Rasmon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Normalde düşünmüyorum bu tarz konuları ama aklıma düştü bir an; Yaratıcı var diyelim. Din de var diyelim. Son din İslam, peygamberi Muhammed diyelim. Eee, kutsal kitapta şunlar böyle olur, bunlar böyle olur. Şöyle yapan cennete gider, böyle yapan cehenneme gider yazıyo. Ee yaratıcı da en büyük, bizim aklımızın almayacağı bişey. Herşeyi biliyo, o yaratmış tüm karar mekanizması onun elinde. Derse ki, evet herşeyi göndermiştim, iyi olanı cennete göndericektim. Yazdırdım da, ama şimdi fikrimi değiştirdim. Göndermiyorum bi yere. Sonsuzlukta kaybolun lan hepiniz dese, bişey diyemiycez. Aaaa ama böyle yazıyodu böyle döneklik mi olur diycez? Sonuçta herşey bilen o. Müslümanları cennete koyucaktım ama budistler daha düzgün çıktı, onları gönderiyorum dese ne diyebilirsiniz ki. İnananlara soruyorum, ya fikrini değiştirirse herşey boşa gitmiyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 http://blogs.gestion.pe/menulegal/wp-content/uploads/sites/74/2014/11/Conspiratory.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Noyan olsaydı burda, astral likid ışığıyla cevap verirdi sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 http://www.moviefancentral.com/images/pictures/review52692/conan-i-am-disappoint1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 mağra adamları nereye gidecek daha gerçekçi bir soruydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 ona bakarsan, şu ana kadar canı sıkıldığı için dünyayı milyon kez patlatıp; neyse kaldıkları yerden devam diyip, sistem geri yükleme yapmış gibi, hiçbir şey olmamışçasına yaşamadığımızı; hatta yine böyle bi durumda amaan sıkıldım zaten bunlardan diyip tek seferde hepimizi uçurmayacağını nereden biliyorsun değil mi? insan beynimizle tanrıyı da sıradan bir insanmış gibi düşünmek doğru değil. boş ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 ben de hep şeyi düşünürüm lem madem gelecekteki herşeyi bilion niye 3 tane kitap indirion ikisi başarısız oldu diye baştan mükemmel olanı yapaydın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Bildiğin billur geçiyo ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 applev0dka said: mağra adamları nereye gidecek daha gerçekçi bir soruydu Tatlıses lahmacuncusuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 senko said: ben de hep şeyi düşünürüm lem madem gelecekteki herşeyi bilion niye 3 tane kitap indirion ikisi başarısız oldu diye baştan mükemmel olanı yapaydın ya o düşünce, özgür iradeli insanlığın yaratılmasına mantıken ters zaten abi. Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündeki insanların hepsi toptan iman ederdi. Hal böyle iken, mümin olmaları için insanları sen mi zorlayacaksın! (Yunus, 10/99) edit: gerçi sen kitapları diyosun. yanlış anladım sanırım. ama yine de kitapların mükemmelsizliğinden değildi onlar. insanlar kendileri mahvettiler onları. zaten öyle olmasa bir sonraki gelmezdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 bende insanın yaratılması konusunda islamın yaklaşımı acayip saçma geliyor, madem bu kadar ulu bir varlık niye insancıklar yaratıp kendisine tapınsın istiyor. Bu mevzu çok egoistçe ve insanca geliyor. Sanki tanrı kavramı bahsedilen gibi bir şey olsa bu sebeple insanları yaratmazmış gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 k1nJo said: senko said: ben de hep şeyi düşünürüm lem madem gelecekteki herşeyi bilion niye 3 tane kitap indirion ikisi başarısız oldu diye baştan mükemmel olanı yapaydın ya o düşünce, özgür iradeli insanlığın yaratılmasına mantıken ters zaten abi. Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündeki insanların hepsi toptan iman ederdi. Hal böyle iken, mümin olmaları için insanları sen mi zorlayacaksın! (Yunus, 10/99) edit: gerçi sen kitapları diyosun. yanlış anladım sanırım. ama yine de kitapların mükemmelsizliğinden değildi onlar. insanlar kendileri mahvettiler onları. zaten öyle olmasa bir sonraki gelmezdi. din konusu hayatta en cahil olduğum konulardan biridir, o yüzden yanlışım olursa düzelt direkt ama tanrı allah neyse işte bir insanın tüm hayatındaki kararlarını önceden bilmiyor mu? tanrı'yı ters köşe yapabilecek bir karar almam mümkün mü mesela veya? tanrı selçuk x işini kabul etcek diyip kaderi ayarlamışsa, ben hayır x işini kabul etmiyom diyebilirmiyim. hatta kuranda bir yerlere kimlerin cennete kimlerin cehenneme gideceği belli gibi bir ibare yok mu, veya şey diyor bir yerlerde herkesin kimle evleneceği önceden bellidir vs demekki benim dönüm noktası olacak kararlarım önceden belirlenmiş, böyle olunca özgür irade'den bahsedebiliyor muyuz hala? veya ben mi kavramları karıştırıyorum :) yani tanrı insanlığı yaratırken tevrat ve incil'i berbat ediceklerini biliyordu? tevrat indirildiğinde işler beklediği gibi gitmediği için şaşırdı mı acaba, lan ben böyle planlamamıştım dedi mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 bi sucuk ekmek yiyin geçin abi bunları sdgsg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 vaperon said: applev0dka said: mağra adamları nereye gidecek daha gerçekçi bir soruydu Tatlıses lahmacuncusuna. keleş ile vurulunca şube mi açmış diğer tarafa napmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 senko said: k1nJo said: senko said: ben de hep şeyi düşünürüm lem madem gelecekteki herşeyi bilion niye 3 tane kitap indirion ikisi başarısız oldu diye baştan mükemmel olanı yapaydın ya o düşünce, özgür iradeli insanlığın yaratılmasına mantıken ters zaten abi. Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündeki insanların hepsi toptan iman ederdi. Hal böyle iken, mümin olmaları için insanları sen mi zorlayacaksın! (Yunus, 10/99) edit: gerçi sen kitapları diyosun. yanlış anladım sanırım. ama yine de kitapların mükemmelsizliğinden değildi onlar. insanlar kendileri mahvettiler onları. zaten öyle olmasa bir sonraki gelmezdi. din konusu hayatta en cahil olduğum konulardan biridir, o yüzden yanlışım olursa düzelt direkt ama tanrı allah neyse işte bir insanın tüm hayatındaki kararlarını önceden bilmiyor mu? tanrı'yı ters köşe yapabilecek bir karar almam mümkün mü mesela veya? tanrı selçuk x işini kabul etcek diyip kaderi ayarlamışsa, ben hayır x işini kabul etmiyom diyebilirmiyim. hatta kuranda bir yerlere kimlerin cennete kimlerin cehenneme gideceği belli gibi bir ibare yok mu, veya şey diyor bir yerlerde herkesin kimle evleneceği önceden bellidir vs demekki benim dönüm noktası olacak kararlarım önceden belirlenmiş, böyle olunca özgür irade'den bahsedebiliyor muyuz hala? veya ben mi kavramları karıştırıyorum :) yani tanrı insanlığı yaratırken tevrat ve incil'i berbat ediceklerini biliyordu? tevrat indirildiğinde işler beklediği gibi gitmediği için şaşırdı mı acaba, lan ben böyle planlamamıştım dedi mi abi kader dediğin şey için bak örnek yazalım; önünde iki yol var, sağa ve sola ayrılan. Sen sağdakini aklından geçiriyosun bi anlık. (arka planda cevap anahtarında kader=sol yol diyo) sonra diyosun ki, kaderimde sağa gitmek olduğu için sağı seçmek istiyorum, kaderime müdahale edicem, ters köşe yapıp sol yola gidicem diyosun, sola gidiyosun. Kaderinde aslında o tezata düşeceğin de belli olduğu için, kader wins oluyo her durumda. Sistem buglı bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 yine planın dışına çıkamamış oluyorsun işte özgür irade her zaman kaderinin seçimini yapiyorsa özgür olmuyor senin cevap anahtarında sol varken, skerler ben sağa dönüom diyip dönebilmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 abi o zaman da kader: bu herif sikerler ben sağa dönüyorum diyip sağa döncek diyip = sağ yazıyo hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 şunun ilk 3-4 dk'sını dinleyin abi. http://www.youtube.com/watch?v=ZPj7QRZ7WVU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 soruyu hazırlayan adam hileli hazırlamıs yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 yine benzer bi video örnekli falan. http://www.youtube.com/watch?v=TLJzAumB_LA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 üşenen varsa en azından yukarıdaki videonun 1:40 - 2:00 arasını izlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tori Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 k1nJo said: ... Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündeki insanların hepsi toptan iman ederdi. Hal böyle iken, mümin olmaları için insanları sen mi zorlayacaksın! (Yunus, 10/99) ... işte gerçek islam bu olsun lan. cumaya niye gitmiyon diyenin ağzına tokat gibi yapıştırıcam bunu artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 bu ülkede müslümanım diyen kaç kişi kuran okumuş ki ? kulaktan dolma bilgiler ile müslüman herkes işte. videosu vardı,ailende ateist varsa naparsın diye soruyor adam, -koyun gibi kafasını keserim diyor, kuran okudun mu diye soruyor. - yok okumadım diyor. sorsan 1 numaralı müslüman, inancı tam, ama neye inandığı hakkında 10 gramlık beyninde en ufak fikir yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 abi oturup bunlari dusunmek yerine dinlerin tarihini anlatan kitaplar okuyup kendinizi aydinlatsaniz boyle sorular kalmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar