Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop'a su döküldü

Aiko

Öne çıkan mesajlar

laptopun yanında birşeyle uğraşırken kolum sürahiye çarptı yarım bardak kadar su laptop klavyesinin sağ tarafına döküldü. 15 dk normal çalıştı sonra klavye bozuldu ardından da laptop kitlendi.

laptopu kapatıp bütün parçalarını söktüm biraz saç kurutma makinasıyla sağına soluna sıcak hava tuttum. sonra laptopu pirinç dolu poşetin içine soktum ağzını fln bantladım hava almayacak şekilde ve güneşin altına koydum.

spontane gelişti olaylar şimdi bakıyorum kimisi 1 hafta bekle diyor kimisi 1 gün beklesen yeter diyorlar. ne kadar beklemeliyim sizce ?
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü başlamışsın, yüksek ihtimal ölmüştür.
İzopropil alkolle belki pas temizlenip düzelirse düzelir ama sanmıyorum.

Sıvı döküldüğünde direk elektrikli cihaz kapatılıp, sıvı fazlası bezle alındıktan sonra özellikle pili varsa çıkartılıp, demontajı yapıldıktan sonra bez(microfiber), pafix vb. şeyler yardımıyla temizlendmesi ve sonra pirinç benzeri birşeye daldırarak içindeki nemin tamamen çekilmesi lazm. Kurutulma işlemi seri şekilde yapılmadıysa pas tutan yerlerin gene izopropil alkol(veya benzeri contact cleaner'la) temizlenmesi lazm. Tamamen kuruduktan ve nemden arındırıldıktan sonra tekrar montajının yapılıp çalıştırılma denenmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Aiko said:

laptopun yanında birşeyle uğraşırken kolum sürahiye çarptı yarım bardak kadar su laptop klavyesinin sağ tarafına döküldü. 15 dk normal çalıştı sonra klavye bozuldu ardından da laptop kitlendi.

laptopu kapatıp bütün parçalarını söktüm biraz saç kurutma makinasıyla sağına soluna sıcak hava tuttum. sonra laptopu pirinç dolu poşetin içine soktum ağzını fln bantladım hava almayacak şekilde ve güneşin altına koydum.

spontane gelişti olaylar şimdi bakıyorum kimisi 1 hafta bekle diyor kimisi 1 gün beklesen yeter diyorlar. ne kadar beklemeliyim sizce ?

Yapmaman gerekenleri bold haline getirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Su dökülür dökülmez kapatsaydın büyük ihtimal kuruyunca geri çalışırdı. Benim 3 kere başıma geldi. 1 gün kurumaya bıraktım ve eskisi gibi çalıştı. Ama su döküldükten sonra sallamayıp çalıştırmaya devam ettiğin için büyük ihtimal içindeki devreler kısa devre yaptı, bu yüzden ister pirince yatır ister bulgura bundan sonra adam olmaz o laptop.
Sosyal ağlarda paylaş

Todesengel said:

Su dökülür dökülmez kapatsaydın büyük ihtimal kuruyunca geri çalışırdı. Benim 3 kere başıma geldi. 1 gün kurumaya bıraktım ve eskisi gibi çalıştı. Ama su döküldükten sonra sallamayıp çalıştırmaya devam ettiğin için büyük ihtimal içindeki devreler kısa devre yaptı, bu yüzden ister pirince yatır ister bulgura bundan sonra adam olmaz o laptop.

peki verileri kurtarabilir miyim ? söktüm hdd i fln kuruydu o
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...