yav Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 11 sularında kapıya bedaşın işçisi dayandı dedi borcun var kescem dedim ya ne borcu kaç gün gecikmiş dedi 15 gün dedim ya hemen mi kesiyonuz dedi internetten öde kesmeyeyim dedim böyle şey mi olur lan yeni uyandım mk bi dur kesiyorum kardeşim o zaman dedi daha kahve sigara içmemişim böyle sinirim tepemde neyse içime attım kapadım kapıyı kapının hemen yanındaki tuvalete girip sesli sesli işedim elektrikli son dakikalarda sonra çıktım hızlıca kahve makinesinin düğmesine basacaktım ki kesildi elektrik. itoğluit. neyse ezik ezik oturdum bi nefret sigaramı içtim sonra aldım tornavidayı makası bakıyorum pano'ya. tam ayıkamadım tabi. şansıma apartman temizleyen amca varmış onla dertleştik falan dedi pense lazım koştum elektrikçiden pense ödünç aldım. dedim abi sen yap işin yoksa, dedi para alırım dedim ne alırsın dedi 20 lira alırım dedim pahalı ya neyse ben getireyim penseyi hemen eyv. sonuç olarak bu elektriği kendimiz bağlayınca başıma bişey gelir mi? biraz dardayım 1 nisan'da falan ödesem iyi olcaktı. olmadı isterim bizimkilerden yatırırım da. az gıcık da oldum tabi. daha önce elektrikçiye bağlatıp fatura ödemeye gitmiştim hemen. bişey olmamıştı. bu sefer kesik halde 1 hafta falan işlencek. buna bakıp yarın öbür gün gelip bi daha kesip ekstra ceza falan yazarlar mı? psikopat bi şirkete benziyor bunlar. ayrıca 15 gün'de elektrik gibi temel bişey mi kesilir lan ufak orta ölçekli bir firma da değilsin ki ölçeğe göre getiri getiren kocaman bir tekelsin anasını satayım nasıl bir faşizm bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Mühür bozmanın cezası var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 kesik olduğu belli , kullanım yaparsan en fazla 1 yıl yatarsın askerlik yapmadıysan uzun doneme alırlar vs pek mühim değil takma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 başınıza gelenlerden bahsedin arkadaşlar memur gibi konuşmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 hiçbişi olmaz. kız arkadaşım her ay yaptırıyo bunu elektrikçiye. çünkü 100 kez söylememe rağmen daha 2 ay önce otomatik ödemeye aldı elektrik faturasını. elektrikçi son geldiğinde kendiniz yapabilirsiniz aslında çok zor bi işlem değil falan demişti ama o kabloyu bağlamaya çalışırken eğer ters bağlarsan tüm tesisatı çöp edebileceğinden dolayı elleşmiyo. fazladan para veriyosun sadece açtırırken. apartmanda sinirli bi komşusu vardu hatta bu elektriği kesmeye gelen adamı dövmeden önce sormuş neden gelip kesiyosunuz böyle daha 3 5 gün geç kalınmış fatura yüzünden elektriği diye. adamda bize talimat geldi 1 gün bile gecikirse kesin diye demiş adam. herifler açtırma bedelinden vurgun yapmaya çalışıyolar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 o mühürü süs olsun diye takmıyolar sonuçta :( sevabına biri 50 lira ateşlesin bebeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 ben de dövcektim nerdeyse ya çok içimde kaldı bi de polis kılığına girmiş herif kapıyı çalmaları konuşma şekilleri tehdit, emir vs. gibi şeylere başvurması bi dahaki sefere karşılaşırsam ben burdayken kesemezsin itoluit diye girişicem şimdi noluyoz anasını satayım telaşına düştüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 sen hem gibi faturanı ödeme hem üste çık vay arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Dedi naber dedim iyidir dedi ee dedi dedim nee dedi iyidir dedim ne dedin dedi ne dedin kim dedim dedi kim ne dedi dedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 borcunuzu ödeyin, adam görevini yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 düzgün yapsın görevini biz de para alıp veriyoz kimseye polislik yaptığımız yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 adam sana iyilik yapmış sen odunlukla yanıtlamışsın o adamın senin kapını çalıp elektrik kesiyorum demek gibi bir görevi yok aşağıdan keser siktir olur gider, sende mal gibi karanlık eve uyanırsın valla bazen insan şaşırıyor. yılbaşından önceki gün kapı çaldı, 40 küsür yaşlarında bir adam kapıda, böyle böyle bedaştan geliyorum, faturanızı ödememişsiniz, kesim emri çıkarmışlar diye. bende şaşırdım çünkü ödedim yani biliyorum. internetten ödeyin kesmeyelim dedi. eyvallah hemen hallediyorum dedim, içeri geçtim, tamam dedim adam gitti. 3 saat sonra yine geldi, hala kesim görünüyor diye, dedim ödedim valla buyrun bakın, ödemiş olsanız anında düşüyor kesim emri dedi neyse adamı içeri davet ettim, kahve yapmıştım ikram ettim, adamın önünde yaptım. meğersem eski adresteki evinkini ödüyormuşum aynı hane ile başladığı ve chrome kaydettiği için. adam hatamı düzeltti, ödeme düştü kesinti olmadan gitti. bu adamın bu kadar uğraşması için hiçbir neden yoktu gerçekten. keser geçerdi bizde bok gibi yıl başında elektriksiz kalırdık. artık fatura gecikme süresi uzamadan kesintiye gidiyorlar. o biraz alışkanlık farklılığı yaratıyor tabii. alışmışız türk halkı olarak 3 aydan önce kesinti olmamasına. bende ilk başta cebelleştim ama artık tıkır tıkır ödüyorum demek ki böyle olması gerekiyormuş. olaya yaklaşımın çok yanlış. mühürü nasıl açarım yerine nereden para bulurum da öderime odaklan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Düzgün yapıyor zaten. Sen ödemiyorsun o gelip kesiyor. Adam öde kesmeyeyim demiş sende atarlanmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 daha kahve sigara içmemişim ... ergen alert Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Kesilen elektriğin Mühür sökülüp kullanılmasının hapis cezası olması lazım. Paşa paşa öde borcunu risk alma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 samimi bi şekilde dert yanayım dedim ne güç sever insanlarsınız her ay otomatik ödeniyor zaten bu ay para yokmuş hesapta çekilmemiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 fakir detected Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 samimi bir şekilde diyorum ki "mührü kırarsan samimi bir şekilde polis seni savcılıktan çağırdıklarını söylemeye gelebilir" daha ne kadar samimi olabilirim bilmiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 abi sulalede guneydogulu dogulu filan var mi ? elektrik konusunda default ariza genellikler onlarda cikiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Fistan said: daha kahve sigara içmemişim ... ergen alert güzel tespit. Bazen ben de yapıyorum amerikan özentiliğimden. Hoş onlar sigara içmiyo galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Smoke said: samimi bir şekilde diyorum ki "mührü kırarsan samimi bir şekilde polis seni savcılıktan çağırdıklarını söylemeye gelebilir" daha ne kadar samimi olabilirim bilmiyorum :) yok öyle bişi diyorum bende. tecrübe ile sabit. en az 10 kez elektrik mühürü söktük, elektrikçiye bağlattık. bunun dışında 3 5 kezde doğalgaz mühürü söktürüp bağlattık. evde duruyo dev gibi kilit / mühür aleti 3 tane falan. hiçte daha polis molis gelmedi. edit: faturayı ödedik tabi. kaçak kullanmıyoruz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 benim şimdi yaktığım elektrik önümüzdeki faturaya yansayacak zaten, kaçak kullanmak o olmuyor yani. onun dışında kürtlükten amerikan özentiliğine yayılan uygun görülen sıfat paletini başkalarının adına utanaraktan izliyorum. bi garipsiniz hakkaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Değil mühür sökmek, daha büyüğünü yaptım. Artık mühür söktüğümüzü bilen elektrik görevlileri ana panodan, sayaça giden bağlantıları söküyordu. Onları da taktım. Bu şekilde de borcumu ödeyene kadar kullandım. Borç ödeyince de hiç sıkıntı olmadı. Sıkıntı 3-4 hafta sonra oldu, takarken belki düzgün oturtamadım falan bir haltlar karıştırdım herhalde, kablo alev almış. Çok büyük sıkıntı olmadı şükürler olsun ama sayaç pert oldu. Evi böyle 3-4 ayda bir kullanan bir komşu vardı. Aldım ben de onun sayaçını kullandım yeni sayaç işlemleri tamamlanana kadar. Tüm bunların sonunda İİBF okuyorken beni keşfeden elektrik firmaları sayesinde elektrik mühendisi oldum. Şu an Japonya'da nükleer elektrik santralinde çalışıyorum. İBRETLİK BİR HİKAYE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 mokoko said: Smoke said: samimi bir şekilde diyorum ki "mührü kırarsan samimi bir şekilde polis seni savcılıktan çağırdıklarını söylemeye gelebilir" daha ne kadar samimi olabilirim bilmiyorum :) yok öyle bişi diyorum bende. tecrübe ile sabit. en az 10 kez elektrik mühürü söktük, elektrikçiye bağlattık. bunun dışında 3 5 kezde doğalgaz mühürü söktürüp bağlattık. evde duruyo dev gibi kilit / mühür aleti 3 tane falan. hiçte daha polis molis gelmedi. edit: faturayı ödedik tabi. kaçak kullanmıyoruz :D Ne diyim şanslıymışsın o zaman. Net olarak bu konuda hüküm giymiş ama ilk cezası olduğu için 5 yıl ertelenmiş arkadaşım var. Hatta duruşmasına da beraber gitmişliğim var. Sonuçta aç bak kanunda cezası var, sen yakalanmamışsın diye başkalarına olmaz deme bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar