orionlogic Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 aranızda burada okumuş pati var mı? önerir misiniz? başka bir okula mı bakmalı yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 gastronomiden mi bahsediyorsun öyleyse sana tavsiyem zevk alıcaksan oku. güzel bölüm, güzel meslek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
orionlogic Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Shean said: gastronomiden mi bahsediyorsun öyleyse sana tavsiyem zevk alıcaksan oku. güzel bölüm, güzel meslek. halı hazırda bir mesleğim var ikinci bir meslek hobiyi profesyonele çevirmek için düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Shean said: gastronomiden mi bahsediyorsun öyleyse sana tavsiyem zevk alıcaksan oku. güzel bölüm, güzel meslek. bu postu atanın gastronomi okumamıs olduguna 1000 papel basarım ne sorun var yolla bana dogru,gastronomi okudum ve MSA ile belli bi derece aşinayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Yok la böyle bir sanat okulu var taksimde galiba. Bizim 2 arkadaş var biri baya oldu bitirli iyi para kazanıyordu ama hep severdi o mutfakta uğraşmayı öyle girip de şef olayım bari diye okumadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 zaten istersen 20 yıl oku,okuldan cıkar cıkmaz şef olamıyorsun,hatta çalışmaya başladıgın yerde bulaşıkcılıktan başlamış adamın şef olma ihtimali senin şef olma ihtimalinden daha fazla bu işte pratik>teori 4 yılı gastronomi okuyup bu sonuca varmak = priceless Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 konuyla çok ucundan azcık alakam var ama msa'de gastronomi mi öğretiyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Olursun para varsa şef kendi mekanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 okudun derece ile mezun oldun vs. şef yapmazlar. önce mutfakta bi ağzına sıçmaları gerek. ben hilton da MT iken; Kemal Eyüp Sevinç executive chef'ti ve yeni yeni ünleniyordu. Çırağı serkan bozkurt'un ağzına sıçıyordu ( o da chef's table sahibi) mengen mezunu bunlar. Serkan cumhurbaşkanı karşısına çıkan ilk aşçı oldu . öyle böyle işte.. MSA falan para tuzağı demiyorum da adamlar güzel buldular. Hayatlarından sıkılan sosyete kadınlar, beyaz yakalılar ve romantik modern erkek olma hayali kuranları güzel yakaladılar. Evet mutfağa dair çok şey katar ancak bu işler ezilmeden olmuyor. otel sektöründeyim bizim aşçı da yıllarca fine-dining restaurantlarda çalışmış michelin yıldızları vs ama 25 yıl önce patates soyuyormuş :) arkada dönenler adamı bıktırır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
orionlogic Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 dediğim gibi benim kendi mesleğim var birincil hobim olan mutfağı iyi bir biçimde öğrenmek istiyorum. sonra kendi çapımda bir şeyler yapmayı planlıyorum. öyle oteller motellerde gözüm yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Daha uygun alternatifler var msdan başka onlara bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrounos Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 MSA'nın 12 aylık profesyonel aşçılık okulu programından mezun olunduğunda çok ciddi bir diplomaya sahip olunuyor. Bu eğitimin ilk 4 ayı MSA'nın okulunda, ikinci 4 ayı okulun belirlediği lokasyonlarda zorunlu staj yaparak, üçüncü 4 ayı ise MSA'nın "Okulun Mutfağı" adını verdiği restoranında çalışarak tamamlanıyor. Bu eğitim sonunda İngiltere Kraliyet Ailesi tarafından kurulan City & Guilds'den akreditasyonlu, Amerika'da ise Johnson & Wales üniversitesi tarafından tanınan bir diploma alınıyor. Hemen ardından MSA'nın Mutfakta Kariyer platformu altında kayıtlı bir aşçı oluyor ve İngiltere ve Amerika'da çalışma iznine sahip bir aşçı statüsüne sahip oluyorsun. Bana kalırsa msa.com.tr altından daha detaylı araştır. Oldukça sağlam bir siteleri var. Bu arada MSA'nın son 4 yıldır Dünya'nın en yüksek kalitede eğitim veren aşçılık okulu seçildiğini de belirtmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 vereceksin cocugu bolu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mixx Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Msa pek cok sey ogrtiyor. Yemek tarifi degil, yemek yapmanin mantigini ogreniyorsun. Neyle ne gider genel bilgileri ve profesyonel puf noktalarogretirler. Cok sey ogrenirsin. Ama okuldan ciktiktan sonra en alttan,belki en altin bir ustunden baslarsin. Suanki durumunu bilmiyorum, ama 4 sene once gittigimde, okulum sefi ile bir on gorusme yapiliyordu. Sef genel okul kurallariyla ilgili bilgilri verdikten sonra ascilarin calisma kosullariyla ilgili bilgi de veriyor ve isin zorluklarini bilmenizi sagliyorlar. Kurumsal oteller disinda gunde 14 saate varabilen mesailer. Yilbasi, bayram ve resmi tatillerde degil izin, cok daha yogun bir calisma temposu. Uzun surelerle ayakta kalma ve agir kaldirma sonucu olusacak sirt ve eklem agrilari. Okulun sana kattigi sey meslekte ilerleme firsatidir. Okuldan ciktigin zaman hala bicak tutmayi hatta sogan dogramayi bilmiyor olursun. Bunlar pratikle aliskanliga donecek seyler. Ben stajimdaki ilk gunumde, butun hayatim boyunca soydugumdan daha fazla sogani soymustum:) Bunlar ve buna benzer pek cok negatif sonucu var. Tabi isi yapmaktan aldigi zevk, hergun birseyler uretmenin manevi tatmini, mutfak arkadasliklari vs isi cekilir kilar. Ama msa dan mezun olanlarin en azindan benim donemimden mezuunlarin buyuk cogunlugu ascilik yapmiyor. Msa nin sagladigi bir avantajda do co firmasiyla siki baglantilari sayesinde flying chef olmak istersen cok avantajli olmandir. Flying chef ap ayri mevzu onu da sonra yazarim merak eden olursa=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Gidip msa da biseyler yiyim bari. Onunden geciyoz senelerdir bi tatmadık. He kesin kursun (kac ay,sene suruyor bilmiyorum) ucreti bi araba parası vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Selam, MSA eskisi gibi değil artık. Adam gibi eğitim veremiyorlar açıkçası. Ha neye dayanarak söylüyorum bilgi de gastronomi bölümü başkanı annem, yeditepedekini kurana annemle babam.Hatta birkaç kişi sormuştu yardım amaçlı etmiştim. Hobiyi mesleğe çevirmek için MSA gibi yerler iyidir, ama ne kadar güzel gözüksede çok zor bir meslek benim gördüğüm kadarıyla. Belli bir zamanı olmayan ve devamlı bir efor sarfetmen gereken bir meslek iyi düşün derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Et pişirme kursları vardı sanırım bunların bi ara ona gidicem ben en azından nasıl yapılacağını falan öğrenirim meslek olarak değilde hobi amaçlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Birkaç workshop al, baktın kafan uydu, chef&owner eğitimi ile başla. Mutfak zor ve hızlıdır, tempoya ayak uydurmak sabır ve tecrübe gerektirir. Karakterin uyuyorsa ve emir almayı seviyorsan sous-chef olursun, küfür dağarcığın gelişince Executive... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 kofte tarifi ver Ramo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar