Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurumsal firma da çalışmak mı küçük firmada çalışmak mı?

choner

Öne çıkan mesajlar

choner said:

Nekro said:

Turkiyeden bahsediyoruz. Birakalim bu kurumsallik hikayesini. Sartlari degerlendir secimini yap iste mantikli olani.

İşte şimdiki şartlarımı değerlendirim yoksa gelecekte olabilecek ihtimallere karşımı şartları değerlendirim onu bilemedim.

ilersini de dusun tabi. Ama bos vaatlere de gelme. Patronun bak ilerde soyle olacak, seni su yapacagim, gelecegin cok parlak gibi gazlarına gelme.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurumsalda yeni çalışmaya başladım. Önceleri serseri motorcu gibi giyinirken gittim kumaş takım elbise almadım kanvas pantolon gömlek güzel bir ceket süet güzel bir ayakkabı falan aldım şu anda bu tarzımı çok seviyorum hanımlar konusunda da hitap edilen kitlenin genişlediğini gördüm egom şişti.

Gerçek kurumsal iyidir. Maaşım yüksek, sigortam tam maaştan, normalde aylık akbilden daha fazla yol parası alıyorum, yemek parası da bol keseden.

Mutluyum her türlü yüzümde gülücükler açıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi takım elbiseye takılmayın bu kadar.

belli bir zaman sonra alışırsın ayrıca banka ıvır zıvır değilse sakal bıyık traşına da fazla ses etmezler diye tahmin ediyorum.

kurumsal iyidir. yapacağın iş bellidir, ekstra iş yaptırmazlar kolay kolay.

fakat dışarı çıkacağın zaman mahmut abi ben bi 5 dk çıkıyorum diyemessin, kasıntıya gelemiyosan kurumsal pek yaramayabilir ama ben yaparım disipline, düzene alışırım dersen sıkıntı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kurumsal dediğin yapıyı oluşturan insan. Eğer kaprisli ve egolu tiplerden oluşan bir kurumsal yapıya düşersen sinir olursun her gün. Ne kadar tahammül edeceğin veya onlara uyum sağlayacağın ise senin karakterinle bağlantılı.

İlla ki kurumsal olunca huzurlu ve düzenli bir çalışma ortamın olmayabiliyor. Daha küçük organizasyonlarda gayet mutlu ve esnek çalışan insanlar var. Birçoğu da daha yüksek maaş için yerinden kımıldamak istemiyor çünkü ayağına sürterek gittiğin nefret ettiren bir çalışma ortamı en kötüsüdür.

Yöneticilerin profesyonelliği ve bakış açıları alt pozisyonlara da yansıyor. Eğer dediğim tipte sallamalardan oluşuyorsa hayatta düzelmez o yapı. Ama düzgün, profesyonel insanlar olursa sıkıntı olmaz. Grup firmalarından birinin İK müdürünün yeğeni gelip işe paraşütle girerse ve kısa sürede de seni gelip geçerse insan meşe odunu ile dalmak isteyebiliyor yöneticilere. veya board'dan birinin kuzeninin oğlu/kızı falan da olabiliyor bu kişi. Seni de bildiğine bakmadan ona bağlayabiliyorlar. Nasıl olsa geniş çerçevede sistem yürüyor. Senin ne düşündüğün falan pek takılacak noktada olmuyor.

2 farklı kurumsal yapı içinde çalışan arkadaş ve yakınlarım var. Çektiklerini ve yaşadıklarını görüyorum, onlar da paylaşıyor. Kesinlikle kurumsal denen yapının ne derece sağlıklı işlediği önemli. Gerisi yalan.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

abi takım elbiseye takılmayın bu kadar.

belli bir zaman sonra alışırsın ayrıca banka ıvır zıvır değilse sakal bıyık traşına da fazla ses etmezler diye tahmin ediyorum.

kurumsal iyidir. yapacağın iş bellidir, ekstra iş yaptırmazlar kolay kolay.

fakat dışarı çıkacağın zaman mahmut abi ben bi 5 dk çıkıyorum diyemessin, kasıntıya gelemiyosan kurumsal pek yaramayabilir ama ben yaparım disipline, düzene alışırım dersen sıkıntı yok.

Abi türkiye'de kurumsal dendiğinde maaşı günüde yatan (aksamadan), sigortası ve primi eksiksiz net üzerinden ödenen oluyor. Şirketlerin 90%'u bunu böyle sanıyor maalesef...
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar tavsiyelerinizi tek tek okudum düşündüm sonunda istifa etmeye ve kurumsala geçmeye karar verdim. Burda keyfim kötü değildi ama iyide diyemem. Müdüre durumu açıkladım dumur oldu kızdı sinir oldu kazık attın bize'ye getirdi lafı. AMa ben istifamı verdim bakalım yeni süreçte neler olcak. Herkesin klavyesine sağlık teşekkürler. İnşallah doğru bir karar vermişimdir. Kurumsal dediğim Banka idi. Görelim bakalım ilerde neler olcak.
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

hayırlısı olur umarım.acaba geçsemiydim diye sürekli aklının ucunda kalacaktı zaten bence en iyisini yapmışsın geçmekle

Evet burdaki herhangi bi sinir olma durumunda öyle düşünecektim. Şimdi diğer tarafta kötü şeyler olursa kalsamıydım da demem umarım. En iyisi hiç düşünmemek galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...