Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşanıyorum

Selamisahin

Öne çıkan mesajlar

Selamisahin said:

Oyun, evlilik ilişkisi açıkçası iki tarafın da biraz ödün vermesine bakar. (Burada erkeği oyun oynayan, kadını oyun ile alakası olmayan kişi olarak ele alırsak).

Birincisi evlilik ya da sevgililik (ilişki diyelim) 24 saat diz dize, göte göte olmak değildir. Herkesin kendine ait zamanı ve ayrı bir çevresi olmak zorunda. İki taraf için de geçerli. Yeni tanışılan bir kişi için tüm geçmişi saymıyor olamayız. Edindiğimiz hobilerimiz, arkadaşlarımız, iş çevremiz, sosyal bağlantılarımız oluyor. Yeni tanışılan biri için hemen bunlardan vaz mı geçilsin?

Ya da karşı tarafa "şunu şunu yapmıcaksın artık" demek insani midir? Mantıklı mıdır?

http://i.imgur.com/DAehraV.png?1

İki makul insan için çözüm elbette konuşmak. Dikta etmek değil, küsmek değil, bağırmak değil. Yetişkin bireylere uygun bir şekilde konuşmak. Bana göre bir çok şeyi çözüyor. Tabii konuşmak demek, sadece laf salatası da değil. Biraz empati, biraz adil olmak da lazım.

ilber hocadan +1 https://youtu.be/3ddlqId-ud0?t=2m34s
Sosyal ağlarda paylaş

Patice çok mekanik bakıyorsun. Bir şeyin bokunun çıkması standart olmak zorunda mı? 18:00, işten geldi çift. Yemek yendi ve o akşam erkek oyun oynamak istiyor, kadın dizi izleyelim diyor.

Baktığında erkeğin isteği bireysel, kadınınki kollektif. Burada ödün vermesi gereken kişi kadın oluyor. Aynı şeyi tersten de düşünebilirz elbette. Kişisel istekleri, birliktelik adına ötelememek lazım.

Elbette her kişisel isteği de öne almak mantıklı değil. Bir birliktelik varsa, iki tarafında kendini yontması gerekiyor. Birlikteliğin ortak bir değeri var ve ona göre hareketler düzenlenir. Fakat bu, birliktelik adına kişisel istekleri tamamen yok etmek değildir.

Bu konu tamamen iki kişi arasındaki ilişkiye bakar ve sonuçlar, hareketler o iki kişiye göre değişir. Standart olmaz, olamaz. İlişkileri "sahiplenme, o benim, benim malım" gibi primitif kalıplara sokmak çok rastlanan bir şey bizim toplumda ve sağlıksız.

Ekleme: Lan boşanma gazıyla ilişki uzmanı kesildim. askdjkljfafs.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakkında hayırlısı olsun.Zaten bana göre evliliğin temeli 3 ana madde üzerine kurulu.

1-Yalnız yaşlanıp ölmemek.

2-Çocuk sahibi olmak.

3-Düzenli seks.

Yoksa kimse kimseyi ölene kadar sevmiyor zaten istisnalar dışında.Ulan öyle bir kalp var ki biz de aynı anda bile birden fazla insana ilgi duyabiliyoruz.Ha gençken işler kolat.Çevrebde birileri oluyor,seks kovalıyor ve karşı cinsi etkilemeye çalışmak hoş şeyler ama belli bir olgunluğua erişince ileriki zamanında yaşlanıp çirkinleşeceğinden öyle kolay bafiler yalan oluyor.Sonucunda da her gün aynı çorbayı içeceğini bilsen bile evliliğe sıcak bakıyorsun.

Muhammed zeki adammışta kahrolası federaller tek eşlilik zorunluluğu getirmiş...
Sosyal ağlarda paylaş

nyks said:

Bende işin diğer tarafındayım. Oyun oynamayı seven bir kadın olarak eşim pek ilgilenmiyor. Akşamları ben bilgisayar odasında takılırken o içeride maç vs tercih ediyor. 6 senedir de gayet iyi gidiyor evliliğimiz.

"iyi" izafi bir kavram elbette (no offense)

ayrıca oyun oynamayı seven kadın olarak senin zaten normal bir kadının bakış açısıyla bakmaman da doğal. erkek zaten kendine vakit ayırmayı sevdiği için senin oyunun da dokunmuyordur diye düşünüyorum gayet düz bir yorumla
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Patice said:

Ciddiyim yaa.. Hep beraber takılalım nolcak..

yok valla bizim hanım internet olayına fln karşı zaten. burada yazıp muhabbet edeceğine çalışmayı tercih eder =)

Benim bi arkadaşım vardı yıllar önce. Neden facebook'ta yoksun dediğimde.. Eşimle baktık falan ama internet bize göre bişey değil.. Çok kullanmıyoruz demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...