masa Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 said: 26 Şubat-8 Mart tarihleri arasında, British Council, İstanbul Modern Sinema ve British Film Institute işbirliğiyle, gotik sinemanın gölgeli dünyasını kutluyor. Şehvetle yanan, kan ve dehşet dolu, en karanlık arzu ve korkularımızla beslenen gotik hikayelerinden bir seçki sunuyor. Vampirlerden kurtadamlara, hayaletlerden ıstıraplı ruhlara, program gotik korku ve romantik prototiplerinin bugüne kadar etkisini koruduğunu, en derin korkularımızı bize geri yansıtmaya devam ettiğini gösteriyor. İlk olarak 18. ve 19. yüzyıllarda Mary Shelley, Bram Stoker gibi yazarların olay yaratan romanlarıyla Britanya’da doğan Gotik edebiyatın uğursuz iskeletini sinema ete kemiğe büründürür. Dracula ve Frankenstein gibi karakterleri kült figürlere dönüştüren Gotik sinema, sessiz sinema dönemindeki köklerinden bugünkü alacakaranlık dünyanın yolunu bulur. Seçkide yer alan filmlerden bazıları beş hayalet öyküsünden oluşan, 1945 yapımı Dead of Night; Nicolas Roeg’ün Venedik’in karanlık sokaklarında çektiği psikolojik gerilim filmi Don’t Look Now (1973) ve David Lynch’in 19. yüzyıl sonlarında Londra’da gerçekten yaşadığı söylenen, hilkat garibesi görünümlü John Merrick adlı adamın öyküsünü anlattığı Fil Adam (The Elephant Man). http://www.britishcouncil.org.tr/programmes/arts/gothic-dark-heart-british-film Don’t Look Now,Dead of Night bunlara alcam yarın bilet bulursam. Linkte var program. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Kafa güzel girmezsen çekilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 kim ne derse desin, hayatımda hiçbir filmde elephant man'deki kadar sıkılmadım. hem film sıkıcı, hem atmosfer boğucu, hem adamın dramı, hem film uzun. of. iyi ölmemişim onu izlerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Filmler hakkında yorum yazarsanız çok iyi olur. Fil adamı hiç izlememiştim, bana eşlik etcek birini bulup gitmeyi düşünüyordum. xenocidenin yorumdan sonra vazgeçtim. Sakın gitme dedikleriniz var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 fil adam'ın amacı zaten seyirciyi boğmak. Doğuştan deforme bir vücuda sahip, nefes alma zorluğu çeken, sosyal hayata giremeyen bir birey anlatılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 120 tane ödül alan fil adamdan bahsediyoruz di mi? yoksa başka bir fil adam daha mı çektiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 nays Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Bugün gittim istanbul moderne bilet almak için, 15 dakka filan sıra bekledim. Sonra öğrendim ki biletler günlük alınabiliyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar