Aiko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 laptopun yanında birşeyle uğraşırken kolum sürahiye çarptı yarım bardak kadar su laptop klavyesinin sağ tarafına döküldü. 15 dk normal çalıştı sonra klavye bozuldu ardından da laptop kitlendi. laptopu kapatıp bütün parçalarını söktüm biraz saç kurutma makinasıyla sağına soluna sıcak hava tuttum. sonra laptopu pirinç dolu poşetin içine soktum ağzını fln bantladım hava almayacak şekilde ve güneşin altına koydum. spontane gelişti olaylar şimdi bakıyorum kimisi 1 hafta bekle diyor kimisi 1 gün beklesen yeter diyorlar. ne kadar beklemeliyim sizce ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 yeni laptop alacak para biriktirinceye kadar bekle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 su döküldükten sonra neden aleti kapatmadın? bunu çok merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 bu arada es kaza hala garantisi filan varsa oraya itelemeye calis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 baktım çalışıyo bişey olmaz dedim devam ettim kullanmaya işim vardı. ilk defa başıma geldi bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 dana22 said: bu arada es kaza hala garantisi filan varsa oraya itelemeye calis.. yok ya 4 5 yıllık laptop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 eh yine karakterli laptop mus..seni 15 dakika daha idare etmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 çalışır mı tekrar ? çalışmazsa içindeki verileri kurtarabilir miyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JrStorMesT Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 ilk yapman gereken şeyi türk polisi gibi olay bittikten sonra yapmışsın. çok küçük bi ihtimal çalışması. baya küçük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 çalışır belki abi, en kötü ihtimal data kurtarırsın. HD'nin içine su gireceğini sanmam. aklında olsun, elektronik bir cihaz su ile temas ederse hemen elektriği kes :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 calismazsa icindeki verileri kurtarmak icin.. kasa sokulecek hdd cikartilacak baska bir bilgisayara baglanma denenecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 sen uğraşma onla, ver parasını yaptır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
atesbenicagiriyo Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 elin ayağın tutmuyor mu,neden döküyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Kötü başlamışsın, yüksek ihtimal ölmüştür. İzopropil alkolle belki pas temizlenip düzelirse düzelir ama sanmıyorum. Sıvı döküldüğünde direk elektrikli cihaz kapatılıp, sıvı fazlası bezle alındıktan sonra özellikle pili varsa çıkartılıp, demontajı yapıldıktan sonra bez(microfiber), pafix vb. şeyler yardımıyla temizlendmesi ve sonra pirinç benzeri birşeye daldırarak içindeki nemin tamamen çekilmesi lazm. Kurutulma işlemi seri şekilde yapılmadıysa pas tutan yerlerin gene izopropil alkol(veya benzeri contact cleaner'la) temizlenmesi lazm. Tamamen kuruduktan ve nemden arındırıldıktan sonra tekrar montajının yapılıp çalıştırılma denenmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 bu arada geleceğe yönelik bir paylaşım daha yapayım hahaha, ıslanan şeyi kurutacam diye fön makinesi falan tutma, benim keyboardum eridi öyle hahahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Abi evet lehimlerini çözersiniz saç kurutma makinasıyla sıcak hava tutarsanız falan, tutmayın sakın. Tutacaksanız da soğuk hava tutun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Aiko said: laptopun yanında birşeyle uğraşırken kolum sürahiye çarptı yarım bardak kadar su laptop klavyesinin sağ tarafına döküldü. 15 dk normal çalıştı sonra klavye bozuldu ardından da laptop kitlendi. laptopu kapatıp bütün parçalarını söktüm biraz saç kurutma makinasıyla sağına soluna sıcak hava tuttum. sonra laptopu pirinç dolu poşetin içine soktum ağzını fln bantladım hava almayacak şekilde ve güneşin altına koydum. spontane gelişti olaylar şimdi bakıyorum kimisi 1 hafta bekle diyor kimisi 1 gün beklesen yeter diyorlar. ne kadar beklemeliyim sizce ? Yapmaman gerekenleri bold haline getirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 raid'de boss fight esnasında kolayı 3lü prizin üstüne döktüğüm, anında prizi ters çevirip raide devam ettiğim günler geldi aklıma.1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 15 dakika niye beklendi onu anlamadım ben su döküldü bakalım devam edecek mi çalışmaya testi mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 ben suya düşen cep telefonumu saç kurutmayla kurutup tamire götürdüğümde, "suyun içinde getirsen daha iyiydi, böyle kurutup oksidasyonu hızlandırmışsın aferin" demişlerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Su dökülür dökülmez kapatsaydın büyük ihtimal kuruyunca geri çalışırdı. Benim 3 kere başıma geldi. 1 gün kurumaya bıraktım ve eskisi gibi çalıştı. Ama su döküldükten sonra sallamayıp çalıştırmaya devam ettiğin için büyük ihtimal içindeki devreler kısa devre yaptı, bu yüzden ister pirince yatır ister bulgura bundan sonra adam olmaz o laptop. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Bus barı bile saç kurutma makinasıyla kurutmaya çalışan gördüm... Sanırım devreye su gelince cozlamış makina , sorry to hear it... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Todesengel said: Su dökülür dökülmez kapatsaydın büyük ihtimal kuruyunca geri çalışırdı. Benim 3 kere başıma geldi. 1 gün kurumaya bıraktım ve eskisi gibi çalıştı. Ama su döküldükten sonra sallamayıp çalıştırmaya devam ettiğin için büyük ihtimal içindeki devreler kısa devre yaptı, bu yüzden ister pirince yatır ister bulgura bundan sonra adam olmaz o laptop. peki verileri kurtarabilir miyim ? söktüm hdd i fln kuruydu o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 tak bi dock a kurtarırsın bi şey olmaz hdd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 elektronik kismi gitmis olabilir en fazla, mekanik tarafa, diske bisey olmamistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar