bir arkadaşımın anlattığı anısını onun ağzından anlatayım.
"felaket bunalımdayım, ekonomik olarak kötü durumdayım, işim yok, ilgim çok belki sıradan bir insandan biraz daha fazla ilgili ve bilgiliyim, sen de biliyorsun. neyse;
herşeyin zaten kötü gittiği dönemde bir de kız arkadaşımla aram bozuldu ve ayrılma noktasına geldik. Allahım anlatacağım kimse yok, anlatsam da hep aynı şeyler söylenecek. yok yani çözüm bulamıyorum ve aşırı duygusal yoğunluk yaşıyorum.
baktım böyle olmayacak hani o filmlerde çok gördüğümüz, romantizmin son, duygusallığı boşaltma anı vardır. film gibidir bir sahil kenarına geçip bankta bir şişe şarabı içerek akşam karanlığında karşı sahilndeki ışıklara, köprüye, gemilere bakmak.
aldım şarabı gittim kuruçeşme sahile. gece 2 mi 3 mi emin değilim.
ortaköyden kuruçeşmeye kadar elimde şarapla yürüyorum kafamdaysa o duygusal yoğunluğu patlatacağım anın fantazisi.
işe yarıyordur belki. yaramalı. öyle değilse neden filmlere bu kadar konu olsun ki.
girdim parka açtım şarabı, aldım bir yudum bakıyorum sahile, ışıklara...
e hadi ama patla artık.
yok.
ulan noluyor bana. bir gülme aldı beni.
gülüyorum lan hahaha diye.
çok sahte geldi bir an, olmuyor arkadaş ağlayacakken gülüyorum.
hayır abi sinirimden falan değil bildiğin gülüyorum.
şarabı içiyorum ama mideme bir acayip his çöküyor. keyif alamıyorum sanki.
yok yok böyle olmayacak deyip şarabı kenara bırakıyorum.
tekrar kıkırda kıkırdaya ayağa kalkıyorum ama midem de bi guruldama var.
meğersem ben açmışım abi.
açmışım ulan, apar topar ortaköye geri dönüp gecenin o vakti dürümceye giriyorum.
1 porsiyon adana söylüyorum, zaten yanında gelen mezeler bedava. annanıskii diye mal bulmuş mağribi gibi dalıyorum ezmeye, turşuya lavaşa. gel ulan adana gel artık.
garson getiriyor dürümü, yarın yokmuşçasına çöküyorum bulgura, rokaya adanaya.
bir de açık ayran söylediydim bol köpüklü, lıkır lıkır gitti.
karnımın doyduğu an bir rahatlık bir huzur çöktü bana. garson tamam mısınız beyefendi alayım mı dedi. her şey tamam da ayranımdan bir iki yudum kaldı. ayran kaldı içiyorum ben onu dedim peki dedi.
topladı masayı. sigara içilen bölümde olduğumdan da yaktım bir sigara füüüüü.
abi meğersem ben açmışım. tüm problemlerimi ortadan kaldıran açlık duygusallık değil karnımmış. geğire geğire eve gittim ve yattım. "
"felaket bunalımdayım, ekonomik olarak kötü durumdayım, işim yok, ilgim çok belki sıradan bir insandan biraz daha fazla ilgili ve bilgiliyim, sen de biliyorsun. neyse;
herşeyin zaten kötü gittiği dönemde bir de kız arkadaşımla aram bozuldu ve ayrılma noktasına geldik. Allahım anlatacağım kimse yok, anlatsam da hep aynı şeyler söylenecek. yok yani çözüm bulamıyorum ve aşırı duygusal yoğunluk yaşıyorum.
baktım böyle olmayacak hani o filmlerde çok gördüğümüz, romantizmin son, duygusallığı boşaltma anı vardır. film gibidir bir sahil kenarına geçip bankta bir şişe şarabı içerek akşam karanlığında karşı sahilndeki ışıklara, köprüye, gemilere bakmak.
aldım şarabı gittim kuruçeşme sahile. gece 2 mi 3 mi emin değilim.
ortaköyden kuruçeşmeye kadar elimde şarapla yürüyorum kafamdaysa o duygusal yoğunluğu patlatacağım anın fantazisi.
işe yarıyordur belki. yaramalı. öyle değilse neden filmlere bu kadar konu olsun ki.
girdim parka açtım şarabı, aldım bir yudum bakıyorum sahile, ışıklara...
e hadi ama patla artık.
yok.
ulan noluyor bana. bir gülme aldı beni.
gülüyorum lan hahaha diye.
çok sahte geldi bir an, olmuyor arkadaş ağlayacakken gülüyorum.
hayır abi sinirimden falan değil bildiğin gülüyorum.
şarabı içiyorum ama mideme bir acayip his çöküyor. keyif alamıyorum sanki.
yok yok böyle olmayacak deyip şarabı kenara bırakıyorum.
tekrar kıkırda kıkırdaya ayağa kalkıyorum ama midem de bi guruldama var.
meğersem ben açmışım abi.
açmışım ulan, apar topar ortaköye geri dönüp gecenin o vakti dürümceye giriyorum.
1 porsiyon adana söylüyorum, zaten yanında gelen mezeler bedava. annanıskii diye mal bulmuş mağribi gibi dalıyorum ezmeye, turşuya lavaşa. gel ulan adana gel artık.
garson getiriyor dürümü, yarın yokmuşçasına çöküyorum bulgura, rokaya adanaya.
bir de açık ayran söylediydim bol köpüklü, lıkır lıkır gitti.
karnımın doyduğu an bir rahatlık bir huzur çöktü bana. garson tamam mısınız beyefendi alayım mı dedi. her şey tamam da ayranımdan bir iki yudum kaldı. ayran kaldı içiyorum ben onu dedim peki dedi.
topladı masayı. sigara içilen bölümde olduğumdan da yaktım bir sigara füüüüü.
abi meğersem ben açmışım. tüm problemlerimi ortadan kaldıran açlık duygusallık değil karnımmış. geğire geğire eve gittim ve yattım. "
Öne çıkan mesajlar