Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Radara girip hız cezası yiyen patiler, cezanızı iptal ettirebilirsiniz...

vaperon

Öne çıkan mesajlar

ESKİŞEHİR Çevreyolu’nda S.Y. adlı vatandaşa, 43 RV 483 plakalı aracıyla 67 kilometre hızla giderken radara girdiği gerekçesiyle Trafik Şube Müdürlüğü, Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan ‘Hız sınırlarının yüzde 30’dan fazla aşılması’ hükmü uyarınca araç plakasına 356 lira idari para cezası kesildi.

Ceza makbuzu adresine gelince duruma şaşıran S.Y., olayı mahkemeye taşıdı ve cezanın iptal edilmesini istedi. Dosyayı inceleyen Sulh Ceza Mahkemesi, saatte 164 km hızla giden milletvekilleri ve yakınlarına ceza verilmemesine dikkat çekip, milletvekilinin başkasından üstünlüğünün olmadığını belirterek vatandaşı haklı buldu.

3 şeritli çevreyolunda birçok aracın saatte 100 km ve üzeri hızla seyrettiğine dikkat çeken mahkeme, saatte 50 km hızla seyretmenin, hızla gelen kamyon gibi araçlar nedeniyle istenmeyen kazalara sebebiyet verebileceğini de vurguladı. Kanun koyucunun Mart 2014’te hız sınırlarını artırma kararı aldığına işaret eden mahkeme, buna rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin 1998 yılında almış olduğu UKOME kararını değiştirmemekte ısrar etiğini vurguladı.

Mahkeme kararında özetle şöyle denildi: “Benzer dosyalarda saatte 164 km hızlı giden milletvekilleri ve yakınlarına ait araçlara ceza tutanağı düzenlenmemesi, iptali yönündeki kural ve getirilen düzenlemeler karşısında saatte 67 km hızla giden vatandaşa uygulanan ceza tanziminin adalet duygusu ve adil yargılama ilkelerine aykırı olması nedeniyle şahsın itirazının kabulü ile 890992 seri no’lu tutanakla düzenlenen idari para cezasının iptaline karar verilmiştir. Dosya üzerinde yapılan incelemede, 5326 sayılı Kabahatler Yasası’nın 28. maddesi uyarınca kesin olmak üzere karar verilmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

Haberi ben de okudum da bence burda belirtilmeyen bazı şeyler var.

Herhangi bir zamanda, herhangi bir yolda milletvekili hızlı limitini aşıyor; ben niye aynı şekilde kafama göre aşamıyorum denilmesi saçma geldi.

Milletvekillerinin çiğnediği diğer yasakları da çiğneyelim o zaman
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi, dava dosyasına ve gerekçeli karara da bakmak lazım. Ama bu kadar detayla bile aslında tutarlı gerekçeler var iptal davası için.

Kısacası, ona kesemiyorsan bana da kesemezsin denmiş. Açıklanan karardaki "milletvekilinin başkasından üstünlüğünün olmadığını" belirtmiş olması bile bambaşka davalarda da referans karar olarak gösterilebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

43 plakalıysa baştan haksız. Hakim Kütahya'yı bilmediğinden böyle hatalı bir karar vermiş bence.

Trafikte 03 veya 43 plakalı araç görürseniz ekstra dikkatli olun. Adamların trafik kültürü kültürsüzlük üzerine kurulu. Hız sınırının 70 olduğu yolda 70'le sağ şeritten giderken arabanın dibine yapışıp selektör yapıyorlar her gün.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

43 plakalıysa baştan haksız. Hakim Kütahya'yı bilmediğinden böyle hatalı bir karar vermiş bence.

Trafikte 03 veya 43 plakalı araç görürseniz ekstra dikkatli olun. Adamların trafik kültürü kültürsüzlük üzerine kurulu. Hız sınırının 70 olduğu yolda 70'le sağ şeritten giderken arabanın dibine yapışıp selektör yapıyorlar her gün.

Eskişehir'deyim, daha haklı olamazdın. 11 de ekliyoruz o ikiliye biz, Bilecikliler de çok farklı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence umarsızlıktan yapılan ayılık, cahillikten yapılan ayılığa on basar. Beğenmediğiniz Anadolu yollarında bir şey olsa da yolda kalsanız herkes durur yardımcı olmaya çalışır mesela. İstanbul'da lastiğiniz patlayıp emniyet şeridinde değiştirmeye çalışsanız yardım almak bir yana, %30 ihtimalle ölürsünüz.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

. Hız sınırının 70 olduğu yolda 70'le sağ şeritten giderken arabanın dibine yapışıp selektör yapıyorlar her gün.

yok o heryerde ayni..sehirlerarasi yoldan meskun mahale girmisim 65 le mi ne.uygulama varmis. ogrencileri egitiyorlarmis..cat diye ceza yazdilar meskun mahal hiz 50 diye. buna benzer birsey ..durup dururken ..

dedim o zaman taze ceza yedim hiz tabelalarina uyayim 50 ile gideyim 70 ile gideyim yol boyunca yemedigim kufur kalmadi nefret ettim kendimden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...