Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiye'de izmir'de işsizlik, kariyer siteleri ve linkedin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İş arama süreci birkaç ay sürebiliyor, o bakımdan çok panik olmamak lazım.

Kariyer siteleri iyi bir kaynak, ancak aktif arama ve başvurularla seçenekler çoğaltılabilir.

Bir de şu aralar işe alım piyasası durgun biraz.
Mesaj tarihi:
Ahah..
Deü Mak müh. okuyordum. Benim dönemimden mezun olanlardan 2si hariç hepsi "İzmir'de iş yok" diye gittiler.

Ben de makineyi 3. sınıfta bıraktım zaten. İzmir'de doğalgazcı dükkanı açıp esnaf olmak istemiyosan durma.
Mesaj tarihi:
En fazla çalışanı (eğitimli+ eğitimsiz, amele vesaire ) olan firma ne izmir'de ve çalışan sayısı ne?

1) En fazla mühendis veya eğitimli adam barındıran firma ne izmir'de? Kaç çalışanı var?

Bilen var mı?
Mesaj tarihi:
1000 mühendis tüpraşta var abi.Başka yerde bulamazsın türkiyede.

Ben de iş arıyorum ama piyasa çok kötü bu aralar.Ya çok düşük fiyatlar çekiyorlar ya da hiç aramıyorlar. Umarım yaza doğru hareketlenir piyasa...
Mesaj tarihi:
Llama said:

onlarda yakında taşıncak gibi duyumlar var hep
izmir hepten boşalcak

nereye boşalıyo serkanım, socar rafinerisi devreye girsin bi 2016 da o zaman görcem ben seni (bana socar'dan iş bul lan :( )
Mesaj tarihi:
RamsesII said:

nereye boşalıyo serkanım, socar rafinerisi devreye girsin bi 2016 da o zaman görcem ben seni (bana socar'dan iş bul lan :( )

abi yeni liman ve yeni yerleşke falan konuşuluyordu hep
ondan dediydim
Mesaj tarihi:
1000 mühendis degil de-- toplamda yaklasik 1000 ve ustu calisani olan bunun belirli bir kismi muhendis/gelistirme falan filan olan firmalar merak ettiklerim.
Mesaj tarihi:
aynen lan öküz gibi socar yapılıo petkimin içine, oraya doğru kayacak işler baya.

zaten işte büyük fabrika statüsünde bunlar var, manisada vestel var tabi öküz gibi çalışanı falan.
onun dışında kurumsal firmaların küçük küçük merkezleri var işte, ne bileyim turkcell'in turk telekomun otun bokun falan.
Mesaj tarihi:
benim kuzen 1,5 sene önce mezun oldu

hacettepe işletmeyi dereceyle bitirdi

ankara dışında bir yere gitmek istemedi

1,5 senedir işsiz

söyleyin bu adam naapsın

ha
Mesaj tarihi:
ülkede işletme mezunu olmak lise mezunu olmak gibi abi malesef. rekabet şartları çok daha vahim. dana gibi ingilizce bilecek hatta 2-3 dil olacak. hatta y.dışında eğitim master vs. yapıcak. bir konuda uzmanlaşıp sertifikaları falan toplayacak.

ik'cı olsun bunları yapıp en kralı o. istanbula gitsin büyük bir şirkette elinde fincan, bluetooth kulaklığıyla konuşa konuşa ortada gezsin. esasen adam gibi hiç iş yapmayıp bilmem kaç bin k mayışı da götürsün oh miss.
  • Yeni Oluştur...