Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 http://img.hurriyet.com.tr/_np/7180/27647180.jpg http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/28081180.asp Olay Fatih Terim'in projesi olarak lanse ediliyor. Zaten bazı yanlarındaki saçmalıklardan belli onun projesi olduğu da genel olarak benim hoşuma giden bir haber oldu. Öncelikle Erbatur Ergenekon geçen günlerde Olimpiyat Stadı'yla ilgili özel haber yapmıştı. İşte gazetecilere, mimarlara, spor adamlarına vs. stadı sormuştu ve tanıtmıştı. Esasen 10 numara bir tesis ama temel sorunu "rüzgar" olarak ortaya çıkmıştı. Ben de biraz araştırdım. 2004 yılından stadın mimarının yaptığı geniş röportajı falan okudum. GS orada oynarken yapılan eleştirilere cevap vermiş ve süreci falan anlatmış. Stada aslında "Olimpiyat" stadı olarak baktığımızda şuan bile bir kusurunun bulunmadığı konusunda zaten hem fikir, hatta stad özelliklerini baz aldığımızda ülkenin en donanımlı stadı olduğunu söylesek zaten abartmış olmayız. İçinde derslikler bile bulunduran tam bir tesis. O dönem ki röportajda da bunlardan bahsediliyor. Öncelikle şu rüzgar olayından başlayalım. Biz 30 yıllık rüzgar verilerini aldık, yönleri aldık hesapladık ve potansiyel olimpiyat zamanlarında rüzgarın olmadığını gördük. Ona göre hesap yaptık diyorlar. Bu stad "futbol karşılaşmaları" için yapılmadı deniyor. Peki niye stadı en çok rüzgar alacak olan Kuzey - Güney yönünde yaptınız deniyor. O zaman adamın cevabı basit oluyor: "Burada uluslar arası organizasyona elverişlidir raporu alınmak isteniyorsa sahaların gündüz organizasyonlarında sporcuları güneşten etkilenmeyecek düzlemde sahaya çıkarmanız gerekiyor. Bu da Kuzey - Güney doğrultusunda olduğu için açık alanda oynanan her spor müsabakasının federasyonlarının ortak aldığı karar doğrultusunda sahaların Kuzey - Güney doğrultusunda kurulmasını "zorunlu" kırar." Organizatörler bir stadyumu incelemeye geldiklerinde tamamen kapalı bir stadyum olsa dahi ilk olarak sahanın Kuzey-Güney doğrultusunda kurulup kurulmadığına bakarlarmış. Eğer değilse direkt onay verilmezmiş. Bu da işte Fatih Terim'in Olimpiyat stadı ile ilgili planlamasının "BİRİNCİ" maddesinde komple fail olacağını gösteriyor. Olimpiyat Stadı zaten bu 90 derecelik saha çevirme işleminden sonra sadece futbol tesisi olacak. Ek tribünler yapılacak ve şuan ki kale arkalarına da çatı koyularak kapatılacak. Komple kapalı stadyum olacak. http://img.hurriyet.com.tr/_np/7183/27647183.jpg Bunun içinde Ajax Arena, Allianz Arena vs. örnek alınmış. Ama mesela Ajax sahasının çimlerini yılda "en az" dört kere yeniliyormuş. Yeterli güneş alınmadığından çimler ölüyor doğal olarak. Bizim senede bir kere çim değiştirmeye bile üşenen yöneticiler için bu stadyumun nasıl işletileceği burada merak unsuru oluyor. Futbol tesisine dönüşünce stad bundan sonraki bütün milli maçlar o stadyumda oynanılacak. Playoff maçları, Süper Kupa finalleri, Türkiye Kupası finalleri falan orada oynatılacak. Şimdilik duyurulmadı ama İstanbul takımlarının alt yaş maçları da burada oynatılabilirmiş. Stadın içine mağazalar, lüks restorantlar, sosyal alanlar yapılarak 365 gün çalışır hale getirilecekmiş. Yollarda yenilecek, metro zaten var deniyor ve bir nevi yarım AVM olacakmış. Yatar halde duran yapıdan para da kazanılacak vs. deniyor. Proje bu, mekanı kurtarma adına büyük hamle ama 90 derece döndürme olayında patlayacaklar gibi duruyor. Hani benim dediğim yön olayına stadyumun mimarı 2004 yılında cevap vermiş, belki kural değiştirmiş diyeceğim de bu kadar mantıklı bir kuralın değiştirilme imkanı pek olmayabilir. Ama dört tarafı kapalı olacaksa vs. belki esnetme imkanı vs. vardır. O zamanlarda kapalı stadyumlar yoktu çünkü. Hıncal gibi "YIKALIM" diye yakınanlara (ki ben bile diyorum aslında) karşı en azından bir kurtarma operasyonu düzenleyecek olmak hoş. Son olarak, 120 milyona mal olmayacakmış. 30-40 arası tahmini gider bekleniyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Bu arada bahsettiğim röportajı da şuradan okuyabilirsiniz. http://www.aksiyon.com.tr/spor/bu-benim-stadim-degil_509948 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 zemini cevirmekle stadin kuzey guney yonunda insaa edilmesi bozulmaz buyuk ihtimalle. onu da gectim, zaten olimpiyatlari hicbi zaman alamicamiz icin en azindan mevcut kullanim amacina gore ayarlanmasi gayet mantikli. problem cikaricak bi durumsa da, zeminin yonunu degistirmek cok da zor degildir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 çözüm basit raylı tribün ve üstünü kapatma veya rüzgar duvarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 çökertirler yaparken kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 ulaşım? meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 ortaokul terk TERiM'den MÜHENDİSLİK projesi. muz cumhuriyeti vol. 13412421 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 aquila said: zemini cevirmekle stadin kuzey guney yonunda insaa edilmesi bozulmaz buyuk ihtimalle. onu da gectim, zaten olimpiyatlari hicbi zaman alamicamiz icin en azindan mevcut kullanim amacina gore ayarlanmasi gayet mantikli. problem cikaricak bi durumsa da, zeminin yonunu degistirmek cok da zor degildir heralde. yok işte orada ben de kötü anlatım yaptım sanırım. Oynanılan sahanın kuzey - güney yönünde olması gerekmiş. Şuan öyle, çevrilirse Doğu-Batı olacak ve bu da uluslar arası kurallara aykırıymış. Yani en azından 2004'te asdfasd Ulaşım açısında da stadyumda pek sorun yok. Metro geldi, seferleri düzene girer ve arttırılırsa alternatif yöntem. Yolları yeniden düzenlenecekmiş, düzenlenmesi gerek çünkü en büyük sıkıntı maç çıkışı vs. ana yollara bağlanamıyor olunuşu, oraya bir viyadük daha olsa halkalı tarafına geçiş atıyorum çok daha iyi olabilir. Asıl trafiği çünkü özellikle Altınşehir'e doğru giderken ki kısım yapıyor. Orada yol o kadar dar ki onca araç gelince sıkıntı oluyor. O problemi de aşarlarsa sorunu hiç kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 adam benzer orneklere gore oneri sunmus, atlamayin herseye. onerinin temelimde zaten la mis gibi stad curudu, bare kullanalim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 zaten sadece zeminin yonu degisince ruzgar kesilmiyo ki asdf. sadece arkadan gelicegine yandan gelicek, onemli olan ruzgari kesicek tribunler mribunleri iyi ayarlamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 türkçe olimpiyatları için yeterli bence. futbol şart değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Ya işte rüzgar kesilsin diye tribün yapılacak zaten, benim anladığım kadarıyla sahayı çevirmelerinin sebebi de baskı ortamı yaratmak. Saha çevrilince şimdi ki kenar tribünler kale arkası olacak ve saha, tribünlere bayağı yakınlaşacak. Yeni tribünler şuan ki açıkların üstüne set çıkarak yapılırsa ve o kısımda öne kaydırılırsa bayağı baskı ortamı oluşturulabilecek güzel bir futbol kompleksi olabilecek. Ama işte üstteki röportajda diyor ki "UEFA bu statlara uluslararası maç oynanmaz raporu veriyor. Dolayısıyla kuzey-güney tartışması yapılmaz. Bu alfabenin A harfidir." Yani olay UEFA'nın kuralları göz önüne alındığında imkansız hale geliyor. Ama işte dört tarafı kapalı olacak. Işık sokmayacağız, gündüz maçları için ideal olacak vs. diye izin alınabilir mi artık bilmiyorum. Hani bu röportaj 11 yıl önce yapılmış asdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 olimpiyat stadı olmaktan cıkıp pist kaldırlacaksa en mantıklısı inönü gibi aşağıya kazarak tribünleri de o yönde büyütmek, hem rüzgar esmez :p sdsafafa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 onu da yazmislar zaten. allah belamizi versin ki gunduz maci oynatmicaz diye kagit imzalasinlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 ulaşımı ne güzel çözmüşler lan yollar yenilenecekmiş, metro zaten varmış lan metro dediğin şeye kaç kişi sığıyo. istanbulun göbeği beşiktaştan stada gitmem benim 2.5 saat sürüyor nerdeyse. maç çıkışı en az 45 dk metro bekliyosun eğer önemli ve kalabalık maçsa. maç saat 8 9 dan sonraysa zaten evi karşıda olanlara allah kolaylık versin. aksaraya metroyla geliyosun vs ama geldiğin saatte ne tramvay kalıyo ne bişi. binlerce insan aksaray metrosundan çıktıktan sonra dolmuş bulmayı geçtim taksi bile bulamıyo sıradan. mal mal konuşmasınlar. oraya metroyla giden adam bilir çilesini. arabayla gitmek zaten ayrı bi eziyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 valla ben arabayla gidiyorum. Çıkış dışında hiçbir sorunum olmuyor ki o sorun Sinan Erdem'den Arena'ya kadar hep yaşadığım sorunun aynısı. Ha ben diğer tarafı bilemem, Beylikdüzü'nden gidiyorum da işte giderken 20 dakika da stada ulaşıyorum. Dönerken 1 saati bulabiliyor işte. TR şartlarında sorun değil bana kalırsa. Metro çile diye biliyorum ben de ama vaat ettiler işte daha iyi olacak vs. diye. Yaparlar mı bilemem asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 beylikdüzü tarafından gelirken çok sorun olmuyor da diğer taraftan gelirken çok sorun oluyor.senin çıkışta yaşadığın sorunu onlar gelirken de yaşıyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 beylikdüzünde oturup stada giderken sıkıntı çekmiyorum diyo ya stad istanbulun dışında beylikdüzüde istanbul dışı stada ulaşım derken istanbuldan bahsediyorum dışından değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 sen de beylikdüzü'nde yaşa lan o zaman banane asdfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 80bin kişi 2 hafta bir maç izliyecek diye yol mu yapsın devlet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Lan olimpiyat stadına harcanacak parayla 10 tane konya stadı gibi stadyum yapılır. Zaten olimpiyat veren de yok. Yıksınlar daha iyi. Millet oraya gidicem diye yolda şehit oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2015 ben de Dark istanbul'da oturuyor sanıyordum, adam beylikdüzünde oturuyormus ben bursa macına gitmiştim maç 14:00 maçıydı 16:00'da cıktık 20:30'da ancak İTU-Maslak'a döndük, sen hesap et. sabah da 11 gibi otobüs kaldırdık okuldan o stadın ulaşımı güzel, eger Edirne'de falan oturuyorsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 ben tertemiz gidip geliyorum, umrum dışısınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 beylükdüzü ne ya lolcasual ben bahçeşehirdeyim,maçtan 15 dakka önce cıkarsam tam başlarken yetişiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 bide istanbulda yaşıyorum diye seviniyorsunuzdur siz :(:( ben yeni İnönü'ye 15dk da inerken siz 3 saat yol gelirken seneye görüscem sizle sdaasfas aynı anda cıksak ben şairlerde 3. birayı yaparken anca gelirsiniz siz sdafa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar