Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk kez bu kadar boşluğa düştüm

paradoksalkedi

Öne çıkan mesajlar

sen yeteri kadar donanımlı hissediyorsan kendini mıknatıs olman gerekli mantıken, sen değil, diğerleri seni bulmalı. demek ki değil, bu yüzden biraz kendi gelişiminde ara çözümü. kimse birine bişey anlatmak için onunla arkadaş olmaz. hersey karsilikli.
Sosyal ağlarda paylaş

benzer duyguları ben de yaşadım. 3-4 ay sonra, hukuk fakültesini hiç arkadaş edinmeden tamamlama achievementtini açacağım :)

lisede bol miktarda arkadaşım vardı. ama üniversitede kimseyle o kimyayı yakalayamadım, olmadı. bilmiyorum ben mi değiştim, yoksa arkadaş edinmek mi zorlaştı? yaş ilerledikçe insanın arkadaşlık ilişkilerinden beklediği tatmin duygusu da değişiyor.
ilk zamanlarda birileriyle arkadaş olmayı denedim ama bir şeyler konuşamadığın insanlarla sırf yalnız kalmamak için, arkadaş olmuş olmak için arkadaş olmakta bana göre değildi. diğer taraftan kimse de benimle arkadaş olmak için can atmadığı için mevcut durum oluştu.B)-

son 2 senedir bu durumu kabullendiğim için bu realite ile problemim yok. benim problemim ortamı sevmemem, 3-4 ay sonra okul biteceği için bu sorunda sona erecek. ayrıca yalnızlığa biraz fazla alıştım galiba, ailemin yanına gittiğimde bile sıkılıyorum.

bence kendine sormalısın, ne istiyorsun? mevcut durumdan mutlu musun? cevap hayır ise mevcut durumu değiştirmek için bir şeyler yapmalısın.
bu arada fikrimce zamanını faydalı bir şekilde harcıyorsan yalnızlık o kadar kötü bir şey değil. hatta dışarıda boş boş dolaşmaktan çok daha faydalı bazı açılardan çok konforlu bir şey.

[video]http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/ilber-ortayli_100390?hid=27681066?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

bir arkadaşımın anlattığı anısını onun ağzından anlatayım.

"felaket bunalımdayım, ekonomik olarak kötü durumdayım, işim yok, ilgim çok belki sıradan bir insandan biraz daha fazla ilgili ve bilgiliyim, sen de biliyorsun. neyse;
herşeyin zaten kötü gittiği dönemde bir de kız arkadaşımla aram bozuldu ve ayrılma noktasına geldik. Allahım anlatacağım kimse yok, anlatsam da hep aynı şeyler söylenecek. yok yani çözüm bulamıyorum ve aşırı duygusal yoğunluk yaşıyorum.
baktım böyle olmayacak hani o filmlerde çok gördüğümüz, romantizmin son, duygusallığı boşaltma anı vardır. film gibidir bir sahil kenarına geçip bankta bir şişe şarabı içerek akşam karanlığında karşı sahilndeki ışıklara, köprüye, gemilere bakmak.
aldım şarabı gittim kuruçeşme sahile. gece 2 mi 3 mi emin değilim.
ortaköyden kuruçeşmeye kadar elimde şarapla yürüyorum kafamdaysa o duygusal yoğunluğu patlatacağım anın fantazisi.
işe yarıyordur belki. yaramalı. öyle değilse neden filmlere bu kadar konu olsun ki.
girdim parka açtım şarabı, aldım bir yudum bakıyorum sahile, ışıklara...
e hadi ama patla artık.
yok.
ulan noluyor bana. bir gülme aldı beni.
gülüyorum lan hahaha diye.
çok sahte geldi bir an, olmuyor arkadaş ağlayacakken gülüyorum.
hayır abi sinirimden falan değil bildiğin gülüyorum.
şarabı içiyorum ama mideme bir acayip his çöküyor. keyif alamıyorum sanki.
yok yok böyle olmayacak deyip şarabı kenara bırakıyorum.
tekrar kıkırda kıkırdaya ayağa kalkıyorum ama midem de bi guruldama var.
meğersem ben açmışım abi.
açmışım ulan, apar topar ortaköye geri dönüp gecenin o vakti dürümceye giriyorum.
1 porsiyon adana söylüyorum, zaten yanında gelen mezeler bedava. annanıskii diye mal bulmuş mağribi gibi dalıyorum ezmeye, turşuya lavaşa. gel ulan adana gel artık.
garson getiriyor dürümü, yarın yokmuşçasına çöküyorum bulgura, rokaya adanaya.
bir de açık ayran söylediydim bol köpüklü, lıkır lıkır gitti.
karnımın doyduğu an bir rahatlık bir huzur çöktü bana. garson tamam mısınız beyefendi alayım mı dedi. her şey tamam da ayranımdan bir iki yudum kaldı. ayran kaldı içiyorum ben onu dedim peki dedi.
topladı masayı. sigara içilen bölümde olduğumdan da yaktım bir sigara füüüüü.
abi meğersem ben açmışım. tüm problemlerimi ortadan kaldıran açlık duygusallık değil karnımmış. geğire geğire eve gittim ve yattım. "
Sosyal ağlarda paylaş

siyaset + futbol takip et. turkiyede her masada her ortamda yerin var. gg

saka bi yana, bi yastan sonra cok zor kafa dengi insan bulmak. oyle herkesin benim kafamda oldugu bi ortama gireyim falan hayallerini gec, elindekilerini efektif kullan.

basta saka dedim de, cidden siyaset+futbol takip etmeye simdi baslasan is hayatinda herkesle konusacak konun olur. gereksiz insanlarda da siyaseti nasil konusacagini ogrenirsin kira doke. akboyu, ulkucuyu, pkkliyi nasil taniyacagini, kimin yaninda nasil siyaset konusacagini simdiden ogrenir sonra is hayatinda falso vermezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

kardeş aynı zamanlarda kaydolmuşuz ortalama aynı sayıda mesaj atmışız. ben de parti düşkünü tikican bir okulda okudum. üniye başlayınca tipimi toparladım "ortamlara aktım" ahsgdfs tiyatroya sarıp saçmalığını farkedince bıraktım vs. hoş ben arkadaş konusunda daha şanslıydım sanırım.

yani genel olarak benzeşiyoruz. sana önerim fiziksel aktiviteleri elden bırakma. dağcılık/kaya tırmanışı kulüpleri ilk önerim. git bi gyme yazıl hoş bilkentin vardır belki.

herkesin dediği gibi senin gibi insanlar illaki vardır ama bulman lazım. genelde sınıfta marjinal bir grup ya da tek başlarına kulüplerde kütüphanelerde olabilirler.

ilgini bilmiyorum ama ben çizim kulübü, oyun kulübü, felsefe kulübü,müzik kulübü gibi yerlerden mantıklı insanlarla tanıştım. ki bizim okulda kulüpten ziyade arada bir toplaşan bireyler vardı. 3-5 kulüp harici kulüp de yok yani.

denilenler doğru. iş hayatına girince oldukça şansa kalıyor kafana göre birileriyle karşılaşmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şişkolukla bir şey olmuyor gerçekten.Bana bak hayvan gibiyim özgüven sıfır, hayatta illa bir şeyler de sıkıntı oluyor. İlk başta kadın erkek ilişkilerinde kafadan 2-0 yenik başlıyorsun.

Kendini güven için dış görünüşünü düzelt, şekle şemale sok vücudu.Spor salonuna gitsen 1-2 kişiyle de tanışırsın zaten.Kendini bir hedefe, bir olaya adayacağın için böyle kuruntulu düşüncelerden de uzak kalırsın.

Ondan sonra depolayacağın özgüven ile her türlü ortama akabilirsin, internetten toplanzi gibi sitelere girip ilgi alanına göre etkinliklere ortamlara da katılabilirsin.Biraz çaba sarfetmen lazım tabi armut gelip ağzına düşmüyo
Sosyal ağlarda paylaş

Tipten çok aura önemli gençler. Auralarınızı sönükleştirmeyin. İnsanlarla iletişim kurmayıp sonra neden yalnızım diye ağlamayın. Gidin insanların gözlerinin içine baka baka konuşun. Gülümseyin. Her şeye savunma mekanizması üretmeyin, arada kendinizle dalga da geçebilin.

Bence bu devirde yakışıklı olmayan mutsuzlarla ilgilenecek insan pek kalmadı. Yakışıklıysanız anaç bir şekilde sarmaya belki gelirler. O bile olmayabiliyor, depresif enerjiden kaçınılır genelde. O yüzden mutlu rolü yapın bari çirkin herifler ;p gören, "bu adamda bir numara olmalı" desin en azından.

hunharca oldu biraz kusura galmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ego, kilo , casual, üretme, tüketme gibi konulara fazla takılma hergün dısarı çıkma zorunluluğun yok şuanki durumun normal, etrafından ilgi kaybı yaşıyosun, bu da normal rockstar değilsin. Eski ilişkine takılma çünkü geçti, devam ederse destek al.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun kiloda veya özgüvende değil yahu. Duba gibi de değilim zaten. Hoşuma giden bir hatun olduğunda uzaktan bakıp platonik takılıp dertlenmem de veya yeni bir ortama girdiğimde sönük bir şekilde kalmam. Tam tersine özgüvenim yüksektir, insanlarla iyi anlaşırım, ilk tanışmada bile bi bağ kurar yakınlaşırım hemen.

Fakat sıkıntı bunda değil dediğim gibi. Sosyalleşmeye değecek ortam olmaması. Bu konu da sanırım o ortamı ve insanları bulmaktan geçiyor. Uzun süredir arıyorum deniyorum da okulla şehirle alakalı bir durum galiba. Bir de şu anki mevcut çevremin kısır olmasıyla sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kültürlü insan arıyo diyince sanki ben de çok bir bokmuşum gibi oldu. türk pop fanı olmasa yeter lan galiba, çünkü ordan sonrası toparlıyor. müzik zevkine göre insanların kişilikleri ve diğer zevkleri de benziyor gibi. interstellar konuşulsa, carl sagan övülse, zeppelindir, massive atacktır dinlense ortamda yeter. çok mainstream belki şu saydıklarım ama şuna bile muhtaç oluyor insan. "abi lucy manyak film xd"lerden veya rihanna mikslerinden geçilmiyor çünkü buralar. doğal olarak da bi şey oluyor insan ilişkileri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...