Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanın daha fazlasına sahip olma arzusu ile ilgili

chrome

Öne çıkan mesajlar

yok bence direkt konu ile ilgisi var eşya sahibi olmanın, atıyorum bu dünyadaki her şeye sahipsinizdir ama sizi mutlu edecek gereç sayısı sınırlıdır.

burda olay istek oranı oluşturmak.

örneğin hepimiz konfor isteriz. kıromun bahsettiği olay bu. sokağa çıkınca görüyor tabi parıl parıl maddeleri.. burda atlanılan şey şu, örnek ben konfor kadar gezmek de isterim. çevremden etkilenip alım gücümü %90 araba %10 gezmek olarak ayırıyorsam. yanlış. o %50 arabanın parası ile vızır vızır gezmem lazım mesela.

böyle olunca insanın mutluluğu artar, mutluluğu artınca verimi artar her bişey artar yani.

özet alıyorsunuz kağıt kalem, sıralıyorsunuz isteklerinizi. kaç tane olursa olsun. gelirinizi buna bölüyorsunuz. yemek yazmadınız mesela, optimum besin tüketiyorsunuz o zaman. konfor yazmadınız optimum kira, doğalgaz, elektrik.

böyle yaşamak lazım asıl.
Sosyal ağlarda paylaş

abi konu varoluştan felsefeden

KARI

BEN BİPOLAR KARI ŞAAPTIM

BİPOLARLAR BİR BAŞKA HACI BENİM DE BİR KARI VARDI ÖYLE OHYE

'ye gelmiş

ya ahahah

alttaki topicden alıntı yapıcam, şu forumu tek cümlede özetleyen bir quote varsa o da bu

masa said:

vidyo sıkıcı kızda baya mal ama sikersin tabi
Sosyal ağlarda paylaş

abi. karı mevhumu olmasa zaten şu an uğraşılan şeylerin çoğu da olmazdı ki zaten. mitoz bölünen cinsiyetsiz varlıklar olsak sence koenigsegg diye bir marka olur muydu dünyada? denize nazır 4000 m2 lik evlerde mi oturmak isterdi insanlar. 4k televizyon mu olurdu? millet birbirine şeyini kaldırmaktan başka birşey yapmıyor abi etrafta. döllemek için güvenli ortam kasıyor herkes. sonrasında da onu ve ailesini korumaya çalışıyor genellikle.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

sokağa çıktığımda ise, lan keşke daha güzel bir arabam olsa diyorum daha çok çalışmam lazım diyorum.

Bende arkadaş gazlamasıyla oluyor bu, baya böyle sen daha iyisini yaparsın daha çok kazanırsın diyorlar. Mersine geldim ya, ne işin var orda gel istanbula 2 katını kazan diyorlar. Bi aklım gitmiyor değil de, sonra diyorum ki eeeeh sırf daha fazlasına sahip olmak için ne kasıcam. Özellikle böyle düşünmeye çalışıyorum çünkü fazla fazla fazla sonu yok.

Ha iş değiştirebilirim, istanbula da kesin dönücem ama farklı sebeplerden. Milletten uzak kalıyorum sırf o yüzden burada kalmam, yoksa salla ya sırtın pek karnın toksa, arada lükslerine para harcayabiliyorsan daha fazlasına gerek yok. Hayat mis, hepimiz de yıldız tozuyuz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende durum daha vahim. Örneklendireyim hemen:

En son araba aldım mesela, arabalara zerre ilgim yok ve sadece mecburiyetten kullanıyorum. Ama daha arabayı almadan önce evrakları imzalamaya gittiğimde bir sonra alacağım arabaya karar verdim.

Aynı durum hayatımdaki her şey için geçerli, bu yüzden her şeye gidici gözüyle bakıyorum ve yeterince keyfini çıkartamıyorum sahip olduğum şeylerin. Hep bir gelecek planlama derdindeyim.

Anasını satayım geçen sene 6 yıldır isteyip de alamadığım bas gitarı aldım şak şak parasını sayıp; daha 1 ay geçmeden daha üst modellere bakmaya başladım. 1 senedir gitar bakıp, parasını nasıl biriktirsem, bunu kaça satsam diye düşünüyorum.

Hayır kapitalizmin köpeği olmuşuz hepimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...