Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı Kuralı

serjuhan

Öne çıkan mesajlar

Alt yapi kurallari gelmedikce alt yapidan bi cacik olmaz. Getiriceksin alt yapiya once tesis yapma zprunlulugu en az 3 sahali sadece alt yapifurbolculari kullanacak diyr kurali da koyacaksin. Yillik 3 milyon dolar harcama zorunlulugu getireceksin. Surekli teftis edecek kurulu da olusturacaksin. Super ligde mucadele eden her takima gelecek bi zorunluluk. Sonra zaten canavar topcular cikar ortaya. Almanya bosuna mi yapti atilimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Baslikta yine bazi yerlerde cehalet akmis ama olsun, tartisma guzel sekillenecek. Benim dedigim gibi oldu, yerli kurali getirildi, iyi de oldu. Koca gotlu yasinler'e yekta'lara olcan'lara milyon eurolar vermekten kurtuldu kulupler. Simdi bizim yenicerilerin daha da cok calismasi gerek, yok oyle hap yap para kap devri artik. Iyiysen alinir oynarsin, degilsen defol git Katar'da mi oynuyorsun bos tribunlere, yoksa baska bisey mi yapiyorsun senin buzugun bilir.

Öte yandan gelen vergi/sgk/fifa/uefa kesinlesmis borcu olmayacak kuluplerin. Bu isin sirri 6+2, 7-1+3, 6+0/4 degil, mali kriterdir. Yoksa istedigin kurali getir her yerinden patlar bu is, mali yapiyi dizginledigin anda onunu otomatikman almis oluyorsun.

Bi de Galatasarayin Kacaksaray ziyaretinin sirri da ortaya cikmis oldu ahahahhaha
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla yabancıya serbestlik var. Çok fazla yerliye de paralel olarak serbestlik var.

Alt yapıyı ağızlarından düşürmeyip yine sadece 1 slot ayırmışlar. Sonra niye adam çıkmıyor diye ağlanacak...

9-10 yabancı + 5 altyapı + gerisi yerli serbest yapardım illa böyle sınır koyulacaksa. Hatta yabancıların 1/3'üne falan da yaş sınırı koyardım. Kulüplerin tuttuğu takdir de satarak para kazanabileceği adamlara yönelmesini sağlardım. Kendileri çünkü yönelmiyorlar bu tip adamlara...

Neresinden tutarsan tut saçmalık yine ama şimdikinden her şekilde iyidir. Bakalım bunu kaç sene sonra değiştirecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bir de Almanya ve özellikle Fransa'daki gibi finansal kısıtlamalar getirmediğin sürece kulüpler yine boka batacak. Yabancıyı bu şekilde kaldırmak sadece dört büyüklerin işine gelecek.

Parası olan istediği yabancıyı alıp koşturacak. Geri kalanlarda yine kadro kalitesi benzer seviyede kalacak işte engel olmaya çalışacaklar sadece şampiyonluk yarışındakilere...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Öte yandan, yabancı milli takımları tercih eden oyuncuların yabancı statüsüne girmesine toplantı sonunda açıklık getiren Demirören; Erkan Zengin, Veli Kavlak gibi oyucuların, daha önce bu hakkı kazanmaları nedeniyle etkilenmeyeceklerini, kuralın, bundan sonra milli takım tercihini farklı ülkeler yönünde kullanan oyuncuları etkileyeceğini vurguladı.

Bi de şu baya zekice lan, Demirören'den beklenmeyecek hareketler.
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaşa niye yazık oldu onu anlamdım? aldığı yerliler kötü adamlar mı? o paralara o kalitede yabancı getirmek kolay iş mi? Hangi Türk takımında öyle bir scout sistemi var?

Bence boş konuşmuş Önder Özen. Biz kitaba uyduk falan diyorda Galatasaray kitaba uymadığı için mi gitti Tarıkları Veyselleri aldı... Selçuğa Burağa hayvan gibi yıllık maaş verdi, başka takımlara gitmesinler diye.

Yabancı kontenjanından herkes zarar gördü değiştirilmesi gerekliydi inşallah iyi sonuç verir. Normal şartlarda şimdiki bulunduğuz durumdan daha iyi olmamızı bekliyorum ama burası Türkiye 2 sene boyunca hiç bir koca g.tlü Türk futbolcusu çalışmaz ilk 11 e bile giremez çoğu takımda, sonra tv ekranlarında alsana yabancı kuralı Türk futbolunu bitirdiniz diye propaganda yaparlar gene 4 yabancı kuralı gelir silbaştan olur herşey...
Sosyal ağlarda paylaş

yahu iki tane kıçı boklu topçu değerlenecek diye koca klup ne zarar görecek ya.

bu zihniyeti yok etmek için şart zaten yabancı kontenjanının kalkması. adamlar 2-3 tane ortalama üstü yerlileri var diye ne tribe girdiler belli değil. hani ligde 5-6 puan farkla önde olsalar yine bi nevi diyecem daha dün gs'den tokat yemişler lider de fener.

o çok övdüğün veli'yi kerim'i kaliteli yedek olarak oturtursun. parasıyla değil mi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...