Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bebeğimizin solak olması..

Vulcan_Lionheart

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:

solakken sağa alıştırılan biri olarak yapmayın etmeyin, hani gaming mouse bulurken zorlanabilir ama bunlar ufak şeyler

solaksa çocuk solak kalsın

Ben solağım, hiçte zorlanmadım ama mouse'u sağda kullanıyorum. Tenise giderken raketi sağ kullandım, masa tenisinde sağ kullanıyorum. Basketbolda sağ elimde şut çıkarıyorum vs. ne bilim bir çok etkinlik böyle kullanıyorum.

Sadece yazarken sol, futbolda sol ayak kullanıyorum o kadar, bir de bazen baskette solden penetre ederken işime yarıyordu.

Öyle solaksın veya sağlaksın diye tek ele bağımlı kalma durumu diye bir şey yok. Kendini nasıl geliştirdiğinle alakalı tamamen.

Solaklar zekidir diye bir şey yok bu arada, belirli alanlarda yatkınlık olduğu gözlemleniyor ama o da sadece o alanlarda başarılı olanların yüzdesinin sağlaklara göre daha fazla olmasıyla ancak ispatlanabiliyor. O da yani çok toy bir iddia bana kalırsa sdafs
Sosyal ağlarda paylaş

Yani en temiz örneği de mesela teniste Rafael Nadal. Adam doğma büyüme sağ ama tenise başladığında babası diyor ki "bu malların hepsi düz oynuyor, backhandler herkeste zayıftır sen ters başla" ve zorla solak tenisçi olarak yetiştiriliyor. Nadal'ın başarısının %30'luk kısmı vs. sırf solak olduğundandır. Hani bu adam solak doğmadı.

Ya da işte snooker da Ronnie O'sullivan ve Judd Trump örnekleri var. İkisi de sağ kullanıyor normalde ama oyunlarında solak oynuyorlar hep, sağa sadece vuruş ihtiyacı olduğunda geçiyorlar. Bu sayede çift elli oynuyorlar ve masanın tamamına hakim oluyorlar. Çoğu oyuncunun ters el diye uzanamayıp, spider vs. kullanarak atışını bozduğu pozisyonlarda onlar direkt el koyarak en doğru atışı yapıp avantaj sağlıyorlar. Bunlar da öğrenilmiş tamamen, doğuştan gelen bir şey değil.

Gerçi Judd sanırım solaktı, sonradan sağ geçmişti. Onu tam hatırlamıyorum.

Öyle zorlamayın çocukları yani, nasıl rahatsa yazsın.

Tek risk işte sağlaklar için tasarlanan bir dünyada bazen solak olmak zorluk çıkarabiliyor ama yapacak bir şey yok. Bu tip kazalarda solakları ölüm oranı ya da yaralanma ihtimali çok yüksekmiş asdfsda
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Bi de hayatı boyunca ARABADA VİTESİ NASIL DEĞİŞTİRİYOSUN LAN HÜEHÜE gibi şeyler söyleyen dallamalarla uğraşmasını göze alacaksınız abi.

bence baskın olan elinle direskyonu tutup daha az hassas olan elinle vites değiştirmek daha kolay ve mantıklı

yani,kısa bi süreliğine sağda diresksyonu olan bir araba kullanmıştım,öyle hissetmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

http://i.radikal.com.tr/150x113/2014/10/27/fft16_mf2518959.Jpeg

şu olay tamamen eğitimci yetersizliği başka bir şey değil. Ben böyle çok zorlanırken ilk okul öğretmenim gelip defteri yan çevirmişti ve böyle alış demişti. babam da kolumu dirsekten kırarak, kağıdı gövdeye paralel tutturmuştu ve öyle alıştım. Mesela Obama gibi boktan tutuyor solakların çoğu ama hiçbir zaman kalemi öyle kullanmadım.

http://ireadhands.com/Pictures/obama%20writes.JPG

Ben halen kağıdı dik değil, böyle saat yönünde çevirerek elime düz gelecek şekilde kullanıyorum ve yazımda standart solaklara göre çok iyidir. Bilek yorgunluğu vs. olmuyor ki solaklarda çok olur çok yazı yazınca vs...

Benim tutuş şu mesela çektim, normalde namahrem yapmam ama hadi yine iyisiniz.

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/12/19/20141219_121130.md.jpg

Neyse işte sorun yaşamıyorum asdf

Edit:

Şu benim tutuş şeklimde mürekkep vs. sorunu da hiç yaşamadım. Yani tek sorun sanırım kağıdı böyle çevirerek yazmak pek hoş karşılanmıyor ama neden bilmiyorum. Bu tip kullandığımı görenler olunca ucube gözüyle bakıyorlardı bir dönem sadf

Ya da işte dışarıda bir yerde bir şey dolduracağım, kağıdı bana düz veriyor ben çevirirken böyle eli kağıttaysa falan elemanların resmen direniyorlar, o kağıt dönmeyecek diye ASDASD
Sosyal ağlarda paylaş

Vulcan_Lionheart said:

oğluşum 2 yaşına gelmek üzere ve sürekli sol elini kullanıyor ,anlaşılan solak olacak... sağı kullanması için teşvik etmek gerekir mi yoksa hangisiyle rahat ediyorsa diye serbest bırakmak mı gerekir sizce?

doktorun dediğine göre zeka yaşı da ilerdeymiş baya.. solaklar daha zeki oluyorlarmış diye birşey okumuştum biryerlerde doğruluk payı varmıdır?

neyse odur.
dokunmayın bebişe.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Ben solağım ama mouse'u kendimi bildim bileli sağ elimle kullandım, kimse de öğretmedi yani öyle olması gerektiğini. Bazı şeyler öyle oturuyor.

Makasta problem yaşanıyor ama.

Bir de joystick alayım dedim, hepsi ters ibnelerin.

16 yaşına kadar solla mouse kullandım sonra ss sağa geçiyosun yani :d. makasta da sol ile kesemiyorum bir türlü sağ ile kesiyorum. gamepadde hiç rahatsızlık hissetmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...