Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Floyd Mayweather, Jr. vs. Manny Pacquiao

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

sadece kemer için dövüşseler daha zevkli bir maç olurdu bence.güle oynaya sıfır hırsla oynadı resmen ikiside.zaten pacman istediğini elde etmiş ülkesinde efsane olarak görülüyor,istediği zaman şarkı söylüyor istediğinde basket takımı koçluğu ve oyunculuğu yapıyor asfjklasfn

floyd abd li falan olmasa bu kadar abartılmazdı büyük ihtimal.kafasına göre rakipte seçemezdi.

kell brook bu 2 apaçiden de daha iyi bence
Sosyal ağlarda paylaş

alakası yok.

ikitane kendinede sporada saygısız paracı zibidinin yaptığıyla boks analizi olmaz.

sporununda kalitesi, yenileninde ne kadar dayak yediğini (heleki boks gibi yaralanmaya korunan ama sarsıntıları dahada kuvvetlendiren bi sportada hiç anlasılmaz)

gayet sahane edepli adaplı sportmen bokscular var etrafta onların maclarını izleyin sole bi mevzu neymiş görün.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

Puanla boks maçı mı kazanılır LAN ne Saçma.

Her round 3 masa hakemi o roundun kime gittiğine karar veriyorlar, kıstas isabetli yumruk sayısı. Mesela ilk round ben fazla yumruk isabet ettirdim o round benim olur 10 puna bana, 9 puan rakibe.

Eğer rakibe saydırmışsam yani adamı indirip hakem 9 a kadar saymış ve adam kalkmışsa 1 puan burdan kaybeder. Yani diyelim iki kere indi o zaman 7 puan alıyor ben 10 puan.

Bride diyelim faul yaptım hakem o round için 1 puan ceza verir ordan da gidebilir 1 puan.

Puanlama sistemi böyle, tabi KO gelmez ise karar buna göre veriliyor, 12 round sonunda puanlar açıklanıyor. Bu maçta 118- 116 oldu.

Kimi zaman 3 KO kuralı eklerler yani bir rounda 3 kere saydıran maçı kaybediyor veya kimi zaman her round sonunda puanlar açıklanıyor böylece daha stratejik dövüşebilir önde olan yani defans yapar kalan roundlar için vs.

Birde meydan okuyan mutlaka şampiyondan daha fazla bir çaba göstermeli, yani berabere kalan maçlarda ve ünvan maçı ise şampiyon lehinde karar verilir. Hani madem meydan okudun şampiyondan fazla birşeyler koyman lazım ortaya mantığı güdülür.

Edit: GErisi malum TKO, havlu atma, diskalife edilme vs
Sosyal ağlarda paylaş

Eskinden öyleymiş kim inerse 35 roundluk maçlar olurmuş yada daha fazla ama sporcunu sağlığı ve hayatı ciddi tehlikeye girdiği için 15 round şimdi ise 12 round a çekiliyor.

Round sayısı ne kadar kısalırsa aslında seyir zevki artar adamlar daha taze kalabiliyorlar ve hızlı, aksiyonu bol maçlar çıkıyor ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Klitçko ları izlemenin bir keyfi yok bence sorun bu adamlarda ciddi bir yetenek ve olağandışı birşey yok hatta sıkıcı dövüş stilleri, mesela MMA de Fedor Emelinenko rustur kendisi, çok uzun süre ezdi, amerikaya gitti oranın şampiyonalrını yedi bitirdi.

Ama efsane oldu heryerde çünkü izlemesi bile ilham verici, izleyince anlıyorsun adam zeki, teknik, işini güzel yapıyor ve seyir zevki veriyor anlıyorsun bu adamda olağandığı bir şey var ve yetenek ve kabliyet dile gelince zaten mükemmele yakın bir performans ortaya çıkıyor yada muadillerine göre sivriliyor.

Seyirci her zaman seyir zevki olan, kabiliyeti olan adamın arkasında durur hakkını verir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakiplerinin olmaması onların çok iyi olduklarını tam olarak göstermez kendi zaman dilimlerinde evet onlardan iyisi yok diyebiliriz. Ama bunu kendi zaman dilimlerindeki rakiplerinin kalitesi veya kalitesizliği ile de ilgili birşey bu.

Ben kendi adıma konuşayım, ikiside o cüsselerine rağmen atletikler ama boksun teknik kısmı namına pek bir olağandışılıkları yok. Disiplinli ve istikrarlı bir boksör ve atletik bunu kabul edebiliriz ve ondan iyisi kendi zaman diliminde yok.

Seyir zevki yok ama mesela aç bir mike tyson veya muhammed ali videsu adamlar parlıyor resmen.

Man Choi de bir rakip sonunda ve o maçı armbar ile kazanıyor fedor ama bir minatour gibi rakibide prime döneminde yerden yere çalmıştır fedor. Prime dönem maçlarını izle dediğim şeyi anlayacaksın.

Tabi bunlar benim kendi düşüncelerim bunu belirteyim sizden daha iyi biliyorum anlamına gelmesin veya otorite değilim bunu baştan belirteyim :).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...