Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurumsal firma da çalışmak mı küçük firmada çalışmak mı?

choner

Öne çıkan mesajlar

ben bu sirketi ele geciricem diye hedef belirleyen de vardir tabi de milyonda 1 cikan psikopatlar istisna.
bir de her kurumsal birbirinin ayni degil, her aile sirketi de birbirinin aynisi degil. 1 tane kurumsal firmaya giren dunyayi cozdum tripleriyle su soyledir bu boyledir diye anlatiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bütün kurumsallar sonuç olarak aile şirketinden evriliyorlar,

onları kurumsal yapan bakış açıları, nasıl olsa deli gibi kazanıyorum limited'i büyütüp devlete vergi verecegime küçük kalırım çalışandan sigorta, fazla mesai yol yemek ne varsa kırparım daha çok kazanırım kafasında çok patron şirketi var..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
scorch said:

Abi şu değişmez kuraldır.
Küçük iş yeri, istediği kadar rahat olsun istediği kadar maaşı çok olsun, istediği kadar iyi müdürü olsun. Patronun kayınçosu, hala oğlu vs. Bi akrabası gelir çat diye üstünüzde ki, hatta size vaadedilen pozisyona çöker ve ne yaparsanız yapın geçemezsiniz onu.

büyük firmalarda bu yokmu diyorsunuz yani hahahahahahahahahahaahahahhahahaahahhaahhah
Sosyal ağlarda paylaş

[Edik: 10 sayfa ve 3 ay olmuş lan, güncel sanıyorum ben de, artık karar vermişsindir heralde ama tavsiye tavsiyedir yazmış bulundum :p]

Her şeyden önce, görüşmen "olumlu" geçti diye "karar vermem lazım" havasına girme, sonra hayal kırıklığı olur. Bu tarz şirketlerin profesyonel İK kadroları, aşırı denyo falan değilsen, sana her zaman olumlu geçmiş havası verirler. Arkandan konuşulabilecek şeyleri duysan belki hayata küsersin :p

İki tarafı da görmüş biri olarak artı ve eksiler şöyle;

- Kıyafet ve saç sakal serbestliğinin değerini, takım elbiseyi zorunlu tutan yerde çalışmadan anlayamazsın. Kumaş pantolonla gömlek ya da yakalı tişörte izin veren yer çok sorun değil de, müşteriyle toplantıya senede taş çatlasa 3 kere gidecek adam için haftanın 4-5 günü takım + kravat formatı direten yer dünyanın en aptalca yeri. Serbeste geçince anladım bunu, diğer tarafa geri dönmem çok zor. Bu faktörü küçümseme.

- Patron şirketinde yeterince zaman geçirir ve sevilirsen gün gelir genel müdüre bile "abi" dersin günlük konuşmada. Kurumsal denen belada senden bir mevkii büyüğe bile (senden genç bile olsa) 24 saat "Bey/Hanım" çekeceksin.

- Rekabet çok olur. Rekabet aslında iyi bir şeydir ama, rekabet adı altında hainlik, çakallık, riyakarlık, aklının almayacağı yalancılıklar, emeğinin üstüne yatmalar falan da çok olur. Haftanın 3-4 günü eve huzursuz gidebilirsin.

- Kurumsal firma dediğin yerin iyi bir ismi varsa CV'ne, çalışan sayısı ve iş ortağı fazlaysa da iş çevrenin gelişmesine büyük katkısı olur. O hayatı seversen diğer kurumsallara atlaman da daha rahat olur.

- Türkiye genelindeki çakma kurumsallar gibi değil de gerçek kurumsalsa, patron şirketi gibi dümdüz kıdemle değil, performans ve yeteneklerinle zam ve terfi alırsın.

- Sosyal haklar (sağlık ve hayat sigortası, ulaşım, belki bireysel emeklilik, girdiğin yer büyük bir gruba aitse grup şirketlerinde çeşitli avantajlar vb.) daha çok olur. Hatta genelde senede en az bir tane moral / zam verememe yağcılığı event'i düzenlenir, otele falan götürürler :p

Tüm topiği okumadım, ilk mesajdan cevaplıyorum. Aklıma gelenler böyle. Teklif gelmeden fazla düşünüp kendini yorma, teklif gelirse de kibarca 2-3 gün müsaade isteyip iyi düşün. Girip 6 ay sonra çıkarsan CV'nde hoş durmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
- Patron şirketinde yeterince zaman geçirir ve sevilirsen gün gelir genel müdüre bile "abi" dersin günlük konuşmada. Kurumsal denen belada senden bir mevkii büyüğe bile (senden genç bile olsa) 24 saat "Bey/Hanım" çekeceksin.

ankara'da "hocam" hitap şekli çok popüler ve hayat kurtarıyor

istanbulda, adam akademisyen diye benim müdürn yanında hocam dedim
benim müdür cami imamına bağladı, hiç yerleşmemiş bu kültür
Sosyal ağlarda paylaş

said:
- Kıyafet ve saç sakal serbestliğinin değerini, takım elbiseyi zorunlu tutan yerde çalışmadan anlayamazsın. Kumaş pantolonla gömlek ya da yakalı tişörte izin veren yer çok sorun değil de, müşteriyle toplantıya senede taş çatlasa 3 kere gidecek adam için haftanın 4-5 günü takım + kravat formatı direten yer dünyanın en aptalca yeri. Serbeste geçince anladım bunu, diğer tarafa geri dönmem çok zor. Bu faktörü küçümseme.

şu çok önemli takıntılı biri için

şimdi ben işi biliyorum, benden daha iyisini bulup beni kovana kadar kafama göre giyinirim atarı ne kadar işe yarıyor
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

said:

şu çok önemli takıntılı biri için

şimdi ben işi biliyorum, benden daha iyisini bulup beni kovana kadar kafama göre giyinirim atarı ne kadar işe yarıyor

senden daha iyisini bulup seni kovana kadar
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Türk şirketi veya bankada çalışmıyorsa yanlış bir genelleme bu baya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...