Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çalışma saatleri hakkında düşünceleriniz

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Klasik 9-6 olan çalışma saatleri sizin için ne kadar önemli ? Kurumsal bir işyeri için ne kadar önemlidir ?

Mesela ben daha 9.00 dan geç gitmedim 6.00 oldumu da çıkıyorum eğer ki bi arkadaşımla buluşcaksam ve onu beklemiyorsam. Yani ben 6'dan sonra çalışmayı uygun bulmuyorum kendimce.
Sosyal ağlarda paylaş

gayet doğru düşünüyorsun.
bakma tr'daki saçmalığa.
bu senin işçi olarak hakkın. şirketle bir sözleşme yaptın ve belirli saat aralığında bedenen ve/veya zihnen kendini kiralıyorsun. bunun dışına çıkmamak lazım.
nedense fazla durunca fazla iş yapıldığı gibi bir düşünce var millette.
e tabi OECD'de en fazla çalışma saatine sahip ülke olup aynı zamanda birim zamanda en fazla iş üretiminde sondan ikinci olunca normal.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

bakma tr'daki saçmalığa.
bu senin işçi olarak hakkın. şirketle bir sözleşme yaptın ve belirli saat aralığında bedenen ve/veya zihnen kendini kiralıyorsun. bunun dışına çıkmamak lazım.
e tabi OECD'de en fazla çalışma saatine sahip ülke olup aynı zamanda birim zamanda en fazla iş üretiminde sondan ikinci olunca normal.

Sonuncu kim
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

ginaly said:

bakma tr'daki saçmalığa.

Sonuncu kim

meksika zaar
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

peki şunu sorayım. saat akşam 5 olduğunu varsayın ve müdürünüz gelip bu işler bu akşam biticek diyorsa ve o işlerin yarım günlük işi varsa en uygunu ne yapmaktır. Mesela ben yarın bitiversin ne olacak kafasındayım.

Duruma bağlı, öyle son dakika işlerinin bir kaç sebebi olur hep. önemli acil derler ama hr ve time-managment eğitimlerinde bunun yanlış olduğuna dem vurulur. Önemli acil olmayan iş olmalıdır ki o işi zamanında hakkıyla yapabilesin.
Burda sorman gereken soru şu; o iş senin işinmi? gecikmesinin o geç saate kalmasının sebebi senmisin? O saatte mesaiye kalmanın sana getirisi yada götürüsü varmı?

Tabi bunlar kurumsal kafasındaki yerler geçerli ama türkiye de yok böyle yerler pek.
Sosyal ağlarda paylaş

8.30 - 6 çalışıyorum. gidiş ve dönüşteki yolu da katarsak 7.30 - 7.30 gibi bir şey oluyor. eve geldikten sonra bilgisayarı açmıyorum, telefonumda da mail kurulu değil. ona rağmen gece gündüz iş düşünerek geçiyor. cumartesi pazar da bilgisayarı telefonu açmamaya çalışıyorum bu arada.

şahsi düşüncem şu, özellikle ofise gitmek zorunda olmayan kişiler için, en azından haftanın bir - iki günü home office, geri kalan bir iki günde de 10-5 gibi çalışılsa hem trafik inanılmaz rahatlar, hem verimlilik ve çalışan mutluluğu inanılmaz artar. işverenler home office'a karşı çıkıyor çünkü bakkal usulü çalışıyorlar. biraz daha profesyonel olsalar, çalışanlara belirli kpi'ler tanımlayıp performanslarını sayısal olarak ölçebilseler, adam evden mi çalışmış, bakkaldan mı, havuzdan mı bakmazlar. kota dolmuş mu tamam, gerisi beni ilgilendirmez. ama öyle bi sistemimiz, altyapımız ve kültürümüz de yok maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...