Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına taşınmış/taşınmayı düşünen patiler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:

üstteki mesajda da fizbana katılıyorum, tamam ailem arkadaşlarım burada eyvallah da yani.. ben kahraman olmayı artık düşünmüyorum ve geleceğimi planlıyorum.

bak bu seçimde de büyük zaferle çıkacak bu adam belki 400 millet vekili çıkaramaz ama yine at koşturmaya yetecek kadar adamla meclise girecek

ee?ne yapalım o zaman? hepimiz terk edelim memleketi...
adamların istediği bu zaten.
ya bize benzeyin,ya bizi kabullenin,ya da terk edin gidin diyorlar.

herkesin düşüncesine saygılıyım.tabii ki herkes nereye gitmek isterse gider.
ama ben(ve benim gibi adamlar)bu ülkeden mücadele etmeden vaz geçmeyeceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

BabacumMostors said:

üstteki mesajda da fizbana katılıyorum, tamam ailem arkadaşlarım burada eyvallah da yani.. ben kahraman olmayı artık düşünmüyorum ve geleceğimi planlıyorum.

bak bu seçimde de büyük zaferle çıkacak bu adam belki 400 millet vekili çıkaramaz ama yine at koşturmaya yetecek kadar adamla meclise girecek

ee?ne yapalım o zaman? hepimiz terk edelim memleketi...
adamların istediği bu zaten.
ya bize benzeyin,ya bizi kabullenin,ya da terk edin gidin diyorlar.

herkesin düşüncesine saygılıyım.tabii ki herkes nereye gitmek isterse gider.
ama ben(ve benim gibi adamlar)bu ülkeden mücadele etmeden vaz geçmeyeceğiz.

3 e bölünsün memleket

eşşek sikip 7 yaşındaki çocukla evlenmek isteyen adamlarla hiçbir ortak paydam yok.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ben daha çok para peşinde de değilim
uygarca yaşıyayım kafi.

(tu)

yurt dışında yaşama noktasında şimdiye kadar çevremden gözlediğim üç farklı profilde türk grubu var bence.

birincisi, işinde/okulunda ne kadar başarılı olursa olsun kafa yapısı evrensel olmayan insanlar. Bunlar aileden varlık da olsa olmasa da yurt dışını hep bir araç olarak görüyorlar, entegre olmaya dair hiç bir girişimleri yok. Adam urfa'da doğmuş büyümüş, türkiyede top tier üniden dereceyle mezun olup abd'ye mastera gidiyor, oradan da dereceyle mezun olup çalışma fırsatı varken, kalkıp geliyor tr'ye potansiyelinin altında ama huzurlu yaşıyor. Bu adamın çevresindeki en yakın 30 kişiyle abd'de yaşamasına imkan ver, gene durmaz gelir. kültür olarak yeni ortama adapte olması mümkün değil bu adamların.

ikinci kesim, yeni bir hayat ve arkadaş çevresi kuracak enerjiyi veya motivasyonu bulamayanlar. Bunların çıkış noktası ise aile varlığı. eğitim veya iş durumlarında ister başarılı ister başarısız olsunlar, aile varlıklıysa yurt dışında yaşamazlar. Arkadaş çevreleri ve ailelerinden kopamazlar. Cesaretsiz demek yanlış olur ama birçoğu aileyi, dostlarını arkada bırakıp yeni bir şehirde yeni bir arkadaş ortamı ve hayat inşaa etmeye üşenirler. çünkü gerek yok. o yüzden duygusal kararlar verip dönerler.

üçüncü kesim, fakirlikten kaynaklı realist ve rasyonel kararlar verip ağlayıp sızlamadan okumaya/çalışmaya geldiği şehre tutunup yeni bir hayat kurmaya çalışırlar. iyi insanlardır, azimlidirler hatta kimisi akademik olarak çok iyi yerlere gelmiştir. Bunlar gittikleri ülkeye en iyi entegre olan türkler. Bazısı oranın insanıyla da evlenir. Oranın insanı olmaya başlar ki paticikteki en azından bu başlıktaki insanların çoğu bu kategoriye giriyor bence sdfdg.

Bu üç tipten ilk ikisine ait olan adam çıkıp " yea abi türkiye başka ya, öyle memlekete yok. buralar iyi güzel ama döneyim diyorum" dediğinde "mal mısın, manyak mısın niye geri dönüyosun olm" demek yerine anlamaya çalışmak lazım dfg.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şansı olan daha uygar bir ülkeye gitsin diyorum yani bir araya gelip bir şey yapamıyoruz zaten, anlatsak anlamıyorlar "olsun" diyor "çalıyorsa benim paramı çalıyor" diyor yani bu insana ne anlatabilirsin ki? sadece kendini değil beni de aşağıya çekiyorsa üzgünüm bu kişiyle aynı bok çukurunda boğulmak istemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

bence yurtdışından dönek ,isteyen türkelre karşılık igtmek iseyen türklere şans tanısınlar, kalifiye eleman olarka alsınlar beni en azından uzun vadede işe daha çok sahip çıkarım eheh

merkel reyiz doyclanttaki tum niteliksiz elemanlara karsilik(cogunlugu akp tandasinda ve issizlik maasinini somuren) tr'deki gelecek vadeden geclerin(%90ini anti akp secmeni zaten) degisimini kapsayan bi mubadele yapsa tayyiple, iki tarafin da isine gelir sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

mesela doyclandda denklik verdiler diplomalara.yani su anda diplomam almanyada evet dr olarak kabul ediliyor..ama calisma konusunda sorun var..yani is basvurusundan once lisan duzeyi diplomasi istiyorlar. almanca b1 gibi birsey.sonra bir hastaneye basvuruyorsun bireysel olarak onlar seni siraya aliyor..inceliyor.onceligi eu vatandaslarina veriyorlar ki ceklerden bulgarlardan sana sira gelmiyor bile..ancak onlarin bile calismayacagi yerlerde belki sira gelirse sonra mulakata cagiriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Doktorlar, avukatlar ve mali müşavirler 1-0 geriden başlıyor bu hususa zaten. Ha, bu üçünden de giden gördüm ama vizyon, çalışma ve hırs gerek.

Hanımla, arkadaş gazıyla da olsa, düşünmeye başladık bu mevzuyu. Ama buradaki mesleğimi, daha doğrusu mesleğimin sağladığı yapay saygınlığı ve limitli de olsa konforumu bırakmayı gözüm kesmiyor. Zaten araştıramayacak, uğraşamayacak kadar da tembelim sanırım bu konularda.

Eski karımla, onun yüzek lisansı, benim dil eğitimim vs ile, bir sene Avustralya'da yaşamıştım. Az para kazansan da huzurlusun, için rahat orada. İçini bunaltan haberler, trafik ve insanlar yok orada. İnsanlar da mutlu, güleryüzlü ve saygılıydı orada ki Türkiye'deki asıl derdimiz de inanın bu sonuncusu. Herkes barut fıçısı gibi, mutsuz ve saygısız. Yaşam kültürümüz, toplum bilincimiz ve en mühimi hoşgörümüz yok.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

di said:

KuddusiMavra said:

ta-şın-ma-yın

diye uyarımı yapar ve işime dönerim.

Yurt disina mi? Niye ki?

kendimce cevapladım tabi.ben kesinlikle yapamam.
biz bize benzeriz'e her türlü inanan birisiyim ve bunun birçok örneğini defalarca yurtdışında yaşadım.

olay sadece yurtdışına gidip orada bir düzen kurup yaşamayı sürdürebilmek değil bence.
hiç ummadığın bir an da vatan hasretinin(ya da memleket ile,aile ile,çocukluğun ile,aşkın ile,vs.vs.vs. bir şeyin) içine korkunç bir şekilde düşmesi,basması...

abi şu tam senin yaş grubunun vericeği bi cevap. 90-95 bebelerinin çok bi şansı yok şuan böyle düşünmek için.

misal ben. gezi olaylarından sonra mikerler dedim gidyiorum dedim. gittim yani. he arkadaş aile özlüyon da ne kadar özlücen. burda iyi para kaznaır uçak biletimi bana koymucak şekile çeviririm rahat ederim diyorum.

fizban said:

sen buradaki insanlara haksizlik ediyorsun asil; insanlarin kendine ve bu ulkenin geri kalan %60'ina benzedigini varsayiyorsun. biz bu halka benzemiyoruz, cogumuz bu halktan nefret ediyoruz, ve kosarak kacmak istiyoruz. ha ayrica vergilerimizi aptal insanlarin sectigi hirsizlara vermek istemedigimiz icin, daha rahat yasayacagimiz, daha cok para kazanacagimiz, devletin milleti daha cok dusundugu ulkelere gocmek istiyoruz. cok ozlersek raki balik yapmaya geliriz, parayi euroyla kazandiktan sonra harcamak da daha eglenceli olur.

fizban özetlemiş olayı da. milliyetçilik biyere kadar. zaten seçimle gitme olayı yalan, e bi ayaklanma yaptık o da olmadı. e napim ak hayatımı memlekete kurtarmaya mı harciyim oluyo bis aatten sonra
Sosyal ağlarda paylaş

eldar +1

evet siyasi iktidarlar toplum hayatını (özellikle mevcut iktidar gibi otoriter ve dayatmacı olanlar) olumsuz yönde etkileyebiliyor. ama asıl sorun o değil. asıl sorun toplumun büyük bir kısmının gerçekten eğitimsiz, cahil olması. bu çok farklı kültür yapılarını da beraberinde getiriyor. hani evet insanların farklı iç dünyaları vardır farklı düşünceleri vardır doğalı bu ama toplumsal yaşamda kendini ifade etmede ve davranışlarında birlik olmalı. benim toplumsal huzurdan ilk çıkardığım etken bu.

abi kafayı yiyorum taksim metrosunun her durağında. içerdekiler önce insin ki binecekler rahat binsinler di mi. oraya şeritler çekilmiş kenarda bekle inenlere yol ver diye. ama bizim şark kurnazı vatandaş kapı açılır açılmaz 2 durak ayakta kalmayayım diye yandan sıvışıyor inenleri engelliyor. bu benim yüzümdeki gülümsemeyi söndürecek kadar önemli bir etken. çünkü yaşadığım toplumun gerçeği her seferinde bu tarz olaylarla gözüme çarpıyor.

türk milleti ya da türkiye halkları diyim asil falan değil gayet şark kurnazı. okumuş kesimin de çoğu bu şark kurnazlığını üzerinden atamıyor. çünkü taşıdığını iddia ettiği çoğu değeri daha içselleştirmeyi başaramamış. o değerleri çeşitli zümrelere dahil olmak adına benimsediğini iddia ediyor. ex patronum ki adam ismi cismi bilinen gayet iyi bir büronun başında(babası sağolsun), her politik konuşmada sosyal demokrat olduğunu iddia ederdi. he bunu derdi ama stajyerin emeğine karşılık komik bir ücret verir -piyasa böyle- derdi. milli bayramlarda çalıştırırdı. dini bayramlarda yine yarım gün çalıştırırdı sorunca 'ehehe bayramlaşmayalım mı' derdi. bravo amk harbiden sosyal demokratmışsın.

en iyi ihtimalle bu seçimlerde falanca parti gelip eğitimde ciddi bir reform yapsa ve çıtayı yukarı çekse onun etkisi anca 2 jenerasyon sonra hissedilecek. yani gidip daha medeni bir ülkede yaşamayı tercih etmek gerçekten maalesef en mantıklısı. hadi ben öyle ya da böyle alıştım. mevcut durum bana hitap etmese de kendimi bozmadan yaşamayı öğrendim çünkü sınırları çok aşmadan kendi habitatımda benim gibi dostlarımla çevremle yaşayabiliyorum. bizler gerçekten şanslı kesimiz aileler eğitimin değerini bilerek yetiştirmiş ya da en kötü ihtimal başımıza taş düşmüş biz koşturmuşuz bir şeyler katmışız kendimize bu toplum yapısına rağmen farklı bir bilince ulaşmışız. kasımpaşada bir öğrencim vardı geçen sene. öğrencimin ablasına babası hikaye-roman okuyacağına tarih coğrafya oku diye kızıyordu ona göre edebi yayınlar zaman kaybı. adama onların faydalı olduğunu okumasının eğitimine çok şey katacağını anlatana kadar göbeğim çatladı.

24 yaşındayım bir avrupa ülkesinde vatandaşlığım olsun da ilerde çocuğum kaçmak isterse rahat olsun diye düşünüyorum anasını satayım. başlarım böyle memlekete.

dipnot: bu ara çok WoT döşedim ya pardon ama dolmuşum bu konuda asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de şeyi anlamıyorum, her iş yapan ülkeden giderse nolacak vs.

Bi şirkette çalışıyorsun on senedir, başına bi patron geliyor, her gün diyor ki keşke ölsen, gereksizsin, olmasan da olurdu, zararsın vs. Eleman gitmiyorsa ve etrafındaki insanların yarısı onu destekliyorsa, senin tarafındakiler ne kadar iyi kişi olursa olsunlar çıkar gidersin.
Böyle yani olay. Ülkeler o kadar duygusular şeyler değil, kafamı bi yere çarpsam kim olduğumu unutsam, hangi ülkeden geldiğimi anlatan tek şey tek kaşım olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

En guzeli yurtdisinda bi esnaf lokantasi acmak

Kurumsal falan ugrasmiycaksin hic

Buraya gelenler arasinda en sevilmeyen en istenmeyen tip su kafaya sahip tip mesela. Gavurun esnaf lokantasina ihtiyaci yok, istemiyor, anlamiyor. Sen de gelip kendi bildigini kendi sevdigini buraya dayatmaya kalkiyorsun. Sonuc olarak demokrasi yurudugunden bir sekilde izin aliyorsun ama Turk mahallesi disina cikamiyorsun, Turkiye'deki yasam kalitenin epey altinda bir sekilde yasamina devam ediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru, onun yerine biz Türkler Buckingham Sarayı'na muhafız olmaya azmetmeliyiz!11

ETA: Ya geyik yapıyorum da, ÖSS / soruların çalınması zırt vırt sonucu kendini işletme mezunu bulmuş birisi olarak dertliyim. İşletme ne işe yarar lan, asıl planda olduğu gibi bir mühendis olsak yurtdışına gitmek 100X daha kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...