Voys Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Dünkü çalışmaydı, bugün sınava girdim soru aşağıdaki 4. soru olarak geldi. ben 20 macroya 25 micro buldum. sizin yorumlar ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 bende öyle buldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Voys said: Dünkü çalışmaydı, bugün sınava girdim soru aşağıdaki 4. soru olarak geldi. ben 20 macroya 25 micro buldum. sizin yorumlar ne? yanlış. yaptığın hesaba göre $660 profit var toplamda. ama sırf 40 macro basılsa bile $720 profit sağlanabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 hiç micro basmazsan evet. soruda da öyle bir zorunluluk yokmus harbiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 la yeni doğan bebeğe matematik testi sorusu mu sorulur? hadi gidin len! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 japonlar niye bu kadar akıllı sanıyorsun abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 http://www.zweigmedia.com/RealWorld/simplex.html Şunu şöyle koyayım da, totosundan rakam yerleştirerek soru çözen genç dimağlar acı çekmesin sdfk. Bir de integer programming sorularını çözerken sınav kağıdına mutlaka x,y € Z^+ şeklinde ya da x,y >= 0 and integer falan diye belirtin. Puanınızı kırmasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 senko said: japonlar niye bu kadar akıllı sanıyorsun abi akıllı değiller. takım çalışmasını iyi yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 deadwoll said: http://www.zweigmedia.com/RealWorld/simplex.html Şunu şöyle koyayım da, totosundan rakam yerleştirerek soru çözen genç dimağlar acı çekmesin sdfk. Bir de integer programming sorularını çözerken sınav kağıdına mutlaka x,y € Z^+ şeklinde ya da x,y >= 0 and integer falan diye belirtin. Puanınızı kırmasınlar. [Imgur](http://i.imgur.com/M6hzGhP.png?1) Excel solver dostum. LP çözeceksen başka bişeye gerek yok. Not: 20 ve 5 yanıt. ben demiyorum excel diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Ya bin tane program var çok kolay bir şekilde çözen de, bu tarz online solverlar her yerde el altında oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Shean said: bütün nerdler toplanmış Ateistler bunu da açıklayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 k1nJo said: Voys said: Dünkü çalışmaydı, bugün sınava girdim soru aşağıdaki 4. soru olarak geldi. ben 20 macroya 25 micro buldum. sizin yorumlar ne? yanlış. yaptığın hesaba göre $660 profit var toplamda. ama sırf 40 macro basılsa bile $720 profit sağlanabiliyor. Soruda bir hile filan mı var diye düşündüm de bulamadım. Direkt 40 macro diye işin içinden çıkabilmek lazım. 40 macro ile 10 saat(print) harcanıp $720 kar elde ediliyor fazladan 4.5 saat (bind) süre kalıyor. Bind süresi bol bol arttığına göre print süresi üzerinden hesaplamaya gitsek; 4 macro basacağın süre içerisinde 5 micro basıyorsun. 4 macro $72, 5 micro $60, micro için harcadığın her print süresi zarar. Grafiği çizilse çoklu maksimum oluşturabilir mi diyorum birden fazla değişken olduğu için, ama çok bariz düşüşte. Başka maksimum da mümkün değil sanırım, 720'den 600'e lineer olarak düşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 ekonomi icin macro. bunuda mı biz oretecez! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Hoca götünden değer vermiş işte. Çok düşünmemek lazım üzerinde :P Ya da her iki kitaptan da basılması gerekiyor şeklinde bir ibare koyacaktı, koymadı falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Ocak 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2015 hiçbir hoca öyle italik yazmayla falan uğraşmaz abi sdf direk c/p yapılmış gibi duruyor. değerlerde bi sıkıntı yoksa ve her iki kitaptan basılması gerekiyor dese 39 macro 1 micro basarsın bu sefer de sdf. bi mallık varsa kitaptadır ama bana itlik için konulmuş dikkat sorusu gibi geldi daha çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar