Esh Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 vergiyi faslan koyup yolluyo amazon. sıkıntı olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Esh in dediği gibi olay. Ama yine de merak edenlere özet geçmek gerekirse : Evga eu shopta 300€luk kart aldınız diyelim Kart : 240 € Nakliye : 17 € Toplam :257 € charge ediyor EVGA. Daha sonra ürün türkiyeye geldiğinde nakliye şirketi UPS in gümrük kolu ünsped sizi arıyor, 240x 18% = 43€ 'luk gümrük vergisini yatırmanızı istiyor. Öncesinde 1 sayfalık bi hazır vekalet formu imzalayıp fakslamak lazım bide. Ardiye mardiye ek ücret falan yok, senin adına gümrükten çekip daha sonra kargoyla adresine teslim ediyorlar. Sonuç olarak toplamda ödediğin para yine : 240 + 17 + 43 = 300 € oluyor. Direk internette gördüğün rakam yani. Ama amazon biraz farklı Bu defa alacağınız ürün 300$ olsun. Kart : 300$ Vergi (%20 Eu harici gümrük vergisi) : 60$ Nakliye 20 $ Toplam : 380$ charge ediyor amazon. Ürünler daha gelmediği için evga kadar smooth olacak mı bilmiyorum ama sorun beklemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 anakart ram ve işlemci f/p ne tavsiye ediyonuz. adam yukarda 16gb ram yazmış 410 lira bu ne lan. 2 sene uzak kaldım bu ülkeden ram fiyatı nasıl 410 lira olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Yarı fiyatına 8GB da alabilirsin. http://www.amazon.com/Kingston-HyperX-FURY-2x4GB-1600MHz/dp/B00J8E8ZLK/ref=sr_1_17?s=pc&ie=UTF8&qid=1422792779&sr=1-17&keywords=2x4gb f/p tavsiyesi çok geniş bi bant, üst limit nedir ona göre tavsiye verebilir insanlar. Mesela benim anakart ve işlemci 3.000 bandı için gayet uygun, ama sen ne arıyorsun? Bide türkcikistanda çok daha ucuz değil mi bu parçalar? Sana komaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Türkiye'deyim artık. Kapattım orta asya defterini. Pişman oldum gerçi fiyatları görünce fsfsd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fornost Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 abilerim ablalarım 3k gibi bi bütçeyle sıfırdan bi bilgisayar toplamaya çalışıyorum, en son şöyle bişey oldu liste yani her bi parça için bi dolu seçenek var karar vermek benim için imkansız gibi bişey ama eş dost yardımıyla buralara gelebildik çok şükür sizin düşünceleriniz/önerileniz var mıdır bu sisteme? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2015 yapılan tatvalardan sonra 970 alırım diyorsan şöyle birşey toplamıştım. ssd yok ve güçkaynağında bi tık üste çıkman gerekebilir ama. http://i.imgur.com/FdWslaM.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fornost Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Promenader said: yapılan tatvalardan sonra 970 alırım diyorsan şöyle birşey toplamıştım. ssd yok ve güçkaynağında bi tık üste çıkman gerekebilir ama. img http://i.imgur.com/FdWslaM.png şuanda kullanıyo musun abi bu sistemi, kullanıyosan memnun musun? anakartın mesela bi dezavantajını gördün mü? 970 alabilirim gayet ya başka bi yerlerden kısarsam eğer sfhd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 anakartın dezavantajı nasıl oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Anakarti z97 mate e dus, ekran kartini 970e cikar fornost said: abilerim ablalarım 3k gibi bi bütçeyle sıfırdan bi bilgisayar toplamaya çalışıyorum, en son şöyle bişey oldu liste yani her bi parça için bi dolu seçenek var karar vermek benim için imkansız gibi bişey ama eş dost yardımıyla buralara gelebildik çok şükür sizin düşünceleriniz/önerileniz var mıdır bu sisteme? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Bence 960'la corsair cx PSU'yu salla, Amazon'dan EVGA 850G2'yla MSI Lightning 290X çek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 fornost said: Promenader said: yapılan tatvalardan sonra 970 alırım diyorsan şöyle birşey toplamıştım. ssd yok ve güçkaynağında bi tık üste çıkman gerekebilir ama. img http://i.imgur.com/FdWslaM.png şuanda kullanıyo musun abi bu sistemi, kullanıyosan memnun musun? anakartın mesela bi dezavantajını gördün mü? 970 alabilirim gayet ya başka bi yerlerden kısarsam eğer sfhd ben almadım ama 970'li en ucuz sistemi kurmaya çalıştım. kartı evganın sitesinden alırsan 1000 lira gibi bir rakama geliyo olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Gelmiyor artık, 170 euro kargo alıyorlar, en ucuz Amazon herşey için şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 ahahah niye öyle bi fantezi yapmışlar ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Çünkü EVGA: The Way It's Meant To Be Gimped™ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 170€ mu? 17€ mu diyorsun? Baktım şimdi evga shopa, bütün kartların fiyatlarında 11-12€ bi artış olmuş. Ben geçen hafta aldığımda evga amazondan daha ucuza ya da denk geliyordu, şimdi amazon daha hesaplı görünüyor. Da sanırım bütün kartlar yok amazonda, ftw+ ı göremedim mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 axedice bişi daha sorim 3-4 parçayı birden alırsan amazondan gg no rmk olurmu ülkeye girerken, 4-5 gün araylamı alıyorsun yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 gümrük vergisini ödeyip, gümrük işlerini yapacak şirketle anlaşmalı alıyorsun malı, neden gg olsun anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 amazon gümrük vergini hesaplıoyr. sorun yaşamıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 abi biz eskiden bişiler aldıgımızda kaybolur giderdi bi 10 yıldır bişi almadım dışardan böyle ondan sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 gümrük vergisi ödemezsen gümrükte sorun çıkabilir vergisini verdikten sonra sorun çıkması için bir neden yok. amazon bunu "import fee" olarak senden charge ediyor, işlemleri kendi yapıyor. sen sadece iparcel'e TC kimlik no veriyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Daesu said: abi biz eskiden bişiler aldıgımızda kaybolur giderdi bi 10 yıldır bişi almadım dışardan böyle ondan sordum ben de o dönemde yaşadım abi. ama işler değişti son 1-2 yılda. öncesinde de baya rahatlamıştı ama artık gümrük vergisi falan satıcı bazında ödendiği için, mal sadece senin evine geliyor, o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 e sistem süper sanki, arka sayfada bir postta anlatmıs birazda axe hadi dövizlerimizi yurtdısına akıtalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 abi en güzeli kredi kartına usd hesabı açacaksın. böylece kurda anlık dalgalanmalardan da etkilenmeyeceksin. usd'i tl olarak ödediğin zaman da zarar ediyorsun. usd'i usd olarak ödeyeceksin. ondan sonra ödeme tarihine kadar kurdaki dalgalanmaya göre borcu yine usd olarak kapatacaksın. çok temiz cebinde para kalıyor, başın ağrımıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 ben onu denedim de parayı işletmediğin sürece de bi değeri yok ki abi. döviz hesabın var diyelim, napcaksın o parayla? TL den fona girmen lazım ya da menkul kıymete ki paradan para kazanasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar