calvaria Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Ben tasinali 6 aydan fazla olmustu 2-3 hafta once esimin isi vardi nufus mudurlugunde durun adres kaydinizida hemen tasiyalim diyip tasimislar. Benim bildigim ceza hicbiryerde adres kaydin yoksa oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Şimdi eşim sordu nufus Müdürlüğünde alın güncel faturanızı gelin demişler yea bıngılı dürtmeye çalışıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Ben 2 yil sonra adsl faturasiyla gittim degistitdiler sorunsuz ist sariyer mudurluk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Baggio said: Görev ihmal edip "devlet bizi mikmeye uğraşıyor ben ödemem kardeşim bunu" demek de marifet ve moda oldu. İnsan gibi taşıyın adresinizi, çok mu zor? Biri dava açsa celbi size ulaşmayacak, kaçak durumuna düşeceksiniz. güzel abi de herkes mükemmel hayatlar sürmüyor. o ya da bu sebepten sürekli bir şeylerin ucunu kaçırıyoruz. benim yoğunluktan vaktim olmadı. ceza olmasın da demiyorum, mantıklı ceza olması da, görevi yerine getirmek için caydırıcı ürkütücü bir şey olmalı fakat 500 tl? no. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 calvaria said: Ben tasinali 6 aydan fazla olmustu 2-3 hafta once esimin isi vardi nufus mudurlugunde durun adres kaydinizida hemen tasiyalim diyip tasimislar. Benim bildigim ceza hicbiryerde adres kaydin yoksa oluyor. öyle değil, yazdım ilk postta. oturduğun adreste beyanda bulunman gerekiyor. bulunmazsan kimse ceza yazmıyor, değiştirmek istersen cezası var gecikmeli yaptığın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Silphatos said: Ben 2 yil sonra adsl faturasiyla gittim degistitdiler sorunsuz ist sariyer mudurluk benim de sarıyer bu arada, ne zaman yaptırdın silp? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Abi ilk postta yazan adtes beyaninda bulunmamanin cezasi diyor, yani sen eski adresinden kaydini sildirip 3-5 ay sonra adres kaydina gidersen cezasi var ama suan eski adresinde kaydin varsa ben 3-5 ay once kiraladim evi ama simdi tasindim diyebilirsin, sana tavsiyem git muhtara ben buraya yeni tasindim adres kaydi yaptircam de o sana bir belge vericek onu apartman yoneticisine onaylatip nufus mudurlugune gideceksin kontrata falan ihtiyacin yok. Bu adres hede hodo sunun artik zorlastirilmis olmasinin tek sebebi milletin cocugunu daha iyi okula yolamak icin adresini akrabasinin tanidiginin evine tasimasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 muhtarlık olayı falan kalktı abi artık. direkt nüfus müdürlüğüne gidiyorsun. yarın gidecem bakalım, ne olduğunu yazarım. e devlet üzerinden baktım e-imza istiyor, onu da akşam yapacağım. sabah yardımcı olmazlarsa e-devletten yürümeyi deniycem, son çare telefon çektiricem asdsad. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Hadi ya 3 yil once muhtarla muhattap olmustum, iyi olmus kaldirmalari :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 muhtarlari artik secim ofisi olarak kullaniyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 bingildak said: Silphatos said: Ben 2 yil sonra adsl faturasiyla gittim degistitdiler sorunsuz ist sariyer mudurluk benim de sarıyer bu arada, ne zaman yaptırdın silp? 2013 eylül civarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 bingildak said: Baggio said: Görev ihmal edip "devlet bizi mikmeye uğraşıyor ben ödemem kardeşim bunu" demek de marifet ve moda oldu. İnsan gibi taşıyın adresinizi, çok mu zor? Biri dava açsa celbi size ulaşmayacak, kaçak durumuna düşeceksiniz. güzel abi de herkes mükemmel hayatlar sürmüyor. o ya da bu sebepten sürekli bir şeylerin ucunu kaçırıyoruz. benim yoğunluktan vaktim olmadı. ceza olmasın da demiyorum, mantıklı ceza olması da, görevi yerine getirmek için caydırıcı ürkütücü bir şey olmalı fakat 500 tl? no. Almanya'da 600-10000 euro arasında mı ne ceza kesiyorlar bu durumda. Kendi yurdumdan çıkıp 2 ay kız arkadaşımın yurdunda adres değişikliği yapmadan yaşamıştım oradan biliyorum sdfkj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 nüfus müdürlüğüne gittim, kısa bir şekilde olayı anlatıyorum: başka bir adreste kaydın bulunsun ya da bulunmasın, adres değişikliği yapmak istediğin adrese 20 günden daha geç tarihli bir abonelik veya kira sözleşmesi ile gidersen maliye tarafından 480 TL ceza uygulanıyor. oradaki insanlar ne kadar bu cezayı millete sokmaya hevesli olmasa da elektronik sistem olduğu için sorun yaşıyoruz, inisiyatif kullanamıyoruz diyerek sana akıl veriyorlar. kira sözleşmeni ev sahibi ile yenile, yeni tarihle* noter tasdik al ve gel cezasız işlemini yapalım diyorlar. ben ev sahibiyle uğraşmak istemediğim için telekom'dan eve hat çektirsem, onunla gelsem olur mu diye sordum. yeni abonelik sözleşmesi yaptır, onunla gel, cezasız işlemini yaparız dediler. telekomu aradım, telefondan başvurunu yapıyorsun, 1-7 gün içinde adresine gelmek için randevu veriyorlar. çekim yaparken abonelik sözleşmeni de getiriyorlar. o sözleşme ile nüfus a gidiyorsun, adres değişikliğini cezasız bir şekilde yapıyorsun, sonra telekomu arıyorsun abonelik iptal ettirmek istediğini cayma hakkını kullanıyorsun. sadece kurulum (7.5 tl + kullanım 20tl/30gün) ve kullanım ödüyor aboneliği iptal ettiriyorsun. biraz uğraş ve 10 tl'e sorun çözülüyor. 27 Mart bu opsiyon için son gün. 27'sinden sonra kira sözleşmesi olmadan fatura veya abonelik sözleşmesi ile işlem yapamıyormuşsun. ev sahibi ile uğraşmak istemeyen işini görsün geciktirmeden. millet "ben yaptırdım öyle değil" e başlamadan önce sarıyer'deki ferahevler'de olan nüfus müdürlüğünde durum-u vaziyet budur. başka yerde nasıldır bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 ben yaptırdım öyle değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 bingildak said: Baggio said: Görev ihmal edip "devlet bizi mikmeye uğraşıyor ben ödemem kardeşim bunu" demek de marifet ve moda oldu. İnsan gibi taşıyın adresinizi, çok mu zor? Biri dava açsa celbi size ulaşmayacak, kaçak durumuna düşeceksiniz. güzel abi de herkes mükemmel hayatlar sürmüyor. o ya da bu sebepten sürekli bir şeylerin ucunu kaçırıyoruz. benim yoğunluktan vaktim olmadı. ceza olmasın da demiyorum, mantıklı ceza olması da, görevi yerine getirmek için caydırıcı ürkütücü bir şey olmalı fakat 500 tl? no. Valla taşınırken ev bulmaya, eşya taşımaya, en az 3 adet ayrı faturayı üstüne geçirmeye falan fersah fersah vakit bulurken taş çatlasa 15 dakika sürecek bedava kaymakamlık işine MÖKÖMMÖL HÖYÖTLÖR falan demek fakir edebiyatı abi kusura bakma :p Hapis cezası değil 5.000 TL değil, gayet caydırıcı bir ceza işte. Kimliğini kaybetmenin idari cezası bile 100 TL bu ülkede, devletin senin nerede olduğunu bilememesinin cezası 500 TL ise gayet uygun. Vatandaşımızın kafası da boktan başka bir şeye çalışmadığı için adamlar faturayla iş yapmayı da bloklamış işte bak kendin diyorsun. Ben geçen ay ev aldım mesela ama Haziran'da evleneceğim, dolayısıyla Haziran'a kadar hala ailemle yaşayacağım, gel gör ki senin gibi 3-5 tane "süper zeka" yüzünden adresimi şimdiden taşımam gerekecek eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 helal abi sen süpermişsin, kusura bakma gölge düşürdük hayatına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 ceza mantıklı. ben önceki taşınmamda 250 lira yedim... son taşınmamda elektrikle suyu taşıtmadan önce gittim adresi taşıttım asdfg türküz biz anca böyle öğreniyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 :D Baggio said: Görev ihmal edip "devlet bizi mikmeye uğraşıyor ben ödemem kardeşim bunu" demek de marifet ve moda oldu. İnsan gibi taşıyın adresinizi, çok mu zor? Biri dava açsa celbi size ulaşmayacak, kaçak durumuna düşeceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 bugün hallettim. telekomdan abonelik sözleşmesiyle birlikte "nüfusa vereceğim" dediğimde başka bir evrak daha verdiler. direkt bunlarla kaydı değiştirdim. bende önce bir sürü amcalar, teyzeler geldi hepsi cezadan dolayı esti kükredi bağırdı çağırdı falan. bu aydan sonra bu şekilde olmuyor bilginize, işi olan varsa geciktirmeden halletsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 o ceza ne öyle lan. alkollü sürücüye bu kadar ceza yok. 2-3 yıl unutsan direk 50k falan diyecekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar