Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazarlar hangi formattan ne kadar kazanıyor?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
US ve EU pazarı için geçerli bu bilgiler.

eBook > Hardcover > Paperback

Yazarların aldıkları paylar böyle sıralanabilirmiş. eBook olunca mesela Amazon %70 yayıncıya veriyormuş, yayıncıda %25 yazara veriyormuş.

Nereden öğrendin dersen /r/fantasy'de 4-5 yazar açıkladı.

Yani eBook almak gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
http://www.reddit.com/r/Fantasy/comments/24of10/authors_of_reddit_what_is_the_best_way_to_buy_a/

Açıklama yayınevinden değil, yazardan. En çok parayı ebook ile kazanıyorum diyor. Bizim için de en rahatı ve ucuzu ebook okuyucu varsa. Win-win yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok yok anladım yazardan geldiğini de acaba o da rekalm için mi diye bir şüpheye düştüm. Tabiki hangisi kazandırıyorsa ona yönelmeli. Ben artık hardcopy olarak kütüphaneden alıyorum kitap, diğerlerini de e-book okuyorum ona da henüz para vermedim sağdan soldan toplama. Çünkü amazondan alışveriş yapamıyorum,yapamadım yani.ülkenizden yapamazsınız gibi saçma bişi çıkıyor ödemenin sonunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Amazon'dam alışveriş kolay. Ayarlardan USA seçiyorsun sadece.

/r/fantasy'de vaktinde çok popüler olmuş bir self-published olan yazar (şunun yazarı: http://www.amazon.com/Theft-Swords-Riyria-Revelations-Book-ebook/dp/B004XWBUKK/ref=asap_bc?ie=UTF8 ) self-published iken çok daha az sattığını ve kazandığını söylemişti. Pazarlama çok fark ediyormuş. KDD gibi şeyler, kitapevlerinde raf yerleri, dergilerde röportajlar, sırf yayınevinin adının getirdiği artıdeğer...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla almiyorum e-book falan. Inadina almiyorum.

Hani begendigim takdir ettigim herseyi aliyorum, begenmedigimi de izlemiyorum okumuyorum lakin e-book fiyatlarinin basili kitap fiyatina, zaman zaman daha pahaliya gelmesine inanilmaz uyuz oluyorum.

Ayrica saticiya %30, yayinciya %45 kalirken yazara %25 kalmasi da ayri bi abukluk. Sokayim kitabiniza diyesi geliyo insanin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

300.000 civarı satar türkiye menşeili çok satan kitaplar. bir milyon satması için seri halinde yazmak gerekir veya Hanefi Avcı'nın yazdığı gibi bir hit yazmak gerekir ki o da kurgu olmaz. yarı belgesel Şu Çılgın Türkler gibi kitap projelerine girmek lazım o kadar çok satması için.

nihat genç'in 100.000 satan veya bu sayıyı aşan kitapları var sanıyorum, zamanında türkiye'de çok satan haftalık bir dergide yazmasının da etkisi var bunda tabi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer işini iyi yapan bi adamsan belki ilk 3-5 kitabın max o kadar ama , ki genelde eğer çok çok muhteşemsen 1. kitaptan bile vurabiliyosun parayı.

Sonra tanınan adam olunca dünyanın en çok kazanan ilk 500 mühendisi bir araya gelince 1 senede senin 1 kitaptan kazanamadığını kazanıyor.

Kolay iş değil baya kasış iş ama milyonda 1 böyle olunabiliyor , reklam meklam önemli tabii yoksa kaç tane güzel kitap arada gitmiştir onuda hesaplamak lazım tabii.

Gerçi ben neden anlatıyosam , kitap okumaya üşeniyorum bu aralar , yazmayı hiç beceremem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olayin muhtesemlikten ote baglantilarla ilgisi var o ayri bi konu

yani dogru yerlerde tanidiklarin varsa vasat bir urunun cok satmasini saglayabilirsin, her alanda boyle.

misal burada ara sira 'sanatci'larla tanisiyorum. bu tiplerin ne dogru duzgun bir dunya gorusu ne kendilerine ait olgunlasmis fikirleri var fakat yaptiklari 'ucube' seviyesini asmayan heykelimsiler muze muze dolasiyor buradan da para yagiyor dogal olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Peki şunu düşünelim. Türk yazar yazsın türkçe kitabını , bi de ingilizce çevirisini yaptırıp ebook olarak amazon vs bi yerlerde sattırsın. Hem türkiye pazarı hem yurtdışı pazarı olur?


bunu gerçekleştirebilmek için publicist ve iyi bir çevirmen gerekiyor. bunlar pahalı işler. book deallardan bahsediyorum. kitabınızı yayıncılara kabul ettirebilmek için iyi bir literary agentla bağlantılı olmak da gerekli.

türkiye'de son yıllarda yetişen nesillere bakacak olursak çevirmenlere gerek kalmayacak çok para kazanmak isteyen hırslı yazarlar için, kendileri ingilizce yazıp atlayacaklar piyasaya, bunlardan görebiliriz şöyle üç beş tane, nyt best seller listelerine girerler mi bilmem ama self published işler veya book deallar olabilir, anaokulundan başlıyorlar ingilizceye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...