Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye : " Ghost in the Shell - Stand Alone Complex "


hired_gun

Öne çıkan mesajlar

ghost in the shell ' e paralel bir dünyada geçen japanime . Major'un `gits` deki ghostla hiç harşilaşmamiş olduğu ve o olaylarin hiç olamdiğindan yola çıkarak oluşturulmuştur. 26 birbirinden bağımsız bölüm olarak yapilmiş olan gits-stand alone complex tek bir ana tema çevresinde şekillendirilmiştir. elektronikleşme çağında kendi bilincinden dışarı çıkmış olan bireylerin oluşturduğu aykırrı olaylarin nasil birer efsane olma yoluna girdikleri ve/fakat yine de bireysel seviyede kaldıklarini anlatan olaylarin hepsine "STAND ALONE COMPLEX" denmiştir . Section 9 (ki bu majorun başında olduğu özel birimdir) bu olaylari ortaya çıkarmak ve durdurmak ile görevlidir.[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
ilk 4 bölümünü izledim.
son derece başarılı bi anime. ayrıca müziklerine de hasta oldum. (konsepte uygunsuz olurdu ama özellikle intro, sağlam bi bateri ve bas gitarla desteklense tadından yinmezdi kanaatimce :) )[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toplam 26 bölümmü animenfoda 52 bölüm olarak gözüküyor yanlışmı yazdılar acep:)



Title Ghost in the Shell Stand Alone Complex
Category TV
Total Episodes 52 (52 x 25 mins)
Genres Action, Mecha, Science-Fiction
Year Published 2002
Studio Production I.G

US Distribution Bandai Entertainment

User Rating 9.1/10.0 (130 reviews) (top 100: # 45) (Statistic[hline]600 küsür cd den oluşan anime listemi görmek için mail atın:)
[email protected]
ekitaplara ilginiz varsa fantezi kitaplarını seviyorsanız siteme bir uğrayın belki ilginizi çeker bedava kitap okumak hemde türkçe:)
www.kitap.perisi.com
www.kitaplarin.efendisi.com
www.daredevil.efsanesi.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...
ben de ilk 26 bölümü şu günlerde indiriyorum da, karışık marışık birkaç bölümünü izledim, müthiş. masamune yapmamış lakin gits filmini de aşmışlar bence konu kısmında. abartılıyordur diye tahmin ediyordum lakin beni şaşırttı, hatta apıştırdı yani.. :)

15. bölümde tachikoma'ların yaptığı felsefe süperdi, bir de batou'nun 24. bölümde elinde minigun "yüküzooo" diye bağırıp ne var ne yoktuysa berserke verip ateş açtığı yere de hasta oldum.. :rock:

gits filminde çabucak geçilip irdelenmeyen kavramları hem işlemişler hem de mükemmel başka konseptler eklemişler. bu kadar hoşuma gitmesinin önemli bir nedeni de şu oldu: ilk defa benim öngördüğüm gelecek konseptine bu kadar yakın bir setting gördüm. bazı teknolojiler deli gibi gelişmişken bazıları yerinde saymaya devam ediyor, arada breakthru sayılabilecek bazı buluşlarla, her yerde de aynı değil gelişmişlik elbet. galaksinin öbür ucuna giden gemilerin olup da insanların telefonla konuştuğu bilumum amerikan bilim-kurgusundan sonra japon biraderlerin önünde eğiliyorum bu gelecek öngörülerinden ötürü..

bu arada açılış teması süper, bütün gün çevirip çevirip dinledim, hatta öyle ki bu nedenle rusça karaoke yapmaya çalışabilirim.. :-p

aeria gloris!

ekleme: bu arada ilk defa bir çizgifilmde cgi'ın sırıtmadığını ve aksine 2d çizimleri güzelce desteklediğini görebildim, bu da beni çok etkiledi. cgi kullanımına karşı olmayacağım bundan böyle eğer gits: sac'deki gibi kullanılırsa.. :-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.


[Bu mesaj Sam tarafından 04 Aralık 2004 04:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dalmasına dalacağım da biraz aceleci davrandığımdan hard disk'te yer kalmadı, biraz boşaltayım dvd'lere hemen ekleyeceğim sıraya.. :)

budur! 8-)

[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buna altyazı hazırlamak zor iş valla, üşenmesem dk'de bir lügat açıp öyle seyredecektim daha iyi kavrayabilmek için. öyle günlük hayatın 300 kelimesiyle idare edilen bir seri değil.. :)

2nd gig'i de 16'ıncı bölüme kadar izlemeyi bitirdim, müthiş. sürekli beyin bombardımanı şeklinde geçiyor, özellikle bazı yerleri hazmetmesi güç (ecnebiler de böyle yazmış neyse ki içim rahatladı :-p ) ama bu kadar entellektüel bir anime ilk defa görüyorum. tarz ve akiyon zaten müthiş, anime denen kavramın beni en çok cezbeden tarafları birarada toplanmış. filmi doğrusu beklentilerimin biraz altında çıkmıştı (eh tabii o kadar pohpohlamadan ve çekildikten 9 yıl sonra izledim) ama bu ne kadar beklentim olabilecekdiyse hepsinin çok üzerinde. dürüst olmak gerekirse biraz da beklentilerimi düşürerek seyrettim ama gerek yokmuş.. :-)

henüz izlememiş kimse varsa ben de tavsiye etmek bir yana "izlemeyen eşektir" diyebilirim daha sevkedici olacaksa.. :-p

gerçi karakterlerin hemen hepsi çok soğuk olduğundan biraz yoruyor insanı, tachikomo'lar seride insan karakterlerin %95'inden daha insancıl.. :) iş dışındaki muhabbetler azıcık daha geçse diyeceğim ama togusa hariç tiplerin hepsi kafayı sıyırmış olduğundan görmezden geliyorum mecburen..

keşke first/second gig diye ayırmasalardı da listelerde tek halde dursaydı, eminim çok daha yüksek bir puan alırdı. first gig için en çok yazılan eleştirilerden biri "karakterler gelişmiyor, saitou, pazu vs'nin geçmişini filan göremiyoruz öyle ot gibi geziyorlar" idi, gördüğüm kadarıyla background olayına da müthiş değinilmiş. özellikle sec gig'deki "poker face" bölümüne ve oradaki major vs saitou düellosuna hasta oldum.. :-o

ekleme: eklmeyi unuttum, nihayet aşk yok bu seride henüz! başka bir dizi olsa "aman şimdi motoko kiminle fingirdeşecek" düşüncesi her an insanın zihnini rahatsız ederdi, hatta gits filminde bile robotların aşk kavramından bahsedilirken burada togusa^'nın evliliğinden öte bişi görmüyoruz.. ooohh beeee..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.


[Bu mesaj Sam tarafından 11 Aralık 2004 09:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
yok benim indirdiklerimde ingilizce altyazı zaten eklenmiş halde, e-mule kullandığımdan anidb.net'ten bakıp indiriyorum ona göre. sub'larla filan ayrıca uğraşmak işkence, dosyalara uymuyor filan ömür törpüsü. arkadaştan almanca altazyılı evangelion serisini almıştım ömrümden bir yıl gitti yazıları bulup üzerine uydurana kadar. 4,5 gb'yi baştan indirseydim diye kahroluyorum halen, kazara fransızca full metal alchemist indirmişim öyle 1-2gb, acımadım sildim direkt.. :-p

anidb.net'ten bakarak indirmen dışında tavsiye veremiyorum kısaca.. :-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stand Alone Complex serisi bana göre Ghost In The Shell Movie'lerinden çok daha etkileyici. Daha fazla hareket var, ve genelde her bölümde tek bir movie'ye konu olabilecek bir görüş, bir felsefe, bir olayla karşılaşıyoruz. LaughingMan olayı adamı bitiriyor zaten. Major'un vücudu cyborga dönüştürülecek küçük bir kızla tanışmasından sonra kıcıklanarak olayla ilgili herifleri kişisel duyguları yüzünden bir köşeye sıkıştırıp nefretle öldürmesi beni çok etkilemişti. Bayaa güzel sahneler vardı. 1,5 sene oldu izleyeli, bir daha seyredeyim bare.[signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
Canım çekti tekrar izledim yine ve cidden aşmış bir yapım. Herkes izlemeli tekrar tekrar

+ bu tachikomaları ne güzel seslendirmişler. tekrar tekrar hayran kaldım. En çok sevdiğim anime karakterleri listesinde zirveye oynuyorlar resmen

vakit bulabilirsem 2.gig i de tekrar izleyeceğim hemen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...