Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mutfak sanatları akademisi hakkında


orionlogic

Öne çıkan mesajlar

zaten istersen 20 yıl oku,okuldan cıkar cıkmaz şef olamıyorsun,hatta çalışmaya başladıgın yerde bulaşıkcılıktan başlamış adamın şef olma ihtimali senin şef olma ihtimalinden daha fazla

bu işte pratik>teori

4 yılı gastronomi okuyup bu sonuca varmak = priceless
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

okudun derece ile mezun oldun vs.

şef yapmazlar.

önce mutfakta bi ağzına sıçmaları gerek.

ben hilton da MT iken;

Kemal Eyüp Sevinç executive chef'ti ve yeni yeni ünleniyordu.
Çırağı serkan bozkurt'un ağzına sıçıyordu ( o da chef's table sahibi)
mengen mezunu bunlar.
Serkan cumhurbaşkanı karşısına çıkan ilk aşçı oldu .

öyle böyle işte..
MSA falan para tuzağı demiyorum da adamlar güzel buldular.

Hayatlarından sıkılan sosyete kadınlar, beyaz yakalılar ve romantik modern erkek olma hayali kuranları güzel yakaladılar.
Evet mutfağa dair çok şey katar ancak bu işler ezilmeden olmuyor.

otel sektöründeyim bizim aşçı da yıllarca fine-dining restaurantlarda çalışmış michelin yıldızları vs ama 25 yıl önce patates soyuyormuş :)
arkada dönenler adamı bıktırır...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MSA'nın 12 aylık profesyonel aşçılık okulu programından mezun olunduğunda çok ciddi bir diplomaya sahip olunuyor.

Bu eğitimin ilk 4 ayı MSA'nın okulunda, ikinci 4 ayı okulun belirlediği lokasyonlarda zorunlu staj yaparak, üçüncü 4 ayı ise MSA'nın "Okulun Mutfağı" adını verdiği restoranında çalışarak tamamlanıyor.

Bu eğitim sonunda İngiltere Kraliyet Ailesi tarafından kurulan City & Guilds'den akreditasyonlu, Amerika'da ise Johnson & Wales üniversitesi tarafından tanınan bir diploma alınıyor.

Hemen ardından MSA'nın Mutfakta Kariyer platformu altında kayıtlı bir aşçı oluyor ve İngiltere ve Amerika'da çalışma iznine sahip bir aşçı statüsüne sahip oluyorsun.

Bana kalırsa msa.com.tr altından daha detaylı araştır. Oldukça sağlam bir siteleri var.

Bu arada MSA'nın son 4 yıldır Dünya'nın en yüksek kalitede eğitim veren aşçılık okulu seçildiğini de belirtmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Msa pek cok sey ogrtiyor. Yemek tarifi degil, yemek yapmanin mantigini ogreniyorsun. Neyle ne gider genel bilgileri ve profesyonel puf noktalarogretirler. Cok sey ogrenirsin. Ama okuldan ciktiktan sonra en alttan,belki en altin bir ustunden baslarsin. Suanki durumunu bilmiyorum, ama 4 sene once gittigimde, okulum sefi ile bir on gorusme yapiliyordu. Sef genel okul kurallariyla ilgili bilgilri verdikten sonra ascilarin calisma kosullariyla ilgili bilgi de veriyor ve isin zorluklarini bilmenizi sagliyorlar. Kurumsal oteller disinda gunde 14 saate varabilen mesailer. Yilbasi, bayram ve resmi tatillerde degil izin, cok daha yogun bir calisma temposu. Uzun surelerle ayakta kalma ve agir kaldirma sonucu olusacak sirt ve eklem agrilari.
Okulun sana kattigi sey meslekte ilerleme firsatidir. Okuldan ciktigin zaman hala bicak tutmayi hatta sogan dogramayi bilmiyor olursun. Bunlar pratikle aliskanliga donecek seyler. Ben stajimdaki ilk gunumde, butun hayatim boyunca soydugumdan daha fazla sogani soymustum:)

Bunlar ve buna benzer pek cok negatif sonucu var.
Tabi isi yapmaktan aldigi zevk, hergun birseyler uretmenin manevi tatmini, mutfak arkadasliklari vs isi cekilir kilar. Ama msa dan mezun olanlarin en azindan benim donemimden mezuunlarin buyuk cogunlugu ascilik yapmiyor.

Msa nin sagladigi bir avantajda do co firmasiyla siki baglantilari sayesinde flying chef olmak istersen cok avantajli olmandir. Flying chef ap ayri mevzu onu da sonra yazarim merak eden olursa=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam, MSA eskisi gibi değil artık. Adam gibi eğitim veremiyorlar açıkçası. Ha neye dayanarak söylüyorum bilgi de gastronomi bölümü başkanı annem, yeditepedekini kurana annemle babam.Hatta birkaç kişi sormuştu yardım amaçlı etmiştim.

Hobiyi mesleğe çevirmek için MSA gibi yerler iyidir, ama ne kadar güzel gözüksede çok zor bir meslek benim gördüğüm kadarıyla. Belli bir zamanı olmayan ve devamlı bir efor sarfetmen gereken bir meslek iyi düşün derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...