Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurumsal firma da çalışmak mı küçük firmada çalışmak mı?

choner

Öne çıkan mesajlar

Kurumsallığın anlamı isminin, parasının, imkanının büyüklüğünün yanında standart ve adil yapıdır, iç müşteri memnuniyetini tamamlamış olması kısacası

Küçük firmalar genelde dış müşteri odaklı olduğundan çok azı çalışan psikolojisi ve imkanları açısından titiz davranıyor. Fakat rahatın, paran ve imkanların iyiyse küçük firmada da devam edilir. Kurumsal firmaya girince bir gün Sydney'de ertesi gün Miami'de toplantılara gitmiyorsun. Misal Koç'un çoğu şirket ismin ekmeğini yiyor.

Ya da küçük firmada müşteri odaklıysan özellikle çevren daha geniş oluyor, bir fabrikaya kısılıp kalan 20 senesini yiyen adamlardan olmak da var senelik %10 sürekli ücret artışı ile.

Öte yandan "lan bu herif xxx firmasından gelmiş oha" dedirtmek ve geleceğindeki yeni iş görüşmelerinde güven ve koz kazanmak için ise kurumsalın malesef çok büyük avantajı var, o da ayrı
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada öyle yazdım diye karşıyım zannedilmesin. Herkes MUTLAKA bir süre bir kurumsal, mümkünse uluslararası, hatta fortune 500'de listelenmiş bir firmada, hatta o firmanın yurtdışındaki ofislerinde falan çalışmalı. Sonra Türkiye'ye gelin, küçük firmaya girin, faydasını görün. Sonra TRye gelip büyük firmaya da girersin gerçi. Avantajları dezavantajları var falan filan. Ama bi süre kurumsalı görmek şart.
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

"lan bu herif xxx firmasından gelmiş oha" dedirtmek ve geleceğindeki yeni iş görüşmelerinde güven ve koz kazanmak için ise kurumsalın malesef çok büyük avantajı var, o da ayrı

şu çok doğru, ben sektörde adı bilinen ve büyük bir firmadayım ama maaş da ona göre, uzun vadede müdür neyin olamayacağıma göre gelen iyi teklif ve orta halli bir firmaya müdür ayrdımcısı kıdemli uzman neyin olup kayacam
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Bu arada öyle yazdım diye karşıyım zannedilmesin. Herkes MUTLAKA bir süre bir kurumsal, mümkünse uluslararası, hatta fortune 500'de listelenmiş bir firmada, hatta o firmanın yurtdışındaki ofislerinde falan çalışmalı. Sonra Türkiye'ye gelin, küçük firmaya girin, faydasını görün. Sonra TRye gelip büyük firmaya da girersin gerçi. Avantajları dezavantajları var falan filan. Ama bi süre kurumsalı görmek şart.

böyle bir şey var ama işin
aslı iyi yöneticiyle çalışmak
bir de çok boş zamanın olup sektörü yukarıdan izleyebilmek
Sosyal ağlarda paylaş

Zikko said:

bizim değil senin ne bildiğin önemli

Xaenin said:

Askere gidenler bedelli çıkanlara laf eder, küçük firmada çalışanlar kurumsalda çalışanlara laf eder. Herkesin saygısı bi kendine var, herkes de en iyisini biliyor.

Ben biliyorum zaten ona göre yorum yapıyorum arkadaşa. Ama başkasının yaptığı işi ya da seçtiği kariyer yolunu HAMALLIK olarak genelleyip kendi yaptığı işi ZEKİ, GİRİŞKEN VE GİRİŞİMCİ insanların yapabileceği türden bir işmiş gibi gösteren insanlara da tepkim var. Zeki, girişken ve girişimci insanlar başkalarının seçimlerine karşı bu kadar hıyar, hödük ve saygısız olmaz zira. Göz boyamaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Ben yeni çıktım işte o tarz bi firmadan. Fortune 500 türkiye'de son sıralardaydı gerçi ama ihtacatta türkiye'de 163. falandı.

Ne yorum yapmak istersin dersen, mnaki diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Askere gidenler bedelli çıkanlara laf eder, küçük firmada çalışanlar kurumsalda çalışanlara laf eder. Herkesin saygısı bi kendine var, herkes de en iyisini biliyor.
Ben kimseye laf etmiyorum, herkes bana saygı duysun kafi.

ÖNÜMDE KÖPEK GİBİ EĞİLEBİLİRSİNİZ.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şu değişmez kuraldır.
Küçük iş yeri, istediği kadar rahat olsun istediği kadar maaşı çok olsun, istediği kadar iyi müdürü olsun. Patronun kayınçosu, hala oğlu vs. Bi akrabası gelir çat diye üstünüzde ki, hatta size vaadedilen pozisyona çöker ve ne yaparsanız yapın geçemezsiniz onu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...