Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

!!!!!Crypto-Ransom Buraya DİKKAT!!!!!


pulkas

Öne çıkan mesajlar

http://www.bromium.com/sites/default/files/bromium-report-ransomware.pdf

2013 senesinden bu yana ortalıkta dolaşan bir virüs bu(polymorphic...).Türk telekom faturası formatında(başka formatlarda da geliyor olabilir)

[email protected]
[email protected]
...

gibi mail adresinde gelen mail üzerindeki link yoluyla sisteme bulaşıyor.Mail üzerinde embed edilmiş bir kod yada attach edilmiş bir dosya olmadığı için mail salt okuma amacıyla outlook thunderbird... gibi bir program açıldığında bulaşıcı etkisini göstermiyor.Mail üzerindeki linke tıklandığında virüs bir takım injection yordamlarıyla işini yapmaya başlıyor.

Sisteminizde ticari anlamı olan bütün xls xlsxx doc docs dwg nef cr2 jpg gif png ... gibi akla gelebilecek tüm uzantıları .encryted şekline çevirip bütün dosyaları şifreliyor.Bu esnada hali hazırda varsa system restore backuplarını ve shadow copyleride siliyor.(Hedef kitle şirketler deniyor ki çok mantıklı sen adamın bütün ticari kaygıyla oluşturduğu dosyalarını şifrelersen adam da sana ss.. para gönderir.)

Hali hazırda virüs tarama programları bu virüsü bulaşma esnasında tespit edemiyorlar.Yani özellikle koruma altına alınmadılarsa aciz durumdalar.crypto preventer malwarebytes ... gibi bir kaç program tespit konusunda bir şeyler yapıyolar ama manual protection şart.Önerilen yöntem işiniz bittiğinde dosyalarınızı harici harddiske kopyalayın ve harddiski kullanmadığınız sürece bilgisayarda takılı bırakmayın.Keza bu virüs at avrat demeden önüne ticari kaygı güdülebilecek ne gelirse -sistemin çalışması için gereken dosyalar hariç- şifreliyor...

Gelen maillerdeki linklere tıklamadan önce 1000000 kere düşünün.Bu virüsün yediği bokun geri dönüşü yok.(Bitcoin göndererek size kullandığı algoritmanın{aes256} decryption keyini gönderiyormuş.Hatta virüsün sahibinin günde 25000$ kazandığı söyleniyor....)

Bu arada virüs encryption key için tor kullanarak haberleşme yapıyormuş ki bu izi takip etmeyi bayaa bi güçleştiriyor.

Bu gün şirketteki muhasebeci arkadaş ceptelefonu faturalarının mailine baktıktan sonra türk telekomun faturası gelmiş onada bakayım diyerek bu maildeki linke tıklamış.

gg wp normk.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Mal said:

http://uzmanim.net/soru/cryptorbit-virusu-nasil-temizlenir/3340

denesin işte şunu.


Bu CryptorBit isimli virusten etkinenler için, bizdeki daha başka. Ve daha başka viruslerde var. Keza üstte verdiğim site de farklı bir virusten etkilenen dosyalar için.

O yüzden şuanlık çözüm bulamadık. Daha doğrusu hangi virusten etkilenerek dosyalar bozuldu, onu bile bulamadık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...