Fransuxa Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 - Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Corsair 240GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD(555MB / 525MB Yazma) - MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 650W GÜÇ KAYNAĞI - CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA - GSKILL 16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2666MHz CL12 1,65V Dual Kit Ram şimdi şöyle bi setup yaptım, işlemci için fan önerisine ihtiyacım var, ayrıca "birader şunu değiştir bak bu çok pahalı onun yerine şunu alırsan hem daha iyi performans, hem daha ucuz" gibi önerilerinizi de can kulağı ile dinlerim. /summon Esh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JrStorMesT Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 ram fazla sanki, 2666 yerine 1600 yeter, aralarında uçurum bi fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 server makinası gibi kullanıcam ondan biraz yüksek ram e ihtiyacım var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JrStorMesT Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-16gb-2x8gb-hyperx-beast-ddr3-2400mhz-cl11-xmp-ram-16178.html şu var 638tl http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl10-dual-kit-ram.html şu var 497 tl ama aralarında 150 liraya değecek bi fark yok, kastettiğim şey o, f/p açısından 2. daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Fransuxa said: - Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Corsair 240GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD(555MB / 525MB Yazma) - MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 650W GÜÇ KAYNAĞI - CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA - GSKILL 16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2666MHz CL12 1,65V Dual Kit Ram şimdi şöyle bi setup yaptım, işlemci için fan önerisine ihtiyacım var, ayrıca "birader şunu değiştir bak bu çok pahalı onun yerine şunu alırsan hem daha iyi performans, hem daha ucuz" gibi önerilerinizi de can kulağı ile dinlerim. /summon Esh bilerek mi 2 güç kaynağı aldın? edit; ekran kartı yok, server makinesi olacak demenden dolayı oyun oynamayacaksın diye düşünüyorum, o zaman "gaming" serisi anakart a gerek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 aynen doğru düzgün bi ekran kartı bulamadım, GDDR5 GDDR3 DDR3 falan aralarındaki alakayı ne işe yaradıklarını veya farklılıklarını bilmediğimden dolayı bi seçim yapamadım, 2 gb bi ekran kartı falan da koyayım diyorum. oyun üzerine bi makina olucak ya ondan biraz daha gaming e kaydım. oyunla alakalı bir server makinası diyeyim. 2 tane almadım abi power supply. thermaltake olan direk PS öbürü kasa. boş kasanın içinde PS geliyo sanırım ondan orada da PS watt ı falan yazıyor. eğer öyleyse öbür PS yi çıkarırım direk kasadan geleni kullanırım. eksiklerim bi ekran kartı, kaliteli bir işlemci soğutucusu. inanılmaz bir donanım cahiline anlatır gibi anlatırsanız eğer sevinirim. çok kolay kavrarım gerizekalı muammelesi yapmayın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 aldığın kasa içinde 650w psu ile geliyor abi evet. ben corsair sıvı soğutucu alacaktım işlemci için. ama dengesiz adamım, makine içini açtığımda fln boru moru delerim diye, esh ve inventus tavsitesiyle noctua aldım. EŞŞEK KADAR 2 tane fan var işlemcim 30 derece fln şu an. ekran kartı da gtx970 koy geç direk edit: bir de OC yapmayacaksan z serisi anakart ve k serisi işlemci gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 bu gtx mi? bide bunlardan hangi noctua? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 gtx olarak; asus (performans düşük (nispeten), soğutma iyi, coil whine az): http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6713 evga: (performans iyi, soğutma iyi, whine sorunu yok oldu diyorlar): http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6761 soğutucu; bendeki bu; http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=259 "sakın vatandan alma. inventus candır" :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Corsair H100i / H105 al soğutucu olarak. Madem k serisi işlemci alıyorsun o halde düşük ölçekte de olsa oc yapacaksındır ki yapman gerekir max performans almak adına. Bütçemi aşıyor dersen H75/H80i de alabilirsin. Yıl neredeyse 2015 olmuş hala kule tipi soğutuculara insanları yönlendirmenin anlamı yok. H serisi alıp keyfine bak. Ekran kartı olarak Evga 970 FTW tavsiye ederim. Türkiye'den alıp boş yere fazla para bayılma. 300 TL fazla parayı verip bizim ithalatçıları zengin edeceğine o parayı başka bir bileşen için kullanırsın. Türkiye'ye yurt dışında vergi muafiyeti getirilmesini sağladıktan sonra açtığım bir konu mevcut. Orada adım adım Evga Eu üzerinden nasıl alacağın yer almakta. Gerekli bütün prosedürler ve sık sorulan soruların cevapları da mesajın alt bölümünde mevcut. http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88912953 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 evga yazınca summonlanıo adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Haha :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Allah razı olsun kardeşim ibretlik paylaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 ya bu inventus'un sitesi sürekli patlıyor bende. allah allaah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Bence: SSD Corsair degil Samsung (performans) HDD Seagate degil WD Black (fail rate) PSU TT degil Corsair (garanti) Ram GSkill degil Corsair (garanti) Ekran karti da EU Evga Shop'tan 970 FTW (fiyat/garanti). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Noctua'nın sesi nasıl ya, sessiz takılabilmek için Corsair Carbide 330R alcam da, sessizliğiyle ünlü bi kasanın içine böyle bi şey sokarsam anlamı kalır mı acaba sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 psu için seasonic tavsiye ederim ucuza denk getirebilirsen daş gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Kojiroh said: Noctua'nın sesi nasıl ya, sessiz takılabilmek için Corsair Carbide 330R alcam da, sessizliğiyle ünlü bi kasanın içine böyle bi şey sokarsam anlamı kalır mı acaba sdf fuuuuüüüfffff gibi asdasjdlaskj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 akşam telefonla kaydedip youtube a fln mı koyayım ne yapayım =) carbide 400r var bende de kasa. hani gece bilg açık yatıosan minik bir fanın dönüş sesini duyarsın o sessizlikte. ama tabii ben tiksinç bir kasadan ve sesli bir sistemden buna geçtim, bence bayağı sessiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Bu arada kasadaki PSU'ın 2x8pinlik Ekran kartı güç kabloları varmı almadan araştır.Sonra aldığın ekran kartı elinde patlamasın. İşlemci fanı olarak alternatif seçenek şunu düşünebilirsin: http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd300508&categoryId=1125&sku=BD300508&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CjwKEAiA-5-kBRDylPG5096R8mASJABqEdm4G8qluzmKjpT6MkAz-x34cB-CH_L3ob11Xm4B9c-NVxoC7bTw_wcB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Zaten ucu ucuna yetecek PSU almanin hicbir mantigi yok. 750-1000W araliginda kaliteli bir PSU alinca gelecekteki toplayacagin desktoplarda veya SLI/CF yapmaya karar verdiginde de isine yarayacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Dark_Soul said: Bu arada kasadaki PSU'ın 2x8pinlik Ekran kartı güç kabloları varmı almadan araştır.Sonra aldığın ekran kartı elinde patlamasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Üstteki recommended bir çözüm değil. 3-4k lık bir pc toplayıpta ekran kartını fan güç kablosu dönüştürücüsü ile beslemek tam yetoluk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Ekran kartı firmaları kartların kutularında gönderiyor bu kabloyu. Esas kullanmamak yetoluk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar