Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müzik Dersleri Bu Fiyatlara?


SCelen

Öne çıkan mesajlar

Elektromu aldım, ufaktan internetten videolara bakarak parmak egzersizlerine başladım. Birde özel ders alayım işi düzgün öğreneyim dedim. Bir iki isme ulaştım ama;

İsim yazmıcam 2 kişiden özel ders almak için telefonla görüştüm. Bi tanesi 320 lira, diğeri 370 lira istedi aylık.

Ayda 4 ders, dersler 1 saat sürüyor. Yani aşağı yukarı 1 saat ders 80 liraya geliyor. Herkesin maddi durumu farklıdır tabi ama bana çok fazla geldi bu fiyatlar. Piyasanın geneli böyle mi?

Eğer böyleyse müzisyen olmak varmış. Akşam 8-9dan önce boş saatleri yokmuş, ayrıca onların evine gidip orda ders alabilirmişiz.

Bu arada neden böyle fazla ücretler dediğimde sonuçta bu zaruri ihtiyaç değil eğlence/hobi amaçlı olduğu için ücret böyle dedi. Geçerli bir neden mi tartışılır. Bu gidişle ya grup ders bakıcam yada evde videolarla kendimi geliştiricem.

Buda böyle bir anımdır. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paran yoksa toplu ders iyi bir seçenek olabilir. Ya da üniversitelerin müzik topluluklarında uygun fiyata ders veren öğrenciler çıkabiliyor; onlarla da deneyebilirsin şansını.

Şöyle bir şey de yapabilirsin; oturup kendin videoydu, kitaptı çalışırsın. Ayda bir saat falan iyi bir eğitmenle yaptıklarının üzerinden geçersin, hatalarını gösterir sana vs.

Daha önce hiç elektro gitar çalmadıysan mutlaka 1-2 ders al çok iyi birisinden. Tutuşu, temel sağ ve sol el tekniklerini falan göstersin. Eğer kendin videodan öğrenmeye çalışırsan muhtemelen yanlış öğrenirsin ve bir kez alıştıktan sonra doğrusunu öğrenmek en baştan öğrenmekten daha zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeni öğreniyorsan acıma parayı git ver neyse
çünkü kendin öğrenirsen yanlış öğreniceksin (misal ben)
yanlış öğrendikten sonra da doğrusunu öğrenemeyeceksin (misal yine ben)

şu an öyle bir sağ el pozisyonum var ki, marty friedman görse o bile kahrolur.
Ne kadar uğraşsam da düzelmiyor bunca yıldan sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bas gitarda sağ elimi 6-7 ay falan yanlış kullandım. Tuşem falan inanılmaz farkediyordu. Sonra gitarı elime aldığımda en temel sağ el egzersizlerini sıkılmadan yapmaya başladım ve aylar sürdü kendimi düzeltmem.

Bir kez yanlış öğrenince düzeltmek çok zor oluyor ve başka şeyleri öğrenebileceğiniz süreyi harcıyorsunuz. Ben o sağ el egzersizleriyle en az 40 50 saat harcamışımdır kaslara olayı anlatana kadar; yazık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...