Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toki evleri çok sıcak

telorgu

Öne çıkan mesajlar

fakirler kaloriferle tanisinca abanmistir diye espri yapacaktim da

macaristanda da boyleydi, kaldigim yurtta merkeziyi oyle bir harliyorlardi ki disarda kar yagarken gece kalkip vucudumun ust kismini pencereden disari cikararak serinletmek zorunda kaliyordum, hatta o gunden beri korkudan spermogram testi yaptirmiyorum cocuklar olmusse uzulmeyeyim diye.

gerci dusundum de macarlar da fakir zaten
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

fakirler kaloriferle tanisinca abanmistir diye espri yapacaktim da

macaristanda da boyleydi, kaldigim yurtta merkeziyi oyle bir harliyorlardi ki disarda kar yagarken gece kalkip vucudumun ust kismini pencereden disari cikararak serinletmek zorunda kaliyordum, hatta o gunden beri korkudan spermogram testi yaptirmiyorum cocuklar olmusse uzulmeyeyim diye.

gerci dusundum de macarlar da fakir zaten

cıktıgım evin kombisi evi ısıtmazdı burası ise cehennem gibi, daha baş kısım diye benim oturdugum hiza kısmını daha fazla yakacaklarmış, atletle oturuyorum pencere acık yetmiyor sanki ekmek fırının yanındayım ekmek cıkartıcam
Sosyal ağlarda paylaş

alt-üstte aile varsa şans işte izmit'te asd

izmit'te hep kaldığım bir arkadaşın evi işte, toki'ydi o da, alt ve üstte çocuklu aile vardı.

Bunlar 3 adam, aralarından biri grip olursa kışın sadece işte üşüyor diye kombi açıyorlardı. Onun dışında evde t-shirt, şort gezerdik ve kombi bir kez bile açılmazdı.

Yalıtımları vs. iyi oluyor bunların genelde, üstüne böyle şansına gelirsen resmen yakıt parası vermeden yaşıyorsun asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

alt/üst aile otursa 1dk durman abi,
zaten onlar ilk geceden polisi arar...

ahırda mı yaşıyorsunuz abi, evde adam gibi durduğun sürece kim niye arasın...

Aksine mesela bu arkadaşın evlerinin üstünde iki çocuklu aile vardı. Çocuklar ufak, sürekli koşuyorlar falan üstten bamgüm hep çocuk ayak sesleri gelirdi. Aile babasıyla vs. asansörde karşılaşınca kaç defa "sizden ses gelmiyor, rahatsız ediyorsak özür dileriz" vs. denildiğini gördüm.

Bu çocuklar eve kızda atıyordu, belirli zamanlarda müzikte açıyorlardı işte bokunu çıkarmadan vs. abi evi gibi ortamda değildi. Biz mesela son senemizde haftada 3 gün kalırdık İst'ten gidip 3 arkadaş, evde nüfusuyla birlikte totalde 8-9 ADAM olduğu zamanlar olurdu. tek şikayet alınmadı.

İnsan gibi duran her yerde durur. Öyle polisti, aile evine komşu yaşanmazdı vs...
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

Valvyn said:

o şundan oluyo duvarlar o kadar inceki kağıt gibi altta üstte adam kombi yakınca snn evde hamam gibi oluyodur

duvarların ince olmasının sebebi de içki alem vs olursa komşi hemen rahatsız olup polisi arasın diye bence.

bu baya doğru bence, yani polisi arasınlar vs diye değil de, insanlar niye o kadar yalıtım istesin ki, gece olunca herkes uyusun, sabah olunca herkes uyansın, birlik olsunsun kafalı bi filozofi var gerçekten.

Yani olay evleri tasarlayanların kişisel farklılıkları önemsiz görüp, evi ucuza getirmenin daha önemli olduğunu düşünmesinden geliyor.

Ama mesela pencerelerin birbirine bakmamasına, salonun sokaktan gözükmemesine, perde olabilmesine önem veriyoruz.
Bu mesela hollanda evlerinde yok, sokakta yürürken insanların salonlarını falan görüyorum oturup tv izliyorlar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...