Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

La Puerta - izmir


Llama

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

Olm puertaya falan pahali diyecek kadar izmir fakiri misiniz anlamadim ben.

Istanbula gelseniz, nisantasinda yururken dikkat edin. dukkan onunden gecme vergisi aliyolar, onu vermeyin bari durduk yerde.


Berdigin ornege Rocco atlasi. Laf edicem derken sicip sivamissin yine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Skyfire said:

Geçen bostanlı Puerta ya oturdum 10 dk menüye baktım. Kimse sipariş almadı gittim sgdg. İsabet oldu fiyatlar baya artmış.

hangi gün ve saatteydi acaba. bir dalgınlığa gelmiştir gözden kaçmıştır özür dileriz.
fiyatlar bana da cok geliyor, bu milleti kazıklayalım para kazanalım bolca diye değil herşeye zam gelince böyle oldu malesef.


toggie said:

Boyle bi mekan lazimdi, super olmus (tu)
Llama panpamla geliriz ilk firsatta.

Bu arada La Puerta icin bir onerim olacak, lutfen 4+ kisi olmadikca masa rezervasyonu yapmayin. Geldigimizde bos oldugu halde masalara oturamiyoruz. Kalabalik gruplari anliyorum ama 2-4 kisi icin masa tutmayin, yazik oluyor.

2 kişi için 2 kişilik masalara yazıyoruz genelde. 4 den az ise büyük masalara almayız rez. bir de masaların yarısı için rezervasyon alıyoruz diğerleri gelen boş bulursa otursun diye kalıyor.

soweto’da rezervasyon almıyoruz bu muhabbetlerden ötürü. şanslı olan gelir masasını kapar.
bekleriz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Grego said:

bize babadan otel kalmadı karşim


O zaman ayagini yorganina gore uzatirsin karsim (:

Hem cam kenari hem sofor mahalli hem de 2.5 lira istemezsin. Gider tekelden birani alir evinde doner ekmegini yersin. Bana otel kaldi diye haftanin 3 gunu bara girmiyorum. Bana sorarsan komple mallik bara restorana gitmek zaten. Herseyi evde daha iyi ve ucuza yapabiliyosun. Ille kari gorucem, zipliycam diyosan da o premium fiyati seve seve vereceksin karsim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Hala daha pahali geliyosa fiyatlar, bira da icme zaten git arkadaslarini topla devrim yap ulkede. “ bizi niye fakirlestiriyosunuz” de.

Sirketin verdigi sikko jettayla kendini muharras aza sanmayi biliyosun, otur bi dusun bakalim hayatini.


Yani heralde kişiye özel bi yorum bu çünkü ilk kısmı yapabilmek için belli şartları sağlıyor olmamız gerektiğini sanmıyorum. İstediğimi derim, doğru da çünkü. Eğer değilse çok şapşikçe olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Benim isyanim biranin fiyatina degil, 3 senede %50 devalue olmus yurdun parasiyla hala bisiler alabiliyo olmaya sevinmeniz lazim.

SOGAN 5 AMK 5 BES BES


Ne diyosun abi sen. Adam gayet doğru söylemiş, herkesin oteli yok kalkıp gitsin, kimin ne yaşadığını veya neyle uğraşmak zorunda olduğunu bilmiyorsun. Gidebilen gidiyor, gidemeyen kalmak zorunda. İstemiyorsan isyan et ne ya 17 yaşında mısın. Herkes yapabildiğini yapıyor, şikayetini de dile getiriyor. Sana mı kaldı insanlara neyi hakettiklerini veya neyi yaşayacaklarını hissedeceklerini söylemek.

Yani yazdıklarını bişeyi yanlış anlamış veya eksik okumuş olmam lazım yoksa çok saçma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun cikisi adamin bakkalda 10 lira olan birayi 15e mekanda icemeyip pahali demesi.

Bunun karsisina 2 arguman koydum, konuyu otele getirdiniz.

Birincisi, enflasyona karsi eylem yapmaniz. Bunun 17 yasla olan ilgisini de cozemedim
Ikincisi daha ucuz olan yere gidip icmeniz ya da bir yere gitmemeniz.

Ilki aktif ikincisi pasif tepki. Ikisi de ise yarar. Sizin gibi dusunen insanlar cogaldikca ya puerta fiyatlari indirir ya da dukkani kapatir gider. Ya da merkez bankasi onundeki eyleminiz ses getirir, bir degisim kivilcimi atarsiniz.

Sen bu ikisini de yapmayip fiyatlar cok pahali diyosan yapacak bisi yok.

Hani otelim var diye her gece puba gitmedigimi de belirttim , 2 ayda 1 belki. para kazanmanin en kolay yolu harcamamaktir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hesap yapiyorum kitap yapiyorum, eli yuzu duzgun bi mekanda biranin 20den falan asagiya satilmasini anlamiyorum.

2 lira falan kazanmak icin bira mi satilir diyorum. Kac masa var , personel ne, gecede kac turnover olcak vs

Bira basina 5 lira, total yemekten kisi basi ortalama 25 lira falan kazanmiyosan nasil kar edecek mekan cozemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hala saçma yani. Pahalı, puerta da da pahalı bakkalda da. Ben de içmiyorum alkol o yüzden. Çözüm mü değil. Ne çözüm var merkez bankasının önüne gidip eylem yapmak mı. Bana mantıklı gelmiyor. Çözüm bile değil bu. Kaldı ki uğraşıp didinip geldiğim pozisyonu korumak için böyle şeyleri de yapamıyorum. Tepkimi gösterebileceğim başka ortamlar veya sistemlerle göstermeye çalışıyorum ama elimden gelen bu. Bunu yargılamak senin hakkın da değil, kalkıp o zaman hakediyorsun demekte. Çünkü senin maddi anlamda bir bağımsızlığın ve gücün var. Benim elimdeki herşey gidebilir. Senin yaşamında da maddi anlamda zorluklar vardır kesin, bol keseden atmayayım tabi de herkesin öyle. Şöyle yapıyorsanız böyle demeyeceksiniz ohooo. Merkez bankasının önünde çok mu kaldın abi sen, ya da ben ülekyi terketmeyi tercih ettim mi diyeceksin. Bir insanın ikisini de yapamama ihtimali yok mu. Buna rağmen şikayet etmeye hakkı yok mu.

Sizin gibi bunun gibi şunun gibi diyerek bi yere de varamayız zaten. Varmayı da amaçlamıyoruz sanırım. En iyisi yiyin birbirinizi ben de mağarama döneyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hee bi dk, puertaya isyan etmek durumundan mı bahsediyoruz. Benim şikayetim puertaya değil tabi, vergilere falan. Yoksa benim de gittiğim yerde bira 18 lira falan, ama gitmeyi tercih ettiğim yer orası, sahibi de arkadaşım durumunu biliyorum. Bana bile yapabildiği indirim çok fazla değil. Heralde bunu yanlış anladım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...