Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nexus 5 açılamadan kapanıyor

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Bir yanda Google'dan araştırıyorum fakat, tarifi çok kolay olmadığı için ( ya da direkt arayacak keyword aklıma gelmiyor :) ) tam sonuca ulaşamadım. Benzer hata alan insanları buldum ama onlara tavsiye edilenler olmadı.

Şimdi sorun şu ( Nexus 5, son sürüm resmi OS, root, custom ROM vs yok )

3-4 gündür kendi kendine kapanmaya başlamıştı. Açılıyor GOOGLE logosu geliyor, tak diye kapanıyor, seriye bağlıyor kendini.

Volume + Power ile yaptım geçen, şimdi o da olmuyor. Kurtaracak olan ekran geliyor, o da 1 sn dayanıp gidiyor.

Şarjda iken oluyor bunlar, şarjdan çekince, 30-40 sn daha bu loop devam ediyor, sonra hiç tepki vermiyor zaten.

İşin garip tarafı babamın Nexus 4 e de geçen buna benzer oldu. O hiç açılmadı, Google ekranı bile gelmiyordu. Tam da 2 gün sonra yurtdışına gideceğinden panik yaptık, hemen bir Asus 5 Zenfone aldık.

Sonra çözdüm ki, Volume + Power ile çözülüyormuş o, onu çözdük, babam gelince eski telefonuna geri döndü. Hop Asus'a aynısı oldu, onu da aynı şekilde geri döndürdüm, şimdi de buna oldu. Ama bu çözülmüyor
Noluyor lan :D
Sosyal ağlarda paylaş

BalisticGel said:

Güvenli modda yapıyor mu bunu? Yapmıyorsa kullandığınız bir appden. Yapıyorsa usbden bilgisayara bağla bilgisayarda bir formatla cihazı.

Güvenli Mod nedir ? Hiçbir tepki vermiyor ki cihaz, nasıl formatlayabilirim ? USB'den bağlayınca, PC görmüyor, çünkü açılmıyor, 2 sn liğine açılıyor, geri kapanıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm o zaman hard reseti dene. Telefon kapalıyken ses açma kapama tuşlarına aynı anda basıp güç düğmesine basılı tut o şekilde aç bir ekran gelicek bir süre sonra oradan factory reset var onu seçiçen. Menüde aşağı yukarı seçenek değiştirebilmek için ses tuşlarını kullan seçmek içinde power tuşunu. Bunlarda işe yaramazsa donanımsal bir sıkıntı olabilir.

Bir ihtimal sorun bataryada olabilir. Eğer telefonun orjinal şarj cihazını kullanmıyorsan yada outletlerden gelen enerji dengesizse pil hasar görmüş olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kithnos said:

Selam,

Bir yanda Google'dan araştırıyorum fakat, tarifi çok kolay olmadığı için ( ya da direkt arayacak keyword aklıma gelmiyor :) ) tam sonuca ulaşamadım. Benzer hata alan insanları buldum ama onlara tavsiye edilenler olmadı.

Şimdi sorun şu ( Nexus 5, son sürüm resmi OS, root, custom ROM vs yok )

3-4 gündür kendi kendine kapanmaya başlamıştı. Açılıyor GOOGLE logosu geliyor, tak diye kapanıyor, seriye bağlıyor kendini.

Volume + Power ile yaptım geçen, şimdi o da olmuyor. Kurtaracak olan ekran geliyor, o da 1 sn dayanıp gidiyor.

Şarjda iken oluyor bunlar, şarjdan çekince, 30-40 sn daha bu loop devam ediyor, sonra hiç tepki vermiyor zaten.

İşin garip tarafı babamın Nexus 4 e de geçen buna benzer oldu. O hiç açılmadı, Google ekranı bile gelmiyordu. Tam da 2 gün sonra yurtdışına gideceğinden panik yaptık, hemen bir Asus 5 Zenfone aldık.

Sonra çözdüm ki, Volume + Power ile çözülüyormuş o, onu çözdük, babam gelince eski telefonuna geri döndü. Hop Asus'a aynısı oldu, onu da aynı şekilde geri döndürdüm, şimdi de buna oldu. Ama bu çözülmüyor
Noluyor lan :D

Büyük ihtimalle power tuşu takılı kalmış. Arkadaşıma da olmuştu. Loopa giriyordu. Açılınca da ekranı kapatmadan kullanıyordu. Doğrulamak için nette araştır, power tuşuyla oyna. Yaygın bir problem. Tuşu ve altında bir şey var onu değiştirecekler
Sosyal ağlarda paylaş

diğer bir nedeni anakart arızası olabilir.
telefon açılırken kısadevre yüzünden ısınmaya başlar, sonra güvenlik için kapatır , sapıtır vs.

pili çıkararak usb'den yapılan bootlar var.
nexu5 nasıldı hatırlamıyorum.

yine arka arkaya boot yaptır. telefonun arka sol üst köşesi ısınıyorsa zorlama servise ver abi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...