Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 abi hayır. sağ elle yazdığında sen yazarken 2. satıra geçene kadar kuruyor mürekkep. ama solda öyle değil işte. yazdığının üstünden geçiosun elinle direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 abi doktor söylediyse burda anal probedan zevk almayı tartışan adamlara niye soruyon tekrar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 yazı soldan saga akıyor cünki türkçedede. yazdıgın yere elini sürüyosun sürekli olarak. gelişmiş yazı formu sagdan sola akar aslında biz mal gibi terse döndük dünyaca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 abi nası anlamadın türkçe sağa doğru yazılıo e elin sağda. yazdığın yazı solda kalıyo. öbür türlü elin solda sağa gidiyosun, yazdığın şeye sürüne sürüne gidiyo elin. böyle yukarda tutman gerekiyo ki sürtmesin o yüzden solaklar yazarken inceden bir serküllük oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 o saglaklar için işte abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 radikal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 BabacumMostors said: solakken sağa alıştırılan biri olarak yapmayın etmeyin, hani gaming mouse bulurken zorlanabilir ama bunlar ufak şeyler solaksa çocuk solak kalsın Ben solağım, hiçte zorlanmadım ama mouse'u sağda kullanıyorum. Tenise giderken raketi sağ kullandım, masa tenisinde sağ kullanıyorum. Basketbolda sağ elimde şut çıkarıyorum vs. ne bilim bir çok etkinlik böyle kullanıyorum. Sadece yazarken sol, futbolda sol ayak kullanıyorum o kadar, bir de bazen baskette solden penetre ederken işime yarıyordu. Öyle solaksın veya sağlaksın diye tek ele bağımlı kalma durumu diye bir şey yok. Kendini nasıl geliştirdiğinle alakalı tamamen. Solaklar zekidir diye bir şey yok bu arada, belirli alanlarda yatkınlık olduğu gözlemleniyor ama o da sadece o alanlarda başarılı olanların yüzdesinin sağlaklara göre daha fazla olmasıyla ancak ispatlanabiliyor. O da yani çok toy bir iddia bana kalırsa sdafs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Bu biraz boku çıkmış hali, colossus olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 ambidextrous olur belki bırak takılsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 haha su sıra defter makas olayları var işte ya unuttugum. ben defterleri hep tersinden kullandım o yüzden. şifreli gibi eline alan anlamıyodu ne oldugunu. arapça gibi ama yazılar düz asdad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 perk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninlempis Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 "Uluslararası önemli bir bilimsel dergide de bir süre önce yayımlanan çalışmayı anlatan Prof. Dr. Dane, şizofren hastalığının ambidexter olarak adlandırılan iki elini de birden kullanabilen kişilerde daha fazla görüldüğünü söyledi." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Yani en temiz örneği de mesela teniste Rafael Nadal. Adam doğma büyüme sağ ama tenise başladığında babası diyor ki "bu malların hepsi düz oynuyor, backhandler herkeste zayıftır sen ters başla" ve zorla solak tenisçi olarak yetiştiriliyor. Nadal'ın başarısının %30'luk kısmı vs. sırf solak olduğundandır. Hani bu adam solak doğmadı. Ya da işte snooker da Ronnie O'sullivan ve Judd Trump örnekleri var. İkisi de sağ kullanıyor normalde ama oyunlarında solak oynuyorlar hep, sağa sadece vuruş ihtiyacı olduğunda geçiyorlar. Bu sayede çift elli oynuyorlar ve masanın tamamına hakim oluyorlar. Çoğu oyuncunun ters el diye uzanamayıp, spider vs. kullanarak atışını bozduğu pozisyonlarda onlar direkt el koyarak en doğru atışı yapıp avantaj sağlıyorlar. Bunlar da öğrenilmiş tamamen, doğuştan gelen bir şey değil. Gerçi Judd sanırım solaktı, sonradan sağ geçmişti. Onu tam hatırlamıyorum. Öyle zorlamayın çocukları yani, nasıl rahatsa yazsın. Tek risk işte sağlaklar için tasarlanan bir dünyada bazen solak olmak zorluk çıkarabiliyor ama yapacak bir şey yok. Bu tip kazalarda solakları ölüm oranı ya da yaralanma ihtimali çok yüksekmiş asdfsda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 obama da solak, mürekkebin üstünden geçmemek için saçma bir kalem tutuş şekli geliştirmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 abi o çok ender bir olay bazı şeyleri yapmakla kalmıyor birebir aynı yetenekte kullanabilme zamazingosu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Xaenin said: Bi de hayatı boyunca ARABADA VİTESİ NASIL DEĞİŞTİRİYOSUN LAN HÜEHÜE gibi şeyler söyleyen dallamalarla uğraşmasını göze alacaksınız abi. bence baskın olan elinle direskyonu tutup daha az hassas olan elinle vites değiştirmek daha kolay ve mantıklı yani,kısa bi süreliğine sağda diresksyonu olan bir araba kullanmıştım,öyle hissetmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 George W. Bush dışındaki son 5 Amerikan başkanı solakmış, bence çok şey anlatıyor dfhgd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Fili said: obama da solak, mürekkebin üstünden geçmemek için saçma bir kalem tutuş şekli geliştirmiş. işte dediğim buydu, benim arkadaşta böyle tutuyor kalemi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 http://i.radikal.com.tr/150x113/2014/10/27/fft16_mf2518959.Jpeg şu olay tamamen eğitimci yetersizliği başka bir şey değil. Ben böyle çok zorlanırken ilk okul öğretmenim gelip defteri yan çevirmişti ve böyle alış demişti. babam da kolumu dirsekten kırarak, kağıdı gövdeye paralel tutturmuştu ve öyle alıştım. Mesela Obama gibi boktan tutuyor solakların çoğu ama hiçbir zaman kalemi öyle kullanmadım. http://ireadhands.com/Pictures/obama%20writes.JPG Ben halen kağıdı dik değil, böyle saat yönünde çevirerek elime düz gelecek şekilde kullanıyorum ve yazımda standart solaklara göre çok iyidir. Bilek yorgunluğu vs. olmuyor ki solaklarda çok olur çok yazı yazınca vs... Benim tutuş şu mesela çektim, normalde namahrem yapmam ama hadi yine iyisiniz. http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/12/19/20141219_121130.md.jpg Neyse işte sorun yaşamıyorum asdf Edit: Şu benim tutuş şeklimde mürekkep vs. sorunu da hiç yaşamadım. Yani tek sorun sanırım kağıdı böyle çevirerek yazmak pek hoş karşılanmıyor ama neden bilmiyorum. Bu tip kullandığımı görenler olunca ucube gözüyle bakıyorlardı bir dönem sadf Ya da işte dışarıda bir yerde bir şey dolduracağım, kağıdı bana düz veriyor ben çevirirken böyle eli kağıttaysa falan elemanların resmen direniyorlar, o kağıt dönmeyecek diye ASDASD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Abi mesajlari okumadim ama henuz denmemisse "salak olacagina solak olsun" Cocugu normallestirmeye zorlamayin. Olacagi varsa escinsel de olur. Bazi seyleri oldugu gibi kabul edelim, farkliliklar bir toplumu gelistirir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Vulcan_Lionheart said: oğluşum 2 yaşına gelmek üzere ve sürekli sol elini kullanıyor ,anlaşılan solak olacak... sağı kullanması için teşvik etmek gerekir mi yoksa hangisiyle rahat ediyorsa diye serbest bırakmak mı gerekir sizce? doktorun dediğine göre zeka yaşı da ilerdeymiş baya.. solaklar daha zeki oluyorlarmış diye birşey okumuştum biryerlerde doğruluk payı varmıdır? neyse odur. dokunmayın bebişe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Sparkcaster said: bastırırsan konuşma bozukluğu çıkma + minör psikolojik sorunlar çıkma riski var ben R leri telafuz edemiyorum mesela :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Esh said: Abi mesajlari okumadim ama henuz denmemisse "salak olacagina solak olsun" Cocugu normallestirmeye zorlamayin. Olacagi varsa escinsel de olur. Bazi seyleri oldugu gibi kabul edelim, farkliliklar bir toplumu gelistirir Öğle vakti aydınlandın mı canım sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Xaenin said: Ben solağım ama mouse'u kendimi bildim bileli sağ elimle kullandım, kimse de öğretmedi yani öyle olması gerektiğini. Bazı şeyler öyle oturuyor. Makasta problem yaşanıyor ama. Bir de joystick alayım dedim, hepsi ters ibnelerin. 16 yaşına kadar solla mouse kullandım sonra ss sağa geçiyosun yani :d. makasta da sol ile kesemiyorum bir türlü sağ ile kesiyorum. gamepadde hiç rahatsızlık hissetmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 DarKRideR said: Benim tutuş şu mesela çektim, normalde namahrem yapmam ama hadi yine iyisiniz. http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/12/19/20141219_121130.md.jpg Neyse işte sorun yaşamıyorum asdf anaa, bana "ne tuhaf tutuosun kalemi" derler hep. demek solaklıktanmış ya sdsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar