Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maaş dönemi, zamlar nasıl,kim mutlu,kim mutsuz?ve bir "kovulma" hikayesi

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

işgaliye parası istiyor belediye arabayı çekeceğin yer için. yani çekeceğin her yeri önceden belirleyip hepsine izin alman gerekir oranın yerel belediyesinden. tabi bu dediğim sadece mekan için. gıda izinlerini hiç bilmiyorum onun için de bi ton izin vardır kesin. =)
Sosyal ağlarda paylaş

aynen kafana göre gezemiyorsun onlraın gösterdiği yerlerde satış yapmaya mecbursun diye biliyorum ben,birden fazla yer için izin alabiliyor musun fln onu bilmiyorum

ayrıca gıda üretimi için ruhsat almak incikli cincikli bir iş,sıhhı bir işletmenin alması gereken neredeyse her izni ve ruhsatı alman lazım,dolayısıyla o karavana dökdüğün kadar parayı harçlara ve izinlere dökmen gerekirse şaşırmam
Sosyal ağlarda paylaş

jacabo said:

Vergi dilimleri filan mi degisti?
Brutten nete hesapliyorum
Dusuk yatmis maas gozukuyor

Ik ya sorunca bik bik duzgun cevap veremiyor

ben sordum aynı şeyi ik'na asdf. prim falan aldıysan aralıkta ordan bi miktar vergi bu aya kaymış. sgk'yı 7000 tlden falan hesaplamışlar ki onun yarısını alıyorum, hayvan gibi vergi olmuş tabii. senin de öyle olabilir. böyle bi saçmalık neden oldu bilmiyorum tabii, geçen yıl al verginin tümününü. neyse geçen ayın bordroya baktım az vergi olmuş zaten dengelemiş bu ayla gg.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün yeni yılın ilk maaşını aldım. Ama saymadım. Gerek yok çünkü patronumun durumunu biliyorum. Adam ayakta durmak için çabalıyor. 5 kardeşi var ve pek yardımcı da olamıyorlar. Allah izin verirse bir arsasını sattık, Kaparo aldık. Biraz nefes alacak adam. Benimde şirkette biraz birikimim var. Belki önümüzdeki ay toptan verir zammı duruma göre bakalım ne olacak :D
Sosyal ağlarda paylaş

şu şerefsizliği hepsi yapıyor.
şu ana kadar sınıf arkadaşım olan ve satış-pazarlama işinde çalışan 4 ayrı arkadaşımdan aynen Fin'in yazdığı şeyi duydum...
8% zam, primler verilmemiş.
benim bir tezim var senelerdir, sanırım doğru.
şöyle bir tez: bütün patronlar aynı yerde patronluk eğitimi alıp, aynı kaptan yiyip, aynı kaba pisliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:

KuddusiMavra said:

bütün patronlar aynı yerde patronluk eğitimi alıp,

abicim sende bir den patron olmayı bence. Ben acıyorum bazen. çok para çok mutluluk olsaydı bu forumda dolanan bir iki kişinin bu foruma ayak basmamaları lazımdı.

vallahi anlamadım?
edit:galiba anladım. Çok para mutluluk demek değil zaten. Öyle olsa tatmin olan patron görebilirdik. B)-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...