum siginak eksik ciksa hadi otopark yikilacak yerine siginak yapilacak bunun olculeri su olacak dese belediyeden gelen, o parayi kime nasil odeteceksin.siginagi yapacaksin bu sefer otopark eksik kalacak o olmadigi icin yine sorun yasanacak..kaldi ki muhtemelen bir suru eksigi daha cikacak cunku 8 senede yine muhtemelen bir suru yonetmelik bilmemne degismistir.. en azından tek sorunun sığınak olduğunu anlarım, o kafamı rahatlatır çok zor iş ya, göz göre göre riske giriyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 8 yilda alinmadigina göre iskan, bu evde de öyle yapısal bi sorun vardır dış cephe uymuyordur, balkonlar, çıkmalar falan projeye uygun değildir, teras görünmüyodur teras flan yapmışlardır vs iskan almak için eksikleri gidermek gerekir o da masraf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar