Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstifa etmek

Remus

Öne çıkan mesajlar

siz iş görüşmesine gidip red yediğinizde o yatmadan önce sizi düşünüp "ay cnm kalbi kırılmış mıdır" acaba diyor mu ?

bence demiyor, babamın şirketi olsa yine de şartlar uygun degilse durmam..

adam hem senin sırtından deli gibi para kazancak hem de 3 kuruşa çalışacaksın ta ki istifa edene kadar, nasıl olsa bu sesini çıkarmıyor diye zam yapmayacak, sen istifa edince zam yapacak, bu mantığa da gıcığım, madem hakettiğimi düşündüğün maaş o ki zam yapıyorsun, o arada vermediğin paraları da toplu ver mk
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Ayın ortasındayız. Belki iyi tarafına gelip bonusda verebilirdi. Sorun diğerinin Yarın cevap istemesi, en kötü 4-5 ay'a zararı kapatırım.

paranı ödemezse noterden ihtar çekersin ya bi avukata danışıp. korkar verir. hele sigortanı asgariden yatırıyorsa her türlü alırsın
Sosyal ağlarda paylaş

Sana kendimden örnek vereyim. Bu sene nisan ayında başıma gelen olayı anlatıyorum. SAP danışmanı olarak ilk işimde 1650 liraya çalışıyordum. Köpek gibi çalışıyordum ama. Bazen proje yetişmeyince eve 12'de geldiğim oluyordu. Bir gün sabahlamışlığım var Kocaeli'de piston fabrikasının bilgi işlem ofisinde. İğrenç bir işti ama patronlarımı seviyordum. İyi insanlardı ve piyasada kalma mücadelesi veriyorlardı.

Sonra bir gün Zincirlikuyu'da projedeyim, TRT'den aradılar, telefonda net maaşımın 4405 TL olacağı yazılım mühendisliği işinin bana ayrıldığını, kabul edip etmediğimi söylediler. Sonra bir de işin Ankara'da olduğunu öğrendim. Ailemle konuştum, kız arkadaşımı, dostlarımı ve sevdiğim şehri bıraktım, kalktım Ankara'ya gittim. Bunu yaparken de sevdiğim patronlarımla elimden gelen en samimi ayrılık konuşmamı yaptım. Yine de arkamdan başşaklarını geçmişler benimle. TRT'ye muhabir olmaya gidiyor, TRT'de haber sunacak vs gibi. Hoş bir anı olmadım adamların zihinlerinde.

Devlet kurumlarında iş yapılmıyormuş. Oturup çay içiyorduk her gün. Bizimle ilgili iş planlamaları yoktu. Müdüre beni bi projeye dahil etmesini söylediğimde, "Emrahcım, biz burada kod falan yazmıyoruz ki, ihtiyaç belirliyoruz ve taşeronlara ihale açıyoruz. İşimizi dışarı yaptırıyoruz. Bi itülü olarak senin burada ne aradığını ben anlayamadım zaten. Anlıyorum yeni mezunsun, bir şeyler üretmek istiyorsun ama devlet kurumlarının yapısını kısa zamanda anlarsın. Heyecanını yen, keyfine bak koçum.." dedi.

70. günümüzdeydik ve yazılım mühendisi olarak alınmamıza rağmen bize daha bilgisayar verilmemişti. Her şey çok ağır işliyordu. S.kko bir devlet dairesi odasında bütün gün 7 kişilik yarı cemaatçi çocukları, yarı benim gibi fırsatçı yanar dönerler geyik yapıp duruyorduk. Çayımızı içiyor ve 4405 TL maaşımızı alıyorduk.

Hikayenin geri kalan kısmı için bana küfredebilirsiniz. İşi bıraktım, İstanbul'a döndüm. "Bu maaşa ben burada da iş bulurum ulan, itülüyük boru mu?" dedim. *Bulamadı.*

5 aylık işşsizlik dönemimin ardından yine SAP sektöründe başka bir firmada başladım şimdi. 8. iş günümdeyim. Bir yandan da Türk Hava Yolları ile ilgili girişimlerim var. Olumlu gelişmeler oldu, yakında iyi bir haber gelmesini umuyorum. Buradaki müdürüme de teşekkür edip gayet umarsız şekilde THY'ye gideceğim ve çay içip 4.5k kazanmaktan gocunmayacağım. En azından İstanbul'da olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

selam, daha önce çalıştığım bir fabrikadan aynı senin gibi bi durumda istifa ettim.Yeni geçtiğim fabrikadaki insanlar çok çok iyi olmasına rağmen - iş etikleri hiç tahmin ettiğim gibi çıkmadı. 1 aylık deneme süresi sonunda (ki 3 ay deneme süresi diye konuştuk) genel müdür benim müşteri portföyüne uygun olmadığımı düşünerek deneme sürecini sonlandırdı.(iş ayakkabı sektörü ile ilgili idi aktif atölye ziyaretleri yapılıyordu - genel müdür atölye kültüründeki insanların çok eğitimli olmadığından ötürü ve üniversite mezunu kültürlü birinin onlara ayak uyduramayacağını düşününerek daha iyi bir farklı bir sektörde iş bulmamı tavsiye etti) buraya başlarken istifa edip geldiğimi söyledim, 1 aylık süreçte (ki 1 haftası bayramdı) ne bilgisayar ne bir oda vs alabildim( fabrikada tadilat vardı). hiç birşey yapamamadım sahaya çıkamadım ürünleri tanıma aşamasındaydım daha kendimi kanıtlayamadım dedim ayrıca beni tanıyarak işi aldınız ve teklif sizden geldi vs dedim.ancak cevap olarak biz de 3 tane fabrika iflası verdik hayat böyle deneme sürecinde sen de bizi bırakabilirdin artık ileriye bakman gerek dediler.

uzun lafın kısası istifa etmek hakkında verebileceğim tek tavsiye - ki ben de bu tavsiyeyi abim diyebileceğim bir yakınımdan alıp dinlememiştim,
bildiğin düşman bilmediğin dosttan iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Wishmaster said:
SAP danışmanı

abi bana yardımın lazım

yol yakınken bırakın şu işi. bi süre sonra bırakamıycaksınız.

ayrıca ben olsam trt'de 4405tl 'ye kalırdım, hergün laptop'ımla dışardan aldığım işleri yapardım .

NolaxThensbane said:

olm ne güzel satıyorsunuz kendinizi be. ben hiç beceremiyorum kurumsal iş yeri ağzı öğretin bana.

CVmi güncellemeyi bile ne zaman bıraktım hatırlamıyorum. Aynen kendimi hiç satamam. Linkedin profilim bile bomboş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...