Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4. Geleneksel Paticik Hearthstone Turnuvası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aquila said:

biliyorum da farketmez. maclarin esit sayida olmamasi ayri bi problem cikariyo zaten. ben niye bu kadar mevzu yaptim bu olayi anlamadim.

Bende orayı çözemedim ama sağ tarafa sarı yere bakın sonuçlar orada
Mesaj tarihi:
Excel tablosuna Quel-Thul un sisteme göre alternatifi de yazdım, dediğim gibi 4. grup harici hiç bir şey değişmedi. Hangisi daha mantıklı geliyorsa onunla ilerleyelim.
Mesaj tarihi:
quel-thul'un sistemi ne bilmiyorum da. matchup galibiyeti sayısı = puan olmalı, başka mantıklı bir sistem yok bana göre.
aynı sayıda galibiyet olunca da ikili arasındaki maça mı averaja mı bakılıyor, o ayrı konu. baştan söylenmedi ise ben total averajı mantıklı buluyorum.
Mesaj tarihi:
Şu anda yan tarafa eklediğim puanlarda her galibiyete 3 puan verdim, eşit puanlı olanları da ikili averaja göre dizdim. Aynı sonucu verdi, 4. grup hariç.
Mesaj tarihi:
sistem bastan yanlis bence, puan usulu grup yapiyosan herkes esit sayida mac yapsin, bo3 yerine 3 el oynasin herkes birbiriyle, beraberlik istenmiyosa. boyle cok arada kaliyo hersey.
Mesaj tarihi:
Olm herkes 3er maç yapıyor. Her biri 1 puan olarak yazıldı. Şimdi acaip acaip şeyler çıkarttınız. Adam 6 maç kazanıp beni geçiyor. Benim 7 maç galibiyetim var. İyice drama olacak bu iş.
Mesaj tarihi:
Aquila, bildiğim kadarıyla sözelci değilsin niye anlamamakta ısrar ediyorsun abi?

Herkesin yaptığı maç sayısı eşit. Herkes 7 li gruplarda, 6 şar maç yapıyor, grubun diğer elemanlarıyla 1 er kere.

Ama her "maç" "best of 3" usulü, dolayısıyla her "maç", 2 ila 3 oyundan oluşuyor. (2-1 ya da 2-0) O tabloda oynanan maç olarak görülen sayı, 6 şar maçta oynanan toplam oyun sayısı. Tüm maçlarını 2-0 kazanırsan 12 oyunla bitiriyorsun, tüm maçların 2-1 ise 18 oyuna kadar çıkabiliyorsun. Eşit olmaması, "maç" skorlarına bağlı.

Bunu başlangıçta yapmamın sebebi, eşit galibiyetli iki kişiden yenilgileri 2-1 olanın, yenilgileri 2-0 olanın önüne geçmesini sağlamaktı, ancak Todesengel resmen sistemin bug unu buldu, neredeyse tüm oyunlarını 2-1 kaybederek, yenilgiden puan topladı. Sistem cortladı.

Masticore a gelince, abi gayet net, ikiniz de 5 er galibiyet almışsınız, ancak aranızdaki maçta Ace seni yenmiş. O yüzden Ace grup 1. sen de 2. sin, nesi anlaşılmıyor bunun?
Mesaj tarihi:
Masticore said:

herkes 3 mac yapmiyor ya. 2-0 yenildiysen 3. macı yapmyosun 1-1 ise 3. macı yapıyosun ve 2-1 kaybetmiş olsanda o aldıgın 1 hanene yazılıyor. Böyle dendi böyle oynadık.

Abi kim diyor herkes 3 maç yapıyor diye

Okumuyor musunuz arkadaşım
Mesaj tarihi:
quixef said:

Bunu başlangıçta yapmamın sebebi, eşit galibiyetli iki kişiden yenilgileri 2-1 olanın, yenilgileri 2-0 olanın önüne geçmesini sağlamaktı, ancak Todesengel resmen sistemin bug unu buldu, neredeyse tüm oyunlarını 2-1 kaybederek, yenilgiden puan topladı. Sistem cortladı.

Abartma len. Birer maç 2-1, 2-0 ve 0-2. Geri kalan üç maç 1-2. Herkese zor anlar yaşattım dasdfadsa
Mesaj tarihi:
Ulan ne karıştırdım grubu öyle böyle değil. Aslında tode karıştırmış hep 2-1 yaparak dfkgjsdflg. Bi ben 2-0 yenmişim todeyi hahaha more drama incoming!
  • Yeni Oluştur...