Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına taşınmış/taşınmayı düşünen patiler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

Laurelin said:

fizban said:

Temmuz agustos gibo utrecht e tasinacam ben de.

en sevmedigim sehir olabilir :p zaten sehir gibi olan sehirleri sevimsiz hollandanin, kasabalarda var ne varsa. supermarkette kasada calissam gene mutlu mesut bir omur yasardim o kasabalardan birinde.

ha en boktan sehri bile istanbuldan 20000 kat iyidir
ben aksine cok seviyorum. baska sehirde calisacam den bosch isminde, fakat gidip gelecegim utrecht'ten. esim uu'da olacak zaten. bakalim kisfmet.

bi saatte yanindayim bi birani icerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

eldar said:

kafam rahat olsun pestilim çıkmadan çalışayım, kasmadan yaşayıp gidiyim diyen için yurtdışı ideal.

ya benim niye çıkıyo lan

e yenisin daha ?

Ben hala cok calisiyorum ama en azindan islerim yetisiyo. Daha insancil. Calisma saatleri daha normal. Normal degilse bile fazla mesaimi aliyorum gayet. Turkiye'deki gibi insan ustu gayret gosterip, maasi eksik alip, ustune bi de rezil olmuyorum millete.
Sosyal ağlarda paylaş

Okul bittikten sonra turkcell ile gorusuyordum ama istanbul'da calismak istemedigimden izmir'de kadro acilana kadar beklerim demistim adamlara.

Ordan haber beklerken, bayadir gorusmedigim bir arkadasim, florida'da bir sirkete stajyer olarak basvurdugunu ve adamlarin bir de elektronik muhendisi aradigini soyledi. O gazla ben de basvurdum ama okul bittiginden stajyer vizesi alamadim falan bir ton olay oldu. Tam vazgececekken, en kotu ihtimal 3 ay tatil yapip florida gormus oluruz dedim, turist vizesi ve tek yon ucak bileti alip dayandim adamlarin kapisina.

3 ay bedavaya calistim staj doneminde. Staj bitiminde calisma vizesi icin sponsor oldular. 3+3 gibi sacma bir vize verdiler, onun da 2 sensi kaldi bakalim onun sonunda ya evlencez ya da avukata bir ton para bayilip yesil kart alcaz.
Sosyal ağlarda paylaş

siz çalışmayı direkt kendinize göre belirlemişsiniz, herkes beyaz yakalı değil. Beyaz yakalıların bile ortalama çalışma saati 50'dir herhalde türkiye'de, tatilleri belki sizin yarınız kadar.

Tabi ki batı avrupa'da, abd'de de iş yapıyorsunuz. İş yapmayana para vermezler, ancak çalışma şartlarının ağırlığı farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversite öğrencileri için Amerika ya en kolay yerleşme olayını anlatırıyorum kağıt kalem hazır edin;

Önce yazın Work and travel yaparak amerikanın her hangi bir yerine j1 vizesiyle gidiyoruz daha sonra normalde max 3 ya da 4 ay kalabilirsiniz
haziran başı-Eylül sonu gibi Eylül sonunda dönmuyoruz ve kaçak yaşamaya baslıyoruz daha sonra 1 kız bulup evlenıyosunuz ve hoop oturma izni geldi

Kızı bağlamak artık sizde kaldı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...